Jump to content

Storm_Eagle

Aktiv medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

About Storm_Eagle

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Storm_Eagle's Achievements

 1. Som dere har sett selv så har dette allerede vært prøvd ut av blant annet MTN Approach. Og som dere også har sett så gikk det veldig dårlig. Prisen inkludert bindinger og feller kommer fort opp i nesten samme pris som å bare kjøpe et splitboard, bare at man har ulempen at man må gå oppover med brettet stroppet fast i sekken... Lite poeng i å gå på samme smellen som andre har gått på før dere.
 2. Hva tror folket om å gå tur på potensiell utrygg is med tørrdrakt og ispigger rundt halsen i tilfelle man skulle gå gjennom? Jeg har ingen erfaring med tørrdrakt utenom til dykking, men det er jo tørrdrakter som er beregnet for sportslige aktiviteter til salgs nå som kayak paddling, kite surfing og seiling som skal tillate mye bevegelsesfrihet, og de blir også oppgitt å ha "pustende" stoff. Så er dette er bra alternativ, eller vil det bli veldig ubehagelig og klamt etter en liten stund med aktivitet? Har jo sett noen få som har brukt det når jeg har vært ute å kitet i sjøen, og de har ikke hatt noe å klage over og kan være uti vannet i timevis i denne. Jeg er litt bekymret for om mansjettene vil være ubehagelig stramme når de brukes i lang tid, men hvis de ikke er noe værre enn på en vanlig våtdrakt som jeg bruker når jeg kiter så ser jeg ikke noe problem med det. Et annet problem jeg ser for meg er at det ikke er enkelt å varme regulere med en tørrdrakt siden man åpenbart ikke har noe lufteventiler, og for å fjerne eller legge til noen lag under så må man ta av seg hele drakta.
 3. Skulle da tru at det fremdeles er det? I og med at oppdrettsfisk er så populært i dag og foret til oppdrettsfisken vel ofte er laget av slik som diverse fisker fra Østersjøen som jo er full av tungmetaller, PCB, og DDT.
 4. Litt merkelig prioritering fra TS med å ha med sutur sett, men ikke en tourniquet. Forskning har vist at improviserte tourniquet med et tørkle, belte, ol. slik som vi i sin tid lærte i speideren for det meste ikke er effektive, og at de fleste slike som har blitt påført ved store skade event slik som Boston marathon bombingen ikke stopper blødning, og at de heller gjør mer skade enn godt siden de kan lage blodpropp, eller blokkere retur blodåren for blodet. Mens dedikerte tourniquet's slik som NAR CAT, eller SOFT tourniquet's har vist seg å redde veldig mange liv spesielt hos soldater i krigssoner som er blitt skutt i armer og bein. Nå er det ikke akkurat stor fare for å bli skutt ute i Norsk natur, men man kan jo fremdeles stikke hull på en stor pulsåre i armer eller ben enten med en kniv, eller med en skarp kvist, el. hvis man er uheldig og faller eller noe slikt. Men man skal også være obs på at man ikke skal bruke en tourniquet hvis det ikke er absolutt nødvendig pga. alle farene det fører med seg for blodpropp, lemmer som mister blodtilførselen, ol. Og en "israelsk bandasje", eller enkeltmannspakke kan nok også være fornuftig å ha med seg i tilfelle store blødninger. SAM Splint er nok på den annen side rimelig unødvendig da den tar mye plass, og en improvisert spjelk vel kan være så og si like effektiv. Husker vi fikk det på noen samlinger om sommeren når jeg var liten i speideren. Da sa de at det var for å erstatte elektrolytter siden vi skulle drikke så mye vann. De var vel livredde for at noen av ungene skulle bli dehydrerte hvis de ikke ble tvangsforet med litervis med vann.
 5. Har kjøpt NIDO på Sultan marked. Kjøpt det online, så vet ikke om de har det i den fysiske butikken.
 6. Er det noen som har noe erfaring med hermetisering i poser istedenfor glass? Jeg kom over dette og tenkte at det må jo være perfekt for turmat siden det har veldig lang holdbarhet i romtemperatur. Ulempen i forhold til frysetørket mat og tørket mat er jo at det veier mer (men er fremdeles praktisk å ta med seg i motsetning til norgesglass...). Fordelen er at det har MYE lenger holdbarhet enn hjemmetørket mat, og kan gjøres hjemme til en overkommelig kostnad i motsetning til frysetørking, og maten er ferdig og trenger bare å varmes opp før man spiser den. Utstyret man trenger er en hermetiserings trykkkoker (nei ikke en vanlig billig trykkoker, de kommer ikke opp i høyt nok trykk), og en kammer vakumpakke maskin, og "Retort" poser. På engelsk kalles det for "Retort Canning" og det er dette feltrasjonene (MRE) til blant annet det amerikanske militæret består av. Det var en Norsk produsent som lagde noen ferdige slike poser kalt "Åpnespis" (eller de holder vel kanskje enda på?), men etter hva jeg har lest så var det ikke akkurat et festmåltid innholdet i de for å si det mildt. Så derfor må det jo være best å lage det selv så kan man fylle opp med akkurat den maten man liker laget akkurat slik man liker det best, og det blir vel sikkert billigere også. Fra hva jeg har lest om dette på nettet så er jeg litt forvirret. I flere forum har jeg lest at man IKKE skal bruke Mylar poser, men MÅ bruke Retort poser. Uten at jeg har funnet ut hva som egentlig er forskjellen på disse? På Wikipedia står det jo at Retort poser er metallisert plastikk, og det er jo hva Mylar er... Mens et annet sted har jeg lest at MRE poser er Mylar poser som er 7 mil tykke. Så er det bare tykkelsen det går på og derfor man sier at man ikke skal bruke vanlige Mylar poser, eller er det noe annet som er forskjellen? Så fremgangsmåten jeg har lest meg frem til er: Tilberede maten. Putt maten i Retort poser (eller 7 mil mylar?) Vakumpakke og forsegle posene i en kammer vakumpakke maskin (må være en kammermaskin fordi posene ikke har teksturen som skal til for å trekke vakuum med andre billigere typer vakumpakke maskiner, og man heller ikke kan legge veldig "våt" mat i annet enn kammer maskiner). Og sørg for at man har en maskin med kraftig nok varmeforsglings skinne til å kunne forsegle disse tykke posene. Pakk posene tett sammen i en hermetiserings trykkoke kjele (tettpakking for at de ikke skal utvide seg for mye sidelengs å sprenge opp i sømmene) Hermetiser maten som man gjør med vanlige hermetikk glass (121 grader C eller tilsvarende trykk i et visst antall minutter ettersom hva slags mat du hermetiserer). Som med alle typer hermetisering er det viktig at man har høy nok temperatur i lang nok tid, at man er nøye med renslighet, og det er vel noen matvarer som ikke er anbefalt å hermetisere fordi de kan inneholde bakterier som kan være vanskelig å ta knekken på selv ved hermetiseringstemperaturer på 121 grader C.
 7. De rustfri pannene og kjelene jeg har hjemme fra IKEA fungerer da helt fint. Men de har vel ofte et aluminium innlegg bakt inn i bunnen for å fordele varmen tror jeg (rustfritt stål leder jo dårlig varme). Også er de jo blankpolerte da.
 8. Er dette det samme som BPA? I så fall så oppgis jo de aller fleste drikkeflasker, ol. å være BPA frie. Og det er vel å spise/drikke det som er skadelig? Så om det er i jakka skulle vel ikke spille noen stor rolle? Jeg leste også at det frigis MYE mer BPA fra en beholder som inneholder dette når den varmes opp. Og at den etter å ha vært varmet opp fortsetter å frigi mye mer BPA enn den gjorde før den har vært gjennom en oppvarming. Men det virker jo litt merkelig i og med at den jo ha blitt oppvarmet til smeltetemperatur når den ble produsert ved injeksjons støping. Og et annet spørsmål: Jeg så på en tur stekepanne som hadde et keramisk non-stick belegg istedenfor Teflon / PTFE (som jo er plastikk) som da tåler mye høyere temperatur. Og på den stod det nederst en tekst om noe obligatorisk kreft advarsel i henhold til noe amerikanske helsemyndigheter. Kan keramiske belegg være kreft fremkallende? Eller er det bare standard amerikansk advarsel hysteri for å være på den sikre siden for å ikke kunne bli saksøkt?
 9. Hmm. Så desto mer effektiv kjele/panne desto verre CO produksjon. Da er nok ikke jetboil så lurt nei. Skulle da tru at det er verre med vannkoking enn steking også siden vannet mer effektivt kjøler kjelen.
 10. Hvor mye CO utvikler egentlig en slik brenner da? Så lenge det er bra tilgang til oksygen så skal vel så og si ingen CO produseres da alt skal kunne gjøres om til CO2 siden det er nok tilgang på luft/oksygen?
 11. Hei. Hvordan tørker du kjøttdeigen? Steker du den først? Eller koker den for å unngå fett? Eller tørker du den direkte rå? Og hva regner du som holdbarheten i "romtemperatur" når den er vakumpakket etter dette?
 12. Denne tråden burde vel festes som en sticky øverst på dette under forumet ettersom det er mange som lurer på akkurat dette? Men hva mener folk om spritbrenner i f.eks stormkjøkken eller i en solostove kvistbrenner i tider som nå med ekstra stor skogbrannfare? På fjellgrunn i god avstand til trær og evt. i nærheten av vann.
 13. Er det ikke dette "dry lube" skal gjøre? Bare at det vel også har noen tilsetninger som teflon (PTFE) for å bedre smøringen, også kan man spraye det på istedenfor å koke det inn. [Hidden Content]
 14. Takker for svar. Vet ikke noe om korrekt kjedelinje, men jeg satte drevet på samme plassen som det midterste drevet satt før på den originale kranken så regner med at det er riktig. Den girer ihvertfall helt fint med den plasseringen. Jeg måtte dog sette drevet "feil vei" (med forsenkningen til mutterene inn mot kranken) og sette på noen skiver på andre siden av innfestingen på kranken fordi jeg brukte de originale "mutterene" som da ble for lange uten dette med bare et drev. Vet ikke om det har noe å si. Jeg har en "bashguard" i bestilling som da vil ta plassen hvor det største drevet før satt, og da kan jeg nok snu drevet riktig vei igjen og ta bort skivene til mutterene.
 15. Hei. Har byttet fra 3x9 gir til 1x11 gir på en gammel stisykkel jeg har, og har da gått for "narrow-wide" drev foran. Har også kjøpt inn en billig kjedefører, men er egentlig det nødvendig for å hindre at kjedet hopper av i de verste dumpene når man har narrow wide-drev foran og Shimano Deore SLX Derailleur med clutchen på bak som strammer kjedet? Med det gamle 3x9 giret så hoppet kjedet av foran ganske ofte i partiene med mye dumper. Et lite problem med kjedeføreren jeg har kjøpt inn er at den subber inni kjedet på sidene på det høyeste og laveste giret, også vet jeg ikke helt hvor høyt jeg skal justere den i forhold til vandring på bakdemperen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy