Jump to content

Bigfoot

Aktiv medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

About Bigfoot

 • Birthday 01/01/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ålesund

Recent Profile Visitors

492 profile views

Bigfoot's Achievements

 1. Jeg har Trangia multifuelbrenner X2 og bruker den med bensin. Generelt er jeg godt fornøyd med den, men jeg har inntrykk av at det er vanskelig å regulere effekten. Brenner som ei kule med full åpning på kranen, men det virker som den fortsatt har full gass hele tiden når jeg forsøker å regulere effekten ned - til den plutselig slokner helt. Har forsøkt å skru ventilen igjen veldig sakte (over flere minutter) for å "brenne ned" trykket i slangen, men klarer ikke å registrere noen reduksjon i effekten før flammen slokner. Jeg har ikke erfaring med andre bensinbrennere, så jeg lurer på om det er slik den skal oppføre seg, eller er det noe rusk med reguleringen/ventilen på min?
 2. Er det noen som har erfaring med hvor lang leveringstid det er på knappen? Det er ikke mer enn en drøy uke siden jeg bestilte, men for en utålmodig ung kropp så blir det fort en liten evighet...
 3. Mitt septemberbidrag: Solnedgang på Signalen Dette bildet er tatt på familiens første overnatting i telt utenfor egen hage. Det ble en flott tur med fantastisk solnedgang som frister til gjentagelse for både store og små.
 4. Kanskje noen av dere dyktige med peiling kan forklare helt enkelt for oss nybegynnere om hvordan dette med snellestørrelser egentlig henger sammen? Jeg har kjøpt en 1000-snelle, men aner strengt tatt ikke noe mer enn at størrelsen påvirker senekapasiteten til snellen...
 5. Takk for supre tips! Et ekstra underlag er helt sikkert veldig kjekt å ha både til bruk ute og i forteltet, men jeg tror jeg tester silikon-trikset først. Blir uansett nok volum å bære på når man er på tur med to barn som ikke bærer all verden selv. Tror også at jeg tester silikon før jeg drar med vater på tur...
 6. Vi har kjøpt noen rimelige selvoppblåsbare liggeunderlag, som har vært med på en natt i telt med sovepose. Disse virket veldig greie, helt til vi ut på natten oppdaget at her var det bare å klamre seg fast. Teltet sto i en anelse helling, og det førte til at vi flere ganger i løpet av natten våknet opp godt nede i fotenden av teltet. Overflaten på underlaget ble bortimot skøytebane mot stoffet i soveposen! Telt på flatt underlag er selvsagt tingen, men har dere tips til noe som kan gjøres med overflaten på disse underlagene for at vi skal unngå å måtte ligge å holde oss fast hele natten?
 7. Hei! Jeg har ikke noen egen erfaring enda, men har fått tips om noen fine småturer som står på listen over områder som skal testes ut i høst: - Jutevatn via Måslia på Ørskogfjellet - Gjersetvatnet og Synnalandsvatnet mellom Gjerset og Brattvåg i Haram - Syngstadvatnet/Fannevatnet, også i Haram. Dette er jo ikke noen store utfordrende turer i høyfjellet akkurat, men jeg tror det er fine steder å utforske og perfekt for oss som er småbarnsfamilie, med gode muligheter for lengre turer opp på toppene for den som ønsker det.
 8. Vi er en nyfrelst friluftsfamilie på fire (barn på 4 og som er på vi ut i teltlivets verden. Terskelen med telt i hagen og første natt på fjellet 200moh en liten times tur unna hjemmets varme er passert med suksess, og nå planlegger vi et bittelitt lengre steg ut i Sunnmøres "villmark". Er det noen som har erfaring med Ørskogfjellet som nybegynnerområde? Har funnet en tur til Jutevatnet via Måslia http://ut.no/tur/%C3%B8rskogfjellet-6-turforslag som jeg tror kan være en fin start med én overnatting i telt. Jeg har vært her noen ganger på ski for lenge siden, en aldri på sommerføre så jeg kjenner ikke til forholdene. Hvordan er det å fiske i Jutevatnet? Må man ha fiskekort, og hvor får vi i tilfelle tak i det?
 9. Bigfoot

  Bigfoot

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy