Gå til innhold

omoaland

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. omoaland

  K2

  Her får ein eit inntrykk av kva Bottleneck er....
 2. omoaland

  Boltede ruter på flere taulengder

  Setesdalen er ett eldorado med tanke på lange boltede ruter. Samt klatring ellers !! Veldig fin fører selges lokalt.
 3. omoaland

  Snø i Frafjordheiene?

  Har ikkje med sjølvsyn sett om der er snø under 500 m, men der er særdeles lite sansynleg at der er. Var på Bynuten i Sandnes på søndag, og har familie som bor på 400 m.o.h. som ser over til kanten av Frafjordheia, og der er ikkje snø å sjå derfra.
 4. omoaland

  Blokkleiligheter på Tyin

  Vil vel mest sei eg er facinert..... :
 5. omoaland

  Blokkleiligheter på Tyin

  Må sei at folk er enjgasjerte, men 8 sider med krangling .... ? Någen så huske ka tråden begynte med? Eg har ikkje så mye å bidra med i diskusjonen, men ønsker dele mine meiningar om saklighetsnivået her. Sitatene ovenfor viser godt formen her på forumet når det er veldig delte meininger. Den eineste som framstår som særlig saklig er Torgeir. Mens andre drar inn nye momenter og lover og regler og former osv osv, så får han budskapet sitt fram på ein tydelig og saklig måte, og viser stor samfunnsforståelse. Samfunnet i Norge består av private og offentilige interesser, og alle er nødt til å forholde seg til dette. Mange her syns å meine at alt skal reguleres og styres av staten, og at hensynet til private interesser kommer langt bak i køen. Tviler på det finnes nokon her som kunne tenkt seg å kjøpt eit område ein stad ute i naturen, for så av idealistiske grunner verne om dette. Viss så fall skulle vera, vil det jo seie at der er eit kjempemarked for kjøp/adoptering av uberørt mark. Enda mindre sansynlig er det at nokon vil kjøpe eit bebygd område, bruke store pengesummer på å føre dette tilbake til naturen og så la det inngå i allemannsretten. Ei undring eg gjer meg er korleis folk her tener til livets opphold. Har alle ein idealistisk jobb ? til slutt: Syns kanskje du skulle lagt inn spørsmålstegn istedenfor komma og punktum Tømmerhytter har eit langt større energibehov enn dagens hytter.
 6. omoaland

  Fjellski

  Eg er ikkje heilt sikker akkurat her eg sit, men trur eg har Fischer S Bound, Boundless. lengde 179, eg er 176 høg. Har lest utrulig mange anbefalinger av den smørefrie varianten av denne skia. Har smøreski sjølv. Her i Sandnes/Stavanger området var der for 2 3 år sia fleire som solgte boundless varianten. Denne ser eg ikkje no lengre, men nå har dei tatt inn den noko smalare typen. Fordelene med denne breie skia er at den gir god flyt på laus snø, som det er nok av i uoppkøyrde løyper på fjellet, og god manøvrering i bratt lende. Sjøl med stor sekk.... Dei fleste butikkar er som regel behjelpelige med å bestille ski som dei ikkje har på lager. !!
 7. omoaland

  Fjellski

  Hei ! Eg har Fischer S Bound ski med Chili bindinger og går på Scarpa T2 støvler. Med dette utstyret har eg gått både lange og korte turer og kan for min egen del sei at det fungere veldig bra. Ein blir aldri kald eller blaut på beina. Bindingen og skoene gir god stabilitet og kontroll (men tar nok borti oppkjørte spor) Skia er heilt fantastsik til det meste. Tåler ikkje for mye trykk på hardt underlag. Men må kombineres med feller på tur med tyngre sekk. De finnes også i smørefri variant som får veldig mye skryt rundtom i verden. Utstyret er jo noko tyngre enn ordinært fjellskiutstyr, men om ein er i brukbar form har ein ikkje problem med å følge folk flest. Mange smile når ein kjem med plastsko, og dei i butikkene (med unntak av ein) ville ikkje anbefale å kjøpe plastsko til å gå på tur med. Men eg har ikkje trega ein einaste dag på det.
 8. omoaland

  Fall på naturlige sikringsmiddel ?

  Kvifor holdt ikkje den 1. kila ? Kva slags kile var det ?
 9. omoaland

  Fall på naturlige sikringsmiddel ?

  ... eit fall er vel sjelden planlagt
 10. Det ser jo ut som om det med jamne mellomrom diskuteres og argumenteres om ulike måter å sikre på. Av og til er forskjellene ganske store, mens det andre gonger er detaljer som skiller. Men det som kunne vært interressant å fått fram er kven som har tatt fall på naturlige sikringsmiddel, og om dei då har fungert som venta ?!! Så: Kven har hatt fall, og gjekk det som planlagt ?
 11. omoaland

  vanntett kamera, eller vanntett kamera"bag"??

  Pentax Optio WPi Eg har eit Pentax Optio WPi kamera, 6 mpx, som er vanntett ned til 1,5 m i 30 minutter. Godt fornøyd med bildene eg får av det... over vann. Har ikkje prøvd det under vann, men sia det er vanntett er det eit bra kamera å ta med seg på tur under alle forhold. Både med tanke på støv og vann, kondens osv. Relativt rimelig og.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.