Gå til innhold

Mahoh

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mahoh

 • Bursdag 13. feb. 1984

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Bli mer kjent med naturen.
 • Sted
  Haugesund

Nylige profilbesøk

729 profilvisninger
 1. hehe ser det kan være misvisende når jeg skrev kræsje, det jeg mente der var at vi kjørte å så flanket stormen oss og hele dalen og fjellet og kolliderte rett i ansiktet våres. husker enda fargespillet lys og himmel og snøen fikk rett før det ble tett. nesten en lillabrun/svart nyanse som krøp med stormen.
 2. går vel i hvor godt utstyr og rutiner er for omgivelsene, er ingen altviter ang. hva en grense burde være, men bodd i Finnmark og opplevd noen skumle kongvinter opplevelser. å er det " på kanten" så bør du ta hensyn til det. ett eksempel var jeg og min mor dumma oss ut i et kappløp mot en storm over ett fjell med snøscooter. jeg rakk akkurat å kræsje midt i vreden på fjellflaten. det var såpass skummelt at vi måtte søke ly bak en tverrliggende scooter (heldigvis med god bekledning!) retningssansen ble totalt eliminert da sikt var ikke mer tilgjengelig enn neselengden. spor etter en annen scooter som kjørte ifra oss fra starten av avgangen (han kjørte som ett svin over) var vekke og vi kjørte omtrent ned hver en løypestikke i ett område man er meget godt kjent i, helt til jeg ikke så en løype stikke(ca. 30 sek avsporing). lærte en ting den dagen man kan ikke trosse slike forhold, man må gardere seg i mot og vente ut slike forhold enten ved f.eks ligge i le og hvile/vente eller rett å slett utsette evt. en tur. ett minne jeg aldri glemmer;)
 3. Har selv wiglo å brukt det på campingplass i bø som skog og fjell. God plass og gode luftemuligheter:) med tanke på at barn er det også greit å ha de i nærheten når man sjekker til dem om natten i tilfelle de fryser etc. Dette teltet er også utrolig morro å eksperimentere litt med. Har en billig gapahuk til 400 kr som jeg satte opp inne ytterteltet (tok vekk innerteltet) ergo hadde jeg verdens største fortelt som du kan kokkelere å ha system og what not. Har også anskaffet meg myggtelt(med bunnduk)fra helsport som er selvstående men muligheter for å henge opp i løkkene. Så blir morro å se det er nok festepunkter eller om jeg må modufisere myggteltet, men ideen er at da kutter jeg snaue 2 kg på wiglo som gjør det til et utrolig flott vår sommer høst telt for selv en mann og kan bæres med om man ikke er for pirkete på vekt av teltet;)
 4. Skikkelig varmt fottøy (yeti støvler?), tykke gode votter(har noe tykke votter av pels og skinn med frotte ull inni), skikkelig varm lue, Og hals er viktig å holde varm, fryser du her fryser du lettere på hendene. Face mask er også greit mot spreng kulde. Scooterbriller. Underkledning som nevnt over. Og en skikkelig thermo/scooterdress. Har ikke vært på svalbard men det er jo arktisk klima så jeg vil tro det er meget tørt så man vil ikke fryse like lett i tørre minus som her hjemme men det er betydelig kaldere der, sikkert 30- pluss vind. Men skal du på scootertur så er det viktig å tenke på vind mot kropp så, "kapsle" varmen inn er det jeg gjør når jeg kjører scooter. Man sitter en del i samme stilling å blir kald på utsatte områder. Har som sagt ikke vært på svaldbard, men bodd i finnmark i flere år. Hold klærna tørr å varm så kommer du till å ha det bra tror jeg. Man får også en del varme fra motor mot bein og kropp, håndtak er der som regel varme i. Noen har til og med i sete. Hvis du får lov til å velge scooter ta en med høy vindskjerm. Det tar av masse sur vind som biter;) stopper dere og det blåser masse så ligg i le bak scooter f.eks. Masse sånne små ting som gjør en sånn tur behaglig.
 5. Ja er vel det samme ifølge mine bedre halvdel. Hun jobber på sykehuset.
 6. Har da sendt mail avgårde:) forhåpentligvis så har de noen råd åssen å gå fram uten å bli stukket. kom borti den her en dag og fikk meg en/ei rett i leppa hovna opp som bare det;) hehe
 7. REs. Klokkelyng honning:) notert;) Samtidig som du er her på tråden;) jeg har et humlebol i en oppsamler til en gressklipper, har du peiling på hvordan jeg kan flytte det uten å ta livet av de? Lurte fælt på om jeg skal rett å slett skal bære hele oppsamleren forsiktig ett par km. Unna og skrape bole ut forsiktig i en skogkant eller noe. de virker jo ikke så hissige som veps og bier. Noen råd?
 8. Fant forøvrig ut litt om honning.: http://tidsskriftet.no/article/1833071/
 9. Hei. Lurer litt på åssen folk har førstehjelp utstyr med seg på tur. tenker det er typisk å ha med seg plaster kompresser etc. men er det noen som har peiling på honning? vet at man brukte honning i "gamle dager" før penecillin tok over. Vet at apoteket også har div. Plaster og kompresser med sterilisert honning i, men er vanlig mathonning egnet til sår stell også eller er det fyfy å putte i et evt. Betent sår? God mat er det også så jeg tenkte at det var fin combo at mat er medisin også ellers med denne tråden vil jeg ha litt innsyn i hva som kan være lurt å ha i førstehjelpskrinet, som man kanskje ikke tenker på før en ræker av gårde på turer;)
 10. Liker forumet mer og mer. Her strømmer nyttig info hele tiden!:)

  1. martin.m

   martin.m

   Så hyggelig å høre :-)

  2. Mahoh

   Mahoh

   ja helt topp detta=) wikipedia bare i villmark og friluftsliv+ mer. liker at det er så mye erfaring ute å går her.

   og folk er veldig "nybegynner" vennlige og det er bra!

 11. seam-seal hørtes jo ut som ett godt tiltak på lekk telt:D ja gjort meg kjent med teltet og har heller ikke lagt ut på noe stortur enda, men det kommer etterhvert. tørre klær er nødvendig for helsa og komfor. seam-seal er vanlig å finne i typiske sportsbutikker?
 12. Hei. er ny på dette forumet og ikke heller så altfor erfaren med utstyr som sikker mange her er leste en kommmentar om at man bør la telt stå i regnvær før man drar det med på tur, siden sømmer/tråder går lekk hvis ikke de får "svelle" noe som sikkert ikke er dumt. er det andre ting man kanskje burde ha fått med seg? De gode tipsene er ofte ikke synlig i det hele tatt. å i butikker vil de prakke på deg det mest hi-tech telt/utstyr etc. og i mine tilfeller ikke gi utdypenes info som dekker mine spørsmål/behov. men her på fjellforum aner jeg håp=) og ble medlem idag faktisk så jeg har da anskaffet meg wiglo lt4 og har hatt 3 netter i det under meget fint, stabilt klima. og er veldig fornøyd med det, men kunne tenkt meg å være "føre var enn etter snar" på tiltak som vil gjøre tur glede, effektivt og like behagelig om ikke mer behagelig. håper folk og fe kan gi noen gyldne tips å ta med videre
 13. ny på dette greiene her:)

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.