Gå til innhold
 • Bli medlem

Fjellheimrypa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg har ikke prøvd de som er beskrevet over, men er meeeget fornøyd med min Arcteryx-sekk som jeg brukte på en treukers tur i fjor sommer. Kan ikke få fullrost sekken bæreegenskaper. Verdt hver eneste krone. Viktig med god sekk og gode sko. Klær kan man ta etterhvert. Skulle ønske at dagens sekker hadde litt flere smålommer til div ting, men det er det jo ingen av dem som har lenger. Lykke til med valget!
 2. Som uerfaren fjellvandrer, hadde jeg min første fjelltur i fjor (alene), gikk da en tur på over 40 mil. Mitt friluftsutstyr var og gammelt. Anbefaler deg å starte med et par gode sko og en god sekk. Av støvler er jeg helfrelst på Scarpa Ladakh, dyr ja, men jeg gikk hele turen i for uten gnagsår samt at den ekstra gummiforsterkingen gjør at en holder seg relativt tør på beina. Mine gamle Crispi gir meg stadig gnagsår på nye steder Jeg bruker å ha vanlige tynne ullsokker med nylonsokker under, billig og enkelt. Sekk, finn en som passer deg. Viktig å prøve den i butikken med tyngde
 3. Tidligere brukte jeg Crispi, med stadig nye gnagsår på nye steder. Kjøpte meg Scarpa Ladakh som jeg gikk over 70 mil i i fjor, uten gnagsår. Så jeg har bare gode erfaringer med Scarpas nevnte modell. Verdt hver eneste krone. Den ekstra gummiforsterkningen gjør at støvlen ikke blir så fort våt som andre støvler. Støvlene mine ser brukte ut, men masse støvel igjen. Lykke til med valget!
 4. Bukse, jeg kjøpte zip-off buksen til Bergans modell Skrim i fjor. Er kjempefornøyd, selv når det er varmt er den god pga strecthen i buksen. Fine lommer på lårene og ikke for lang som shorts.
 5. Hei, Jeg kjøpte meg nylig Mammut Pillar 40 liter. Romslig til å være 40 liter. Brukte den på turer i sommer. Kan anbefales. God å bære, brukes av både meg og mannen min. (kjøpte den på Oslo Sportslager).
 6. Jeg har tidligere brukt Crispi. For et par år siden kjøpte jeg meg Scarpa Hekla. Hakke angret et sekund. Beste støvlene jeg har hatt. Verdt hver eneste krone. Den ene turen jeg gikk i fjor var på 43 mil og jeg fikk ikke ett gnagsår. Slå den!
 7. Etter å ha testet Helsport Snota som jeg synes ble for kald, gikk jeg og kjøpte meg en dunsovepose. Mener den heter Marmot. Veier litt, tror den veier 1,6 - 1,8, men liten i pakkvolum. Så sover jeg og godt hele natta i skogen på høsten selv om det er rim ute. Kan godt fryse litt på kvelder etc, men når jeg sover vil jeg sove varmt så jeg bærer gjerne på noen gram ekstra da.
 8. Selv gikk jeg nå tre dager i fjellet med min 10 år gamle sønn. Vår første fjelltur. Vi gikk fra hytte til hytte. Kan virkelig anbefales. Det var meldt bra vær, allikevel gikk vi en dag i regnvær. Godt å komme fram til hytta da, der er det mat, pannekaker etc. Hyggelig for barna å treffe andre og. Vi gikk i Gausdalsfjellene hvor det er 4-5 timer mellom hyttene. Møtte andre barnefamilier der og. Vi baserte oss på kjeks, pannekaker, sjokolade. Sønnen min spiser brød mens jeg tar det jeg får. Hadde med real turmat til lunsj, de typene gutten min liker. På hyttene ble det joikakaker med
 9. Da har det blitt Arcteryx Beta AR på meg. Ble Arcteryx bukse og. Så da har jeg vel klær for mange år fremover. Har nå testet klærne. Fikk regn en av dagen jeg gikk i fjellet. Regnet holdt seg ute, og jeg var tørr på innsiden. Flott. Takk for alle tips. Synes nok jakka er litt kort og litt smal nederst for de kvinnelige former, men kommer den lange på tilbud, kan jeg jo kjøpe den og, så kan dattera mi og jeg bruke dem om hverandre. Hovedinntrykket er at jeg er fornøyd, især med buksa som har glidelåser helt opp så jeg slipper å ta av meg støvlene for å få på buksa. Kanskje jeg burde
 10. Ok. Betryggende å høre. Fortsatt like vanntett? Pusteegenskapen? Klistrer den seg inntil kroppen i regnvær?
 11. Hei, Takker for tips. Bruker faktisk å følge m på Sportsnetts sider. Tittet i går. Av Arcteryx' modeller synes jeg Theta AR virket best siden den er litt krafigere enn Beta AR. Vurderer å kjøpe Bergans Rask. Den var og fin, især i damemodellen.
 12. Trenger å anskaffe meg en vind og regntett jakke og bukse. Lurer på Arcteryx-modellene Alpha SV eller Theta AR. Hvor vanntette er disse? Noen erfaringer? Lei av å bære på mitt gamle regntøy. Eller finnes det andre som er like bra til en rimeligere pris?
 13. Hei, Jeg kan anbefale Scarpa Ladakh/Hekla. Gikk ca 70 mil med dem i fjor uten å få gnagsår! Mine ikke utslitte Crispi selges pent brukt siden de stadig gir mange gnagsår på stadig nye steder. mvh Fjellheimrypa.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.