Gå til innhold

Mammut

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mammut

  Ny pro shell bukse og fjellstøvler.

  ChristofferS: Hvorfor anbefaler du en Jakke til en som skal kjøpe seg Bukse? Stinger82: Jeg har den buksa du spør som. Og jeg har aldri vært borti en bedre bukse. Jeg skulle dog ønske en ekstra lomme et set på benet. Ellers er buksa perfekt og nærmest skuddsikker. Fjellstøvler; hva med Scarpa Cumbre?
 2. Mammut

  Klatring på topptau

  Det beste er å ta en gri-gri og kutt av "leppa" på "lokket" med en vinkelsliper. Da får man ikke så stor vinkel på tauet og tauet sklir da enkelt gjennom gri-grien. Fordelen er da at man slipper å bytte stæsj hver gang man skal prøve et flytt på nytt eller skal ned igjen. Petzl Shunt er også fint å bruke. Den kan også brukes på dobble tau. Fordelen der er at man bare kan dra ned tauet bra bakken når man er ferdig.
 3. Mammut

  Lukla - Everest BC

  Takk så mye for svar og tips. Skal på nattevakt i natt, så da kan jeg sitte uforstyrret i hele natt å søke på nett ;P Så får man se om man blir noe klokere.
 4. Mammut

  Lukla - Everest BC

  Hei. Takker for svar. Etter å ha snakket med hun jeg skal reise med har vi blitt enige om å droppe Lobuche og heller gå for den "vanlige" Lukla - Everest BC - Island Peak. Kommer da til å reise i Okt. Setter da av 26-27 dager. Dette bør vel holde? Ser det er litt frem og tilbake ang. om guide er påbudt eller ikke. Det er ikke det at jeg ikke vil ha med guide. Men det er helt uaktuelt å slenge seg på en "vestlig arangert" tur til 30K.
 5. Hei. Jeg har tenkt meg en tur til Nepal i Sep. eller Okt. Tenker da å gå til fra Lukla til Everest BC. Har da lyst til å prøve meg på Lobuche. Denne, som med de fleste andre trekking-topper er det påbudt med guide. Jeg lurte da på om det er mulig å hyre en guide i Lukla eller andre steder som da kan bli med opp på fjellet. I stedet for å melde meg på en arangert tur som koster mange mange tusen. Hvis dette er mulig, er det noen som vet hva man må regne med å betale? Bør man dra i Sep. eller Okt.?
 6. Mammut

  Erfaringer rundt bruk av Petzl Shunt

  Adler: Les boka til Dave Mac... Siste fra meg, nå får Varden ha tråden sin i fred.
 7. Mammut

  Erfaringer rundt bruk av Petzl Shunt

  Neida, ser ikke noe galt i å soloere med Shunt.. Grit-klatrerene i England brukes nær kun Shunt til innøving av harde Headpointer.. Jeg bruker heller aldri klemknute til Clogging. Som du sier "Hvor ofte svikter en clogger". Enklere og mere idiotsikkert utstyr skal man lete lenge etter. Åtteren min har jeg kasta for lenge siden, bruker kun ATC-XP, bruker heller ikke klemknute sammen med den om jeg er på cragget. Men må innrømme at jeg bruker klemknute på rapell når jeg skal ned mulit-pitch ruter. Så, grunnen til min kommentar, var at jeg vet av erfaring, fra blant annet BS at når du kommer med utsagn som andre kan synes er uforsvarlig o.l så sklir det helt ut.. Har ikke noe mot deg Adler, men du har en tendens til å dra ting litt langt ;P
 8. Mammut

  Erfaringer rundt bruk av Petzl Shunt

  Don't feed the Troll !
 9. Mammut

  Klatreutstyr..

  C4 må være det beste som er av kammer på markedet, jeg kommer iallefall aldri til å kjøpe noe annet. Når det gjelder microkammer så ere ingen ting som slår Alien.. Hexer trenger man engetlig ikke, men kan være kjekt å ha innimellom, da med slynge og ikke wire.. Et tips er å kjøpe tri-cams Bra du har bestemt deg for DMM kiler, Wallnuts er noe av det beste som noen gang er laget til klaring..
 10. Står sikkert mye av det samme på denne linken.. http://mounteverest.net/news.php?id=17472 Fredrik Sträng = Idiot!
 11. Mammut

  Stoff til Stormmatter

  Takk for tips folks..
 12. Det kommer da velidig ann på terrenget også, om man sykler, går på ski, osv.
 13. Liggeunderlag inni sekken og soveposen utenpå ? se nederst på denne siden http://www.arcteryx.com/iframe/pack-fit-guide-full.html
 14. Ringer er jo det som er vanlig som toppanker, og de er laget så store at man ikke trenger knyte seg ut før man er "knytt inn igjen". Skrubiner finner du ikke ute, om det ikke er noen som har satt en igjen.. Når de står boltet snufeste, ja så kan du forvente at snufestet er boltet. Altså, du trenger ikke lage selv med kile, slynge rundt tre, osv...
 15. Mammut

  Silma Finnskogen problem?

  www.kammeret.no
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.