Gå til innhold

Halvork

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Halvork

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Halvork

  Mygg og knott å slikt...

  Mye mygg I Alta/Stabbursdalen?.. Vil tippe det... Noen med fersk info?
 2. Halvork

  Exped Orion III ul versjon, 2.8 kilo

  Hei. Det står en del fakta info tidligere i tråden, men som jeg merker meg selv helt subjektivt, virker duken tynn og ultralett, men sterk. Lignende type duk som helsport ultralight sine mener jeg (se tidligere i tråden). Bunnduken er kraftigere enn helsport ultralight, og tåler mer vann! Stangkanalene er noe trege å tre, men ikke noe problem. Jeg tenker det som et 3 sesongs telt, men ikke redd for noen vinterdøgn .. Tror egentlig vekta er spart på duken, og stengene.. Men elles likt, og like løsninger. Stengene virker svært solide.. Og duken tåler nok flere år med vær.. Tror dette er et bra telt
 3. Halvork

  Exped Orion III ul versjon, 2.8 kilo

  Hei, brukt det 5 netter til nå, drar ei uke til Finnmark i August og får testa mer der. Det virker stabilt og vil nok tåle bra med vind. Stengene virker solide! Liker det veldig godt, bruker det som 2 personers telt, mye plass! Jeg tenkte på det samme jeg, men er ikke så bekymra for vind, regn mm... Tenker det tåler noen færre år enn ekstrem varianten (slitestyrke over tid) , men tåler nok mye. Exped påstår det er et 4 sesongs telt..
 4. Halvork

  Skalljakke, trenger råd!

  Hei Skal kjøpe skalljakke til telttur i vår tom høst sesongen. Liker Norrøna Trollveggen og Fjellreven eco shell, men lurer på hvilken som passer best av de 2 til turer med telt i fra skau til fjell med bål, tung sekk osv... Relativt hard bruk.. Lurer på om noen har erfaring med eller kan anbefale hvilke av dem jeg bør velge? Den gamle jakka er 7 år, og duger ikke mer...
 5. Halvork

  Exped Orion III ul versjon, 2.8 kilo

  Kjøpte teltet jeg, virker lovende for 3 sesoner. Har gode vintertelt
 6. Halvork

  Exped Orion III ul versjon, 2.8 kilo

  Takk for bra info!
 7. Halvork

  Exped Orion III ul versjon, 2.8 kilo

  Ok, har ikke hørt mange klager på den? Videre har vel orion ul mer vanntett bunnduken (10 000mm), så det høres bra ut
 8. Halvork

  Exped Orion III ul versjon, 2.8 kilo

  Takker for svar. Tror jeg satser på dette og tester (tenker iii'er, som har god plass til 2). Om jeg blåser/regner vekk i sommer på Finnmarksvidda så skal jeg melde fra.
 9. Exped orion iii er kommet i ul versjon, 2.8 kilo. Noen som har testa det? Tåler det greit 3 sesonger.. Tenker på bruk 3-4 ukesturer fra høyfjell til lavland, og egentlig mest usikker på rivestyrken i duken.
 10. Halvork

  Helsport Reinsfjell 2 eller Expeed Carina 2?

  Enig med Bjørn at det er ikke noe telt som passer alle forhold. Som lett telt i sommerhalvåret, er dette er bra valg (av flere mulige). Liker særlig bredden (2 liggeunderlag), høyden og at det virker robust tross relativ lav vekt.
 11. Halvork

  Ny sovepose Cumulus Teneqa

  ...og ser når jeg sjekker igjen at Cumulus tenequa er ikke -9, men -17...beklager: http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-bags/teneqa-700?gid=58&vid=6
 12. Halvork

  Ny sovepose Cumulus Teneqa

  Hei T comfort dame er lavere enn T comfort (som kalles T limit) for menn. Dette er altså betegnelser på comfort temp på damer og menn der en sover uten å fryse. Damer generelt fryser noe lettere. Samme med barn, der bruker jeg gjerne T comfort Dame som grense når jeg velger ut pose les mer under, mvh Halvor se her: https://www.oslosportslager.no/magasinet/temperaturgrenser---temperaturmerking-av-soveposer-331.aspx Teststandarden kalles altså EN 13537, og er oppdelt i 4 deler: - Tmax - upper limit/maximum temperature: Basert på høyeste/varmeste temperatur en ”vanlig” voksen mann (80 kg) vil føle er komfortabelt. - Tcomfort - comfort rating: Basert på laveste temperatur hvor en sovende person, relatert til en ”vanlig” dame (60 kg), skal kunne ha en komfortabel natt. - Tlimit - lower limit: Basert på laveste temperatur hvor en sovende person, relatert til en ”vanlig” voksen mann (80 kg), skal kunne ha en komfortabel natt. - Textreme - extreme rating: Dette er en temperaturgrense som kun skal brukes i nødstilfeller. Den baseres på overlevelse, utelukker derfor ikke skader, og er relatert til en ”vanlig” voksen kvinne. Dette er altså ingen reell temperaturgrense, og anbefales ikke å ta i betraktning i forhold til valg av sovepose. Ved valg av sovepose er det altså Tcomforten og Tlimiten som skal tas i betraktning for veiledning.
 13. Halvork

  Ny sovepose Cumulus Teneqa

  Hei Cumulus og Roberts ser bra ut de. Jeg ser bare at comfort temp er - 18 i Viking posen, mens - 9 i Cumulus (en del forvirring rundt temp, må sjekkes grundig) . Har en del poser (mammut, ajungulac , Viking mm) og sovet en del mnd ute, og selv om jeg er middels varmblods, så må jeg gjerne ligge litt mer på minus enn anbefalt comfort temp. Bredden av posen er og grei å sjekke da noen menn ikke passer 70 og 75 bredde. Selv må jeg ha ca 80 bredde for å sove greit. Lykke til Mvh Halvor
 14. Halvork

  Ny sovepose Cumulus Teneqa

  Et alternativ?: http://www.hektapatur.no/soveposer-1/4-sesongsposer/warmpeace-viking-1200
 15. Halvork

  Nytt telt

  Enig med Bjørn. Har vurdert mange telt og for vår-høst selv.. tror dette duger også i fjellet. Plenty barduner og høy kvalitet på stenger og duk.. Men ikke for vinter.. Bredere enn Helsport sitt Reinsfjell 2 og..
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.