Gå til innhold
  • Bli medlem

Mountain Top

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mountain Top

  1. Nei, har ikke brukt ovnen enda. Innerteltet begrenser jo plassen noe, så jeg kan se at det kan bli noe trangt, men det bør gå helt greit.
  2. Har hatt Varanger Camp noen år nå, og første året kjørte vi uten innertelt (men med bunnduk). I fjor kjøpte vi også innertelt, og vi har ikke angret. Har eksperimentert litt med og uten i forskjellige situasjoner og er generelt sett veldig fornøyd med bruk av innerteltet. Insekter er ikke der jeg merker mest; det er på inneklima. Du mister litt plass, men hjelpe meg så deilig det er med innertelt når det er skikkelig rått og fuktig ute.. Gratulerer med ny lavvo, dere kommer til å ha mye morro med den!
  3. Fjällräven Greenland bukser til meg selv og Alex Trousers til guttungen. Skal testes ut i fjellheimen så snart det lar seg gjøre.
  4. Har dere utstyret dere føler dere trenger for turen? I så fall ville jeg ikke brukt mye krefter på det hele. For all del, send gjerne noen mail, det er jo selvfølgelig ikke umulig at noe kan dukke opp, men jeg vil tro dere har mye å forberede uansett Tror det blir mer stress hvis dere må inn i den verden, i hvert fall så tett opp til avreise.
  5. Endelig fått bestilt meg ny jaktdress; Norrøna Dovre! Kan trygt si jeg gleder meg til å komme meg ut med det på.
  6. Stive priser er ingen overraskelse dessverre, USA er et tilnærmet U-land i forhold til Norge når det kommer til internettilgang. Et sponsorat skal være en "win-win", dere får noe og sponsor får noe, og det dere tilbyr enhver sponsor er jo publisitet, slik som dere har fått til med satelitt-telefonen. Her mener jeg dere kan gjøre mye mer, og dere må sannsynligvis gjøre mye mer for å tiltrekke sponsorer. Et kjent navn (Lars Monsen) eller en unik setting (Villmarksjenta, Til Nordpolen om sommeren) er jo det som tiltrekker seg sponsorer, så hva er det dere gjør som kan gi synlighet? Verken en Facebook side eller en tråd på Fjellforum.no kan sies å være spesielt effektive alene, og dere har ingen plan på hvordan dere vil formidle eller skape mer synlighet/blest. Hva med å sjekke opp et par ting; er det noen forlag som kunne vært interessert i å publisere en dagbok om turen? Hvis dere er noenlunde solide fotografer, kanskje utstyrsleverandører kunne sponset noe utstyr mot noen solide promosjonsbilder/videoer (jeg antar dette er vinkelen dere tar med satelitt-telefonen)? Hva med å opprette en egen webside (glem Facebook) og ha en webredaktør som kan oppdatere siden daglig (lokasjon, historier, osv) basert på telefonsamtaler/tekstmeldinger fra dere? Om ikke bok, hva med videodagbok/friluftsfilm som kan utgis på DVD i etterkant? Jeg bare skyter ut noen ideer, poenget mitt er at jeg mener dere bør ha en mer helhetlig plan for hvordan turen deres gir muligheter for en sponsor. Dere leter ikke etter 1000 kroner til russebussen, dere er ute etter solide sponsorater som kan hjelpe med utstyr i en potensielt farlig ekspedisjon, men dere fremstår (slik jeg oppfatter det) uten en helhetlig plan på markedssiden. Dere har ingen forlag bak dere, ingen villmarksblader eller nettsider, kun et ønske om å få til noe i etterkant. Nå er det ikke meningen å fremstå veldig negativ her, jeg er overbevist om at dere får en "trip of a lifetime", en drømmetur som kommer til å sitte i minnet resten av livet, jeg prøver bare å sette forventningene der de bør være når det gjelder den ene tingen det virker som dere ikke har tenkt noe særlig gjennom, nemlig sponsorer. De aller fleste utstyrsleverandører får slike forespørsler flere ganger hvert år, og de kan selvfølgelig ikke støtte alle. Da må de prioritere, og dere må se hva dere kan gjøre for å havne så langt oppe på den prioriteringslista som mulig. Btw, håper dere publiserer full utstyrsliste når dere drar, det hadde vært interessant å se uansett om det er sponset eller ikke
  7. Amundsen, Ousland, Nansen, Monsen og Rune Gjeldnes troner høyt oppe på en slik liste hos meg. Videre er helt klart Cecilie Skog en stor inspirasjon. Hvis jeg får nevne noen utenlandske så er helt klart Cody Lundin en person jeg har veldig respekt for, og ingen kan vel betvile Les Stroud. Folk som Bear Grylls og Joe Teti er andre inspiratorer, men de har en noe annen stil (Edit: klarte å glemme en stor inspirasjon: Sir Ranulph Fiennes)
  8. Lykke til på turen, dette blir spennende å høre mer om! Jeg er dog enig med tidligere poster, ikke tenk for mye på omverdenen, det vil nok forstyrre deler av turen. Internett i USA er ikke billig, og i skauen i Alaska kan du nok uansett glemme det. En stor papirbok til å ta notater og et digitalt kamera bør være plenty, dere kan sette sammen til bok når dere kommer hjem Når det gjelder sponsorer er det viktig å tenke på hva dere kan tilføre sponsoren, ikke hva sponsoren kan tilføre dere. Av det lille du skriver her så ser jeg ingen grunn til at en sponsor skal gå inn med penger eller utstyr, at to unge gutter drar på tur i villmarka er ikke akkurat nytt eller unikt, så hva ønsker dere å tilføre en eventuell sponsor?
  9. For å kaste enda mer ved på dette bålet; jeg kjøpte Recon for et halvt års tid siden. Prøvde både den og Para Ranger, men fant ut at Recon sitter bedre på min kroppsform. For to uker siden fikk jeg testet den skikkelig, var på telttur med tre barn, hadde med soverposer, lavvo og klær, alt pakka i, og på, sekken. Jeg er utrolig imponert av hvordan sekken håndterte vekten. Det var ingen plasser som gnagde, jeg hadde ikke vondt noen steder, det var veldig behagelig å gå selv med såpass tung last. Min erfaring er at sekken fungerer bedre etterhvert som det blir tyngre last. Å ta den med på dagsturer og lignende er noe bortkastet, men last opp og den sitter som støpt
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.