Gå til innhold
  • Bli medlem

jjrckd

Aktiv medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jjrckd

  1. Har fulgt med på webcam men erfaringen tilsier at forholdene kan være ganske annerledes når en begynner å gå. Får pakke for ethvert scenario og heller ta en vurdering før jeg begynner å gå.
  2. Har tenkt å ta en helgetur førstkommende helg. Utgangspunkt fra Dyranut å gå sørover. Noen som vet hvordan snøforholdene er om dagen? Er det fortsatt skiføre eller kan en like gjerne satse på truger/bena?
  3. Trillemarka er flott. Samme med Vikerfjell/Vassfaret. Eller Nordmarka/Krokskogen.
  4. Hvorfor skal den være vanntett? Er ikke litt av poenget at kondens/fuktighet skal sublimere på dagtid slik at soveposen er tørrere når en legger seg enn da en stod opp? Vil i så fall tro at denne prosessen går raskere hvis beddingen puster.
  5. Isen er vanligvis bra på denne årstiden med unntak av den delen som ligger nærmest demningen i nord.
  6. Ok, ser hvor det er, omtrent litt mindre enn halvveis inn til Bjoreidalshytta. Mange bekker i det området som blir store under snøsmeltinga, spesielt hvis en roter seg litt øst for skiløypa. Alternativet er å følge bilveien inn til Bjoreidalshytta, en vil da gå øst for dette området.
  7. Skjønner ikke helt hvor fyren klarte å falle ned men tipper han må ha beveget seg på nordsiden av RV7. Er noen skrenter der tett på Dyranut men er litt usikker på om skavlene kan bli så store som han beskriver. Ellers så datt han rett og slett ned på riksvegen. Brøytekantene kan jo bli relativt høye i dette området til tider. Whiteout kan det jo alltids bli men så lenge du holder deg på sydsiden av RV7 til der hvor skiløypa normalt går eller evnt følger brøytepinnene til sommervegen til du har kommet inn til Bjoreidalshytta så er det temmelig begrenset hvor store skavlene kan bli. Videre innover så kan det vel bli noen mindre skavler langsetter "fossen" dvs strykene i Bjoreia et stykke etter Bjoreidalshytta og inn til litt før Trondsbu. Når du nærmer deg Trondsbu og videre innover på det du rekker i løpet av en helg så tror jeg nesten ikke du vil klare å finne en skavl om du aldri så mye leter. Vi snakker er om den antagelig desidert flateste delen av Hardangervidda. Tenker dog at problemstillingen er litt teoretisk, faren for å gå seg bort er MYE større ettersom det ikke er mange referansepunktene i terrenget.
  8. Når du står på øversiden av Trondsbu, mot Trondsbunuten, så skjønner du hva jeg mener;)
  9. Gi meg en rapport når du har vært på tur da og sjekk gjerne fonna foran steinbua ved Trondsbu turisthytte så vet jeg hva jeg går til;)
  10. Misforstå meg rett her. Syntes ikke det var dyrt men etter å ha innsett hvor enkelt og rett frem dette var så innser jeg at jeg kunne gjort en akkurat like god jobb selv med muttern’s gamle symaskin - som jeg har arvet. Hadde garantert ikke sett forskjell. Gleden ved selv å utbedre eget utstyr er jo priceless og som ekstrabonus hadde jeg altså spart 180kr i porto for å sende teltet og deretter 437,50kr for fix og returporto. Just saying.
  11. Eller bare brukt symaskin og gammelt bikkjebånd og ingen penger i det hele tatt. Jaja, ble nå bra da😊
  12. Hentet moddet telt på posten i dag. 5 stk ekstra bardunfester, 5 stk teltplugger og returporto (oppkrav) kom på kr 437,50. Innafor. Edit: Og nå åpnet jeg pakken. Må vel trygt kunne påstå at dette hadde jeg fikset temmelig greit selv bare ved hjelp av muttern's gamle symaskin og litt nylonbånd. I bunn og grunn har jeg betalt kr 437,50 for 5 stk teltplugger. Grenseland.
  13. Kjørte forbi Dyranut på søndag. Mindre snø enn vanlig men mer snø på vestsiden enn det var på østsiden. Parkeringsplassen vest for Dyranut var brøytet. Så greit ut sydover men dette ble kun observert fra bil. Planlegger selv en tur til hytta ved Tinnhølen enten neste uke eller uka etter så kikket litt ekstra på forholdene ved Dyranut.
  14. Det spørs vel om leverandørene finner økonomi i å fortsette og produsere parafin og tilby dette for salg fra pumpe til de ytterst få som fortsatt kjøper dette for bruk på hytta omtrent 0,75 ganger i året. I så tilfelle så vil jeg anta at en vil se en relativt heftig prisøkning. Har hørt at en kan bruke diesel i både veke og pottebrennere uten modifisering så tenkte jeg skulle prøve dette neste gang jeg er på hytta. Diesel har jo et flammepunkt som ligger i omtrent samme gata som parafin så det kan jo funke. På tur bruker jeg uansett lampeolje eller bensin så null stress. Tenker vel at dette ikke sånn helt uten videre er en god ide..
  15. Har tenkt å ta med jentungen på vinterferie i Hemsedal og trenger tips til teltplass. Satser på Holmslet telt med ovn og kommer ikke til å ta med pulk så har behov for mulighet til å parkere i umiddelbar nærhet. Kriteriene ellers er ikke mer enn 15 min kjøring fra skisenteret, ikke campingplass, ingen naboer. Er mao på utkikk etter et sentralt sted midt i skogen. Vurderer området syd for elva og øst for anlegget eller alternativt noe innover langs Holdeskarveien men pga lang kjøretur vil vi ankomme utpå kvelden så det hadde vært greit å slippe og styre for mye med å finne egnet camp site med en da allerede drittlei 7-åring på slep. Konkrete tips mottas med takk.
  16. @Per Fredrik måtte du spesifisere hvor de ekstra pluggfestene skulle være, altså med mål med referanser til steder på teltet (eks xx cm bakenfor stang), eller kjenner HelSport såpass godt til disse modifikasjonene at de plasserer ekstrafestene der de gjør mest nytte?
  17. Takk for mange gode innspill. Etter input både her og andre steder har jeg kommet frem til at kite er tingen. Ser på Ozone Subzero i 7 og 13m2. Disse har såvidt overlapp i anbefalt vindspekter og burde fungere greit mellom 3-4 og 12ms. En annen ting jeg lurer på (noe OT men dog, hvis moderator føler for det så er det bare å flytte til ny tråd) er pulkdraget. Har en parispulk med fjellpulken drag. Ser at mange bruker samme oppsettet men at det også brukes taudrag og monodrag. Hva er det som regnes som mest anvendelig?
  18. Du får adaptere til de fleste brennere som gjør at du kan bruke de i stormkjøkkenet ditt.
  19. Takk for tilbakemeldingen @Lompa. Hva slags kite er det du har? Opplever du sikkerheten på kiten som like god når det nærmer seg grensen for hva du kunne seile 5S i? Jeg må jo innrømme at jeg er litt i stuss når det gjelder dette med skiseil vs. kite. Kompisen jeg refererer til er helt klar på at det er skiseil som er tingen men jeg ser jo at det har vært stor utvikling på kite fronten siden den gangen jeg hadde to-håndtaks JOJO ET. Har også et NASA seil liggende på loftet men det ligger veldig godt der der ligger:)
  20. Takk. Jeg har blitt fortalt at SC klarer litt mer vind enn S og at S er raskere og krysser bedre. Stemmer dette og betyr dette samtidig at S kan flys i mindre vind enn SC (gitt samme areal)? Hvordan oppfører UL seg i forhold til S og SC mtp kryss og fart? Trenger UL mer eller mindre vind enn S og SC? En kompis anbefaler meg å kjøpe en 3UL og en 10SC. Mr Wolf Beringer himself foreslår en 5UL og en 10UL/10SC/10S. Ettersom anbefalingen til Wolf på det største seilet er såpass vag så hadde jeg satt pris på litt input før jeg bestiller. Hjemmesiden hans bugner jo ikke akkurat av informasjon..
  21. Så først på et multi seil men har vel researchet meg frem til at seilene fra Beringer skal ha bedre flyegenskaper på de aller fleste områder.
  22. Hei, Er det noen som har kjennskap til Beringer skiseil? Hva er forskjellene mellom UL, S-C og S? Hvilken fordeler og ulemper har disse og hvorfor velge noe over noe annet? Tenkte å kjøpe 2 stk seil. Ett på mellom 3 og 5m2 og et på 10m2. Bruksområde blir i hovedsak tur med pulk og dagsturer med lett sekk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.