Jump to content

JFB

Aktiv medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

About JFB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JFB's Achievements

 1. Jeg har et Exped downmat HL winter 9 MW underlag og ønsker å bytte til Exped Downmat UL winter 9 LW. Årsaken til bytteønske er at jeg er litt for lang (184cm) for MW og ønsker et rektangulært underlag. Mitt underlag er ca 2-3 år gammelt. Alltid brukt pose for å blåse opp og sover aldri med fult trykk. Aldri ligget direkte på bakken. Hadde et ørlite stikkhull for ca 2 år siden som jeg tettet med medfølgende repsett. Potte tett etter det.
 2. Kjenner utfordringen selv. Jeg har Exped UL 9 selv. De beste nettene er når jeg har bare blåst opp 50-60% og har et Bamse skumplast over Exped’n. Skumplasten fordeler trykket mer og jeg kan ha lavere trykk uten å bunne nedi. Kombinert med en god pute er det gull. Har trua på å lage meg en hybridpute av en oppblåsbar + skumbelegg oppå. Da kommer hodet høyt nok til å avlaste skuldrene.
 3. Liten kul detalj med Cumulus er at du kan bestille litt skreddersøm…. Se under DIY sidene. Der kan du for eksempel velge ekstra fyll, endre dimensjoner og type stoff. Jeg valgte lime farge på min komforter.
 4. Jeg har en Cumulus Comforter. Utrolig lett og jeg bruker den MYE. Om vinteren bruker jeg den utenpå soveposen for å utvide temperatur spekteret. Har vært en del dialog med Cumulus som selskap og synes dem virker meget profesjonelle med gode verdier.
 5. Har et Helsport Rondane 3 som er over 20 år gammelt. MYE brukt. Ikke bare i Norge, men over 60 døgn i Botswana (kona hadde den gleden😏). Fortsatt tett. Eneste er ny strikk i stenger og noen runder med impregnering. Mao. Ganske trygg på at du har et godt telt i mange år. Derson du syr på matte kan du vurdere hempe for festing midt på langsidene. Ikke for å dra mye ut, men å sikre at du opprettholder avstanden mellom inner/yttertelt. Jeg sydde på en slik på min matte. Det hjalp.
 6. Hei. Kan egentlig bare uttale meg om Exped Orion extreme teltet. Har Orion extreme terrakotta farge 2 personers. Jeg er sikkelig fornøyd med teltet som romslig enmans-vintertelt og resten av året 2 personers telt. Bemerker at jeg har brukt en ekstra footprint og sydd på stormmatter på ene siden av teltet (DIY). Har testet det i god vind om vinteren og sover godt vell vitende at teltet tåler mye. Fordeler Jeg synes den ekstra takhøyden er god å ha. Blir triveligere innemiljø og man kan sitte oppreist to personer samtidig og for eksempel spise mat. Bruker footprint og det utvider den rene sonen ut i forteltet og to personer kan fint ha hver sin inngang med sitt eget «rot»… Tåler bra med vind, har gode barduner med refleks og oppsamlingsposer. Mange gode detaljer som for eksempel bardunstrammingen er permanent på teltsiden fremfor andre telt som du må lete langsetter mot peggen. Synes denne detaljen var fin særlig i mørket da du vet hvor du finner den og om vinteren dersom snø har mirakuløst begravd strammingen… Glidlåsene til innerteltet er gode i sin funksjon, andre telt har spart på pengene og har enveis glidlåser (eks. Bergans Wiglo) Det er mulighet for doble stenger og jeg har satt det opp med dem. Blir sikkelig bunkers og litt trangt i kanalene. Har stengene med på fjellet om vinteren, men latskapen lenge leve. Teltet er meget bra i vind. Ikke plaget av kondens og kan åpne dørene ovenifra og ned for ekstra ventilasjon ved matlaging. Lett å løsne footprint i den ene enden dersom man har kuldegrop. Liker oppbevaringsposen til stenger og plugger. Fulgte også med ekstradeler og reprasjonskit. Bakdeler Skulle jeg kjøpt Orion på nytt hadde jeg valgt 3 personers. Liten penalty på vekt, men gevinst i benlengde. Og med kuldegrop i halve bredden av forteltet hadde jeg hatt litt mer bredde til primus ++. Alle kuppeltelt er litt kjipe å sette opp i mye vind. Har rød tråd i endefestet som skal opp mot vind og ruller teltet slik at jeg kan feste denne enden først før jeg ruller ut videre. Pakker sammen teltet med footprint og innertelt. Footprintet hjelper med å holde en slags struktur i det sammenrullede teltet. God øvelse hjelper. Setter det opp alene Tullete oppbevaringsbag, men det har mange telt. Jeg bruker en fargerik pakkpose. Ønsker til det perfekte Orion teltet… Litt pirkete, men kunne likt Orion 3 yttertelt med 2 personers innertelt (dog bedre fotlengde). Eksentrisk plassering av innertelt slik at det ene forteltet hadde enda bedre plass. Små innvendige festeløkker på veggene i forteltet. PS! Teltet står uten plugger og kan fint løftes rundt for optimal plassering
 7. Jeg er ingen reser på ski og heller ingen sterke ambisjoner om å bli det, men liker å være på tur. Særlig snørekjøring med en eller to hunder. Med hunder som trekker blir også bremsing mye hardere og venstrebeinet funker ikke optimalt (pga prolaps for noen år tilbake, men trener og blir sakte bedre😉). 184 høy, 95kg. Hundekjøring sliter på utstyret. Bruker idag skøytestøvler for bedre ankelstøtte. Med tanke på at jeg har hunder som trekker, litt ustø ploging, kjører noe med pulk og har lyst til å gå både i og utenfor sporet lurer jeg på følgende teori. Hva med å ha NNN BC Manuell på alle skia. - Hverdags-ski til sporet, lette korte med BC bindinger - Fjellski/Jaktski uten stålkanter, Kjører jeg med pulk blir jeg stående mye bak pulken og bremse. På denne måten «tror» jeg at jeg kan få bedre kontroll på ploging og når jeg er på fjellet utenfor sporet har jeg hverdagsskia i backup i pulken (pulken er på 188 cm). Dersom jeg ender med 2 par støvler noen lette og noen større kan man også bytte disse lettere etter forholdene og ha tørt skift på overnattingsturer. Setter pris på synspunkter til ideen. Innspill til egnede ski, støvler og lengder er også topp. Tenker å anvende Finn.no i min søken etter utstyret for å spare penger.
 8. Helt enig med at det blir cramped med mange dagers turer, min erfaring begrenser seg til helgeturer. Alder og bidraget til barna spiller nok også inn... Fin idé om å kople kanoene sammen.
 9. Vi har Ally 18,5. Sist helg var vi 2 voksne, 3 barn (6,8,11 år) og to huskyer (20kg og 35 kg). Hadde med to store sekker, men ikke overnattingsutstyr. Kanoen lå godt og stabilt i vannet og var glad for vekta ettersom det blåste litt. Har ikke erfaring med mindre Ally’er og sitte alene, men antar at blåser det vil en (1) tung kano der begge voksne padler være lettere en to lettere der det er en voksen padler i hver kano. Med mer utstyr hadde jeg satt en sekk bakerst oppreis som nevnt av andre og fått ryggstøtte. Er ikke i tvil om at vi hadde kunne fått med overnattingsutstyret på denne turen om det hadde vært nødvendig. Til sitt formål er 18,5 veldig fin og man slipper å investere i 2 kanoer. Kidsa kan også være hjelpemotorer om de ønsker det, MEN.... Jeg synes den ikke er lett å padle alene. Da er den vinglete og et stort seil.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy