Gå til innhold
 • Bli medlem

alw

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om alw

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hipp hipp! Været her i Bodø har som nevnt vært upåklagelig, og tur har det jammen meg også blitt!
 2. Jeg kan jo i samme åndedrag spørre om hvordan tennvæske er i forhold til parafin på områder som effekt, eksplosjonsfare, soting og forgiftning?
 3. Da har jeg prøvd å fyre brenneren med tennvæske, og det med godt resultat. Flammen er riktignok ikke helt blå, men allikevel merkbart bedre enn hva tilfellet var med parafin. Takk for hjelpen, Rune! Skal se om jeg ikke får hostet opp et par bilder etter hvert
 4. Hei! Liver opp en relativt kald tråd med et par spørsmål angående 111C-brenneren min fra Optimus: 1. Under forvarmingen når brenneren et stadium der den sender ut en kortvarig sky med parafindamp. Litt irriterende å måtte lufte ut hele teltet for sviende parafinrøyk etter hver forvarming... Noen som vet hva som forårsaker dette? 2. Når brenneren er i gang, vil den aldri brenne med en 100% blå flamme, det kommer alltid gule stikkflammer innimellom. Noen ganger er t.o.m. hele flammen gulaktig. Hva kan jeg gjøre for å få til en klar og blå flamme? Jeg benytter forøvrig para
 5. Høres ut som en flott gave, det der! Angående lista, så ser den veldig grei ut. Kan jo gi noen forslag på et par av postene: * Ryggsekk: Bergans Telemark 45 liter, 799 kroner; [Hidden Content] * Kokeutstyr: Trangia stormkjøkken 25-3 inkludert gassbrenner, 994 kroner; [Hidden Content] * Sovepose: Anbefaler en 3-sesongspose - Ajungilak Kompakt 3-season, 1349 kroner; [Hidden Content] * Liggeunderlag: Ajungilak Bamse Extreme, godt underlag som tåler det meste, 369 kroner; [Hidden Content] * Førstehjelpspa
 6. Hei! Som et slags "oppstartsett" vil du trenge 1. Et isbor. Dette er den viktigste delen av isfiskeutrustningen din. Jeg anbefaler deg å gå for et 125mm bor fra Mora med utskiftbare skjær. Hvis boret blir mye bredere enn 125mm, vil det bli tungt å bore med det. Ekstra skjær er greit å ha hvis man skulle være så uheldig å skjære i bunnen, eller på et eller annet vis ødelegge skjærene. Hvis du har tenkt å fiske på høyfjellet, bør du også vurdere å gå i anskaffelse av en forlenger eller to, slik at du kan være sikker på at isboret er langt nok til å komme seg gjennom isen. 2.
 7. Du har ikke vurdert en egen "sovepose" til hundene, noe ala "Jervehiet" fra Jerven? [Hidden Content] Fikk nylig tak i denne til bikkja, som fryser lett når været blir kjølig, men har ikke fått prøvd den enda. Snedige detaljer som integrert underlag og uttakbart thermofôr følger med.
 8. Hører at det hviskes i gangene om silikonfett til nettopp dette formålet. Denne typen smøring får du ofte kjøpt i spraybokser på diverse bensinstasjoner og Rema 1000-butikker.
 9. Hei! Nå skal det sies at jeg har minimal erfaring med pulkdrag, men rent logisk sett ser det ut som om alternativ A kan føre til at ringen som er festet i løkken på pulken vil gli ut til en av sidene, noe som vil sørge for at pulken drar skjevt (= tyngre å dra). Litt av det samme problemet gjelder også alternativ C. I mine øyne ser det som om alternativ B er veien å gå, siden to tau på hver sin ende av pulken stabiliserer denne, og sørger for at den ikke blir liggende "på tvers" i sporet bak deg.
 10. Greie generelle pakkelister for sommer og vinter: [Hidden Content]
 11. alw

  Dry Sack

  Det foreligger en egen diskusjon om disse pakkposene her: [Hidden Content] Jeg har forøvrig en pose av denne typen, som jeg har brukt et par år til oppbevaring av klær i sekken. Hvis du har tenkt å bruke posen utenfor sekken eller i kano, er det utvilsomt lurt å gå for en variant av et litt grovere kaliber.
 12. Jeg ville nok heller kjøpt en pose som var litt større enn jeg trengte, enn en som var for liten, ja Prisen er vel for mange begrensningen, da en 20l pakkpose fra de "proffe" merkene gjerne koster en hundrelapp eller tre. Hva som imidlertid er best og mest slitesterkt er vel strengt tatt en annen diskusjon...
 13. Hei! Jeg har selv 3 stk pakkposer fra Inuk, kjøpt på Prima Villmarksliv. Disse har fungert udmerket til mitt ikke fullt så ekstreme bruk, og er et greit alternativ til de virkelig "proffe" vanntette pakkposene man får kjøpt fra bla Ortlieb og Sea To Summit. Jeg bruker en pose med 15 liters volum til maten, men man trenger garantert en større en for månedslange ekspedisjoner Klærne har sin faste plass i en 20 liters pakkpose, og med mindre du tar med deg ekstra mye klær på tur, burde nok dette volumet holde.
 14. Hei og takk for svar! Jeg vil ut i fra målene på sekken din gå ut i fra at du kanskje har størrelse 3..? Uansett, hvis den passer din rygg og høyde, vil den forhåpentligvis også passe meg sånn noenlunde, i og med at høydeforskjellen ikke er så veldig stor. Jeg får vel bare bestille og se!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.