Jump to content

masturbatomaximus

Aktiv medlem
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

About masturbatomaximus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

masturbatomaximus's Achievements

 1. Det har jeg, men tydeligvis ikke inne på SportOutlet. Norefjell-buksen har jeg faktisk som isfiskebukse, men det skal være veldig kaldt før det er aktuelt å gå med den. (Veldig godt foret). Marken-buksa så derimot spennende ut, kanskje verdt å prøve… Takk for tips
 2. Jeg konkluderte egentlig med membran etter en tur i førjula, har ikke sett noe slikt fra verken Heldre eller Vikafjell?
 3. Hei Skal kjøpe meg en skibukse til å loffe rundt i på fjellet. Sånn prismessig ser det ut som jeg kommer billigst ut med Norrøna Svalbard Heavy Duty, men selv den må jeg ut med 3000. Finnes det noe i nærheten med noenlunde lik kvalitet?
 4. Forsvarets forposer fra mittet. De er sånn nogenlunde vanntette
 5. Har en litt eldre helsportsekk (fjellheimen 85). Denne er av kombinasjonstypen og kan åpnes på begge sider, samt løses i toppen slik at man bare bretter ut hele sekken. Når du skal bære litt merkelige ting er dette gull. Denne uken har jeg bært store vinduer inn til en hytte jeg bygger og da har denne løsningen vært topp. Jeg lar bare alt i sekken bli vått og bruker pakkposer på den som må holdes tørt.
 6. Tror mange kjenner seg igjen i beskrivelsen og løsningen er nok sammensatt. I mange vann og områder er sesongen kort. Grunne vann kan være iskalde før de kjapt blitt kokende varme. Da må man utnytte tidsrom med temperatur der fisken er aktiv og på hugget. Ellers er det kjedelige svaret det som står over her: Erfaring. Holde lav silhuett, varierer fart på innsveivingen og flytte på seg. Kaster jeg lenge uten napp, så finner jeg frem dupp der sena er gjennomgående og lar marken ligge på bunn i noen minutter. Klarer ikke å huske at jeg har holdt på slik over tid uten å ha lurt noen ørretpinner. Til slutt knekker du koden i vannene du fisker i 😊
 7. Dersom du føler at du har kontroll på forvarming og pumpetrykk hadde det vært interresant å testet en annen slange og pumpe. Om det ikke fungerer bør du reklamere, da er noe galt.
 8. Hei, Arne. Jeg fant ikke tråden i farten, men vet at flere som har problemer med bensinbrenning på Polarisen løste dette ved å justere de tre festene på flammespreder, slik at man enten hever eller senker den. Dette gjør du enkelt med en liten tang. Alternativt så selges det lyddempere (silent cap) som fungerer kjempebra på min, både med og uten gass. Bruk bensin, tror ikke den fungerer kjempebra med tennvæske etc. [Hidden Content]
 9. Kjøpte samme for et par uker siden. Som ny besto den i alle fall dusjtesten uten lekkasjer.Skal prøve meg på en skikkelig tur i drittvær når neste mulighet byr seg.
 10. Nå har ikke jeg førstehånds fra Trollheimen sør, men det har kommet bra med snø både øst og vestenfor i april. Langtidsvarsel viser kalde netter, så jeg regner med den kan bli liggende.
 11. Stemmer også i for Stor-Drakstsjøen. Jeg har gått der en del på vinteren og man er rimelig alene og i fred. Men som nevnt over ville jeg da hatt kano eller båt tilgjengelig. Et annet alternativ er Brungmarka på andre siden av Selbusjøen. Her ligger det flere vann etter et par timers gange på traktorvei - og der får du være i fred. Min eneste råd på fiskefronten er her å ligge unna Damtjønna, som jeg i ettertid fant ut at heter Fisklaustjønna på eldre kart 🙃 Gidder du kjøre et par timer ligger det mye bra i Oppdal-Rindal og Surnadal.
 12. Prøv å kast med stanga horisontalt/skrått. Da ser du fort om du slipper tidlig ved at sluken vil skjære ut til høyre. Dette blir du uansett god til med litt mengdetrening, man får litt føling etter noen tusen kast 😊 Har forøvrig samme snelle som deg. Den ble nødinnkjøpt på XXL i Tromsø etter at jeg hadde glemt igjen (!) snella hjemme da jeg dro nordover. Det var den siste snella igjen på hele butikken. Den er nok litt «grovere» en de to Shimanosnellene mine (1- og 2000), men fungerer helt greit.
 13. Har en helt kurant som jeg betalte et par tre hundre kroner for for noen år siden. Typ Mackenzie 3x3 m. Denne (og forsåvidt mange andre i samme prisklasse) er fullstendig tilstrekkelig som ly ved regn, supplement til telt. Disse er så små og lette at jeg synes det er vanskelig å forsvare dyre tarper for å spare noen gram eller desilitere. Denne har også fått kjørt seg hardt i vind uten synlige skader. Beste argument for å kjøpe større er dersom den skal benyttes til flere enn tre stk, da det begynner å bli litt klønete å få trykt alle mann pluss bagasje sammen. Et annet og kanskje like godt argument for større og gjerne rektangulær tarp er ved hengekøyebruk i litt tvilsomt vær. En fult utstrekt hengekøye kommer fort over 2 meter da er det knotete å få sentrert så godt som man ønsker. Litt sidevind i tillegg så blir det i overkant fuktig for meg. PS: Barduner på billigtarper er gjerne av svært stusselig sort og kan med stort hell byttes til noen som er hakket kraftigere.
 14. Bestilte også en jakke herifra i går. Meget spent på om dette holder mål kvalitetsmessig. Buksene får skryt flere plasser, men skalljakkene er utrolig lite omtalt. (PS: Ved registrering av nyhetsbrev så får man ytterligere 10%)
 15. I Randulf Valles podcast «Uteliv» ligger det ute en hel episode som tar for seg ulike typer bensin til primusbruk. Usikker på om jeg ble så mye klokere, men husker jeg lyttet oppmerksomt alle 50 minuttene.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy