Gå til innhold
 • Bli medlem

Espp

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Espp

Nylige profilbesøk

443 profilvisninger
 1. Jeg har strengt talt med to stenger, nesten alltid. På mange turer kan det bli tre med fluestang. Den ene er en 3-14 og den andre er en 14-40. En for små lette sluker eller meste med kun krok, og en for tunge dupper, bombarda eller sluker. Det gir meg mulighet til å fiske med mye fiskeutstyr og ikke minst fiske med sluk samtidig som markfiske. Tungvint ja, men har enda ikke kommet over en stang med høy slukvekt som samtidig kaster ut 3-4 grams sluker bra. Så da får det bare bli sånn. Fungerer utmerket og jeg er fornøyd.
 2. Det er jo en 7 år gammel test! Det har skjedd ganske mye med fiskestenger på 7 år. Selv har jeg en Shimano Speedmaster BX L 3-14g. Er veldig veldig fornøyd med denne og har ingen problem med å anbefale den! Ikke er den så dyr heller nå og kan kjøpes for rundt 1500 kr. CX av akkurat samme stang har noe oppgradert materiale og et bedre snellefestet, men er 2-delt kontra BX'n sine 3 deler.
 3. Veldig enig i det meste du skriver, men jeg skal uten tvil ha en InReach i år. Jeg er ofte på tur og mange av de er jeg alene. Ikke én eneste gang har det gått galt og jeg har aldri trengt hjelp hverken med eller uten andre. Derimot så tenker jeg at en InReach kan være utrolig kjekt å ha av tre ulike grunner: 1) Hvis det kommer en dag hvor jeg glir på en stein å knekker ryggen / lår osv. og ikke klarer å bevege meg, ja da får jeg hjelp. Om det tar 2 timer eller 12 betyr ingenting for meg, men det faktumet at jeg til slutt faktisk kommer meg ned er betryggende. Dette kan skje de beste, uansett
 4. Espp

  Sinna hund

  Håper ikke du tror jeg siktet til deg når jeg skrev det. Jeg skriver det som regel i alle innlegg når folk snakker om hund. Alt for mange tror de må være aggressiv eller fysisk. Igjen, jeg verken mener eller tror at du gjør det, jeg vet jo ikke
 5. Det er meget mulig, har ganske dårlig peiling på insekter, men det skal sies at det liknet på begge. Sannsynlig er det jo hvis Elgbremsen kommer sørfra og Reinbrems nordfra
 6. Vi fant en slik en i Tromsø i juli. Litt småbrisen og klar til Buktafestivalen fant vi ut at det var en hybrid av en veps og humle, men så artikkelen når den var i Dagbladet og forsto hva vi hadde sett. Ekkelt, ekkelt innsekt..
 7. Espp

  Sinna hund

  Får hunden nok mosjon? Mange hunder blir støyende eller "rare" hvis de ikke får ut nok energi, spesielt raser beregnet for jakt o.l. Du kan også trene bort uønsket atferd, og som med all trening, det tar lang tid. Faser og faser, som brukeren over sier så kan det være usikkerhet. Husk nå å aldri vær aggressiv eller fysisk ovenfor hunden, man taper bare på det.
 8. Redningsaksjoner i Norge koster ikke penger for de som blir reddet, unntak fins sikkert.
 9. Jeg sier alltid fra hvor jeg går og ca hvor lenge jeg blir borte. Har samboer som ikke alltid blir med på tur og da vet hun iallfall hvor jeg skal. Veldig kjedelig hvis ingen vet om det og ingen finner meg etter en stund. Norge er et stort land og det kan ta veldig lang tid før noen snubler over den døde kroppen din langt ute i naturen. Skal ha en InReach i nærmeste framtid, og da blir jo det hele mye enklere.
 10. Skal helt klart ha en InReach og tror det blir investert i en i oktober. Jeg kjenner at jeg driter langveis i om noen har interesse av å overvåke min ferdsel i natur, jeg ønsker faktisk bare å komme meg hjem igjen i livet hvis noe skulle skje! Hjertestans er en sikker død på fjellet hvis man er alene, men da slipper iallfall forskjellige organisasjoner å søke etter kroppen i mange dager før de finner den, hvis de finner den. Dette er en type sikkerhet jeg skal ha, både for min egen del og for andre. Hvordan er det med Nkom? Vil man få sanksjoner i ettertid etter en redningsaksjon hvis man
 11. Skummel tanke at det kan være såpass tregt, men 5 timer er bedre enn å eventuelt dø på fjellet med brukket hofte / rygg. Ser for meg at man dør på fjellet hvis man får slag eller hjertestans uansett når man er alene og da vil jo peileren være til stor hjelp for letemannskapet. Har ikke, men har planer om å investere i en nødpeiler snart for både min og samboerens trygghet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.