Gå til innhold
 • Bli medlem

friute

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om friute

 • Rang
  friute.no
 • Bursdag 16. aug. 1960

Profil

 • Min blogg 📰: https://www.friute.no/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Rana kommune.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Du finner gode videoer fra Røde kors på min blogg.
 2. Alt dette gjør jeg også. Ville unngått å kjøpe ekstra vadestav, for det finner jeg på turen. Ellers bruker jeg jo gåstaver. Jeg bruker ullsokker inne i crocsen i kaldt vann. Veldig bra!
 3. Ja. Jeg har en egen hjemmeside, og som du vet, så kan man bli straffet hvis man ikke har rettighetene. Bildet har jeg tatt fra [Hidden Content]
 4. Jeg har brukt vanlige crocs de siste 20 årene. Lette, godt fotfeste og billige. Finnes ikke bedre.
 5. Vad sidelengs! Har dere sett at skinnleggen er spissere/vassere framme? Vad derfor alltid sidelengs, med skinnleggen mot strømmen. Da vil vannet "klives" mot skinnleggen, og dette gir minst motstand. Uansett, så bør man ikke vade barbent hvis det er litt strøm i elva. Det er bra og bruke en stav/gåstaver å støtte seg på. Det er forresten en tabbe å kjøpe vadesko. Bruk heller crocs. De er billige, veier ingenting og sitter fast som smurt i bunnen når du vader. De er også ideelle å hvile føttene i, som tøfler når du kommer fram. Dette er det beste turutstyret jeg har anskaffet meg de s
 6. I dag har Kartverket kommet med en ny app. Den heter "Hvor?", naturlig nok. Der kan man laste ned kart før turen, og så kan man bruke dem offline. Jeg har skrevet om det på min hjemmeside. Men jeg har også skrevet, at jeg ikke har brukt appen selv, men har planer om å gjøre det i sommer. Du vil hele tiden kunne se hvor du er på dette kartet, så det høres ut som et GPS system. Kartene er i målestokk 1:50 000, og det kan også laste ned kart 50 mil inne i Sverige. Jeg lurer på hvilke erfaringer det kommer til å bli med denne appen? Jeg synes i alle fall det høres lovende ut.
 7. DET ER TUREN SOM ER MÅLET Det er sannelig ikke lett å plukke ut et turtriks, for det er jo mange. Og dessuten er det skrevet såpass mye fornuftig ovenfor her, at det er "som om jeg skulle sakt det sjøl". Men jeg har lyst og trekke fram Mikael MJ sitt tips: «NYT turen», og bygge litt på det: Jeg nevnte noe i mitt sitat til Mikaels innlegg, om å gå fra A til B. Er det ikke det en tur går ut på da, å gå fra en plass til en annen? Det kan være til en hytte eller et fiskevann osv. Men i all iver etter å nå fram til denne hytta eller fiskevannet, så er det lett å glemme det som e
 8. Ja nemlig. Men det hender også at man glemmer å lukke lokket når man tar kvelden i teltet også. En åpen sekk ute i pissregn er ikke noe greit.
 9. Nei nemlig. Og ryker skolissene, så øker også sjanse for å få gnagsår betraktelig.
 10. Ja, du er inne på noe der. Mitt motto på tur er: "Det er turen som er målet". Man skal ikke prestere så mye, men bare være. Det ble kanskje litt dypt dette her. Men tenk slik: Hvis du skal gå fra A til B, så er det opplevelsene mellom A og B som er viktig. Ikke målet (B). Det gjelder å få med seg det som er rundt. Kutt ut øreplugger (musikk i ørene) og få med deg lydene som er rundt deg. Hvis det er turen som er målet, og B bare er et delmål, så blir turen aldri misslykket.
 11. Nei det var slett ikke idiotisk! Og det sier jeg ut fra 50 års erfaring som turgåer. Det med vanntette fyrstikker er viktig, og ofte noe som mange hopper over. Søppelsekken er kjærkommen. Også viktig å ta med noe never og opptenningsved før du forlater skoggrensa. Førstehjelpsutstyret høres greit ut. Det som er viktig med turutstyr og førstehjelpsutstyr, er at det har en multifunksjon, altså at det kan brukes til flere ting.
 12. Enig med det med maten. På overnattingsturer har jeg alltid tre par sokkeskift i sekken. Jeg tørker dem på utsiden av sekken mens jeg går, men det kan jo pissregne i flere dager.
 13. Å fungere sammen med andre mennesker er viktig i et menneskeliv. Det er viktig i dette samfunnet. Men det mange glemmer, som er vel så viktig; er å kunne være sammen med seg selv. Jeg synes bare du skal dra på lengre turer alene. Det gir deg muligheten til å se inn i deg selv, på en måte som du aldri får anledning til ellers. Dette er ofte en mangel hos mange mennesker og vanligvis ikke et problem. Ikke før man blir alene. Da oppdager man mange ting og egenskaper med seg selv som man eller aldri får vite noe om ellers. Men disse egenskapene er der, selv om du omgir deg med folk hele tiden
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.