Gå til innhold
 • Bli medlem

JensMartin

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om JensMartin

Nylige profilbesøk

527 profilvisninger
 1. @Lofoten Det er så utrolig mange plasser man kan dra på finnmarksvidda med kano at det nesten er umulig å komme med ett forslag. Sjekk www.nordatlas.no og finn ut hvilke vann du vil teste (det er forholdsvis stor fisk på så og si alle vannene), og ta det derfra. Selv er jeg mest kjent i Øst-Finnmark, men etter å ha sett på bloggen din, så ser jeg jo at du allerede har tatt en tur over fjellet der.
 2. Har det virkelig så mye å si at man skjøter monosene på multisene, i forhold til å få fisken til å ta altså? Med oppheng av flue eller ikke.
 3. Jeg får stooore mengder røye, og ser på ørreten som en vanskeligere fisk å få fatt i. Det er mulig røya er mere utbredd her oppe i finnmark enn ørreten er, men alt handler vel om å være på rett plass til rett tid.
 4. Ny utvikling i saken. [Hidden Content]
 5. Slik har det desverre vært og det skjer sikkert fortsatt. Det er noen få som setter ut store mengder garn i vann og tømmer dem for fisk. Dette er ofte den eldre garden som fortsatt mener de "eier" vidda fordi de "alltid" har vært der. Slike folk trenger en liten omskolering i hvordan man skal behandle fjellet slik at flere får oppleve fiskegleden og den flotte naturen oppe på finnmarksvidda. Å forby ATV og skuterkjøring er ikke den rette måten å få bukt på slikt, selv om det minsker mengden garn folk kan ha med seg på fjellet.
 6. Det er forresten EN løype over vidda på sommerstid som er lov å kjøre uten disp. Ta en tur innom www.nordatlas.no å sjekk av barmarksløyper i finnmark slik at dere ser.
 7. Det er ikke slik det fungerer @ost, DU kan også kjøre. Men ikke han som ikke er fra Norge. (Det er ihvertfall slik jeg mener det burde være) Når det gjelder disper, så kan hvem som helst (så lenge han er norsk) søke kommunen om dispensasjon for å kjøre displøyper, og for å gjøre det så går man inn på den kommunen man skal søke i sin nettside, skriver ut dispsøknad og sender inn. Da blir den behandlet, på lik linje med alle andre. Ps. Ser at det kan virke som om jeg er en stor nasjonalist som helst vil forby fiske på fjellet for alle andre enn nordmenn, det syns jeg ikke. Det eneste
 8. Det er vel en gang slik at distansene er LITT lengere her oppe enn sørpå. Fra Sirmba opp til lavdnjos så er det ca 4mil å gå. Skulle likt å sett noen gå den veien med telt, mat og fiskestenger kun for fiskets del. Dessuten så er ikke området ødelagt, jeg var der oppe i påska å dro opp ett par 1.5kg+ røyer der, så vannet er ikke tom for storfisk.
 9. Det er forresten IKKE lov å kjøre over alt på vidda. Det er fastsatte løyper (som åpner 1.juli til ATV) og det er løyper man må søke dispensasjon om å få lov til å kjøre. Skuterløypene åpner når det er snø nok, og stenges når det ikke går ann å kjøre med skuter (Ca i disse tider). Reindriftsnæringa er fritatt dette, og det er den nødt til å være. Enkelt og greit. Og bare så det er sagt, 99% av befolkninga som bor i finnmark driver IKKE med reindrift.
 10. @jonjon [Hidden Content],27.169447&hl=no&ll=70.222834,27.218285&spn=0.049662,0.264187&sll=70.225244,27.190218&sspn=0.024828,0.132093&mra=mift&mrsp=0&sz=14&t=m&z=13 Der har du lavdnjus. Fine ørret og røyevann. Fulle av finlendere nå i vinter. @ost Løypene er fastsatt av kommunene, og vil med stor sansynlighet ikke bli flyttet, da det er dit vi (lokalbefolkningen) gjerne ønsker å dra.
 11. Jeg bor i Tana, og kjenner Frank Ingilæ personlig. Og er på fjellet så ofte jeg har mulighet. Problemet er ikke ATV og skuter. Problemet er at disse finlenderne er blitt tatt i å fiske med levende agn som de har tatt med seg hjemmefra. De setter gjerne opp to lavvoer på vannet de er på med ca 50m mellomrom, hvor de strekker en line med kroker (med levende fisk) hengene mellom lavvoene. De har også blitt tatt i å ha garn mellom lavvoene sine. Og hvis to eller ti av disse levende fiskene de har tatt med seg formerer seg, så er mest sansynlig dette vannet ødelagt. Og alle vannene med tilk
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.