Gå til innhold

Eiska

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eiska

 • Bursdag Oktober 16

Nylige profilbesøk

379 profilvisninger
 1. Ryddesjauen i boden min fortsetter, og her selges diverse utstyr som noen andre forhåpentligvis kan få glede av: To Charlet-Moser Axar isøkser samlet for kr. 1000,- (velbrukt), ypperlige alpin-/klatreøkser. Petzl-Charlet Snowracer isøks for kr. 500,- (relativt godt brukt), lettvektsøks for skiturer, toppturer etc. Petzl-Charlet Vasak Sidelock stegjern m/antiklabbeplater for kr. 700,- (ubrukte) Petzl Adjama klatresele str. L for kr. 500,- (brukt 2-3 ganger, rett og slett for stor til meg) Petzl Corax klatresele str. L-XL for kr. 500 (ubrukt, alt for stor for meg - hva tenkte jeg på...?) Black Diamond Tracer klatrehjelm str. S (48-57cm) for kr. 250,- (brukt en håndfull ganger før hjernemassasjen ble for pågående (les: den er for liten for mitt lille hode)) Black Diamond Half Dome klatrehjelm str. S (48-57cm) for kr. 250,- (samme problem som den over...) Boreal Spider klatresko str. 9UK for kr. 300,- (kjøpt i god tro, men passer absolutt ikke mine føtter og har blitt liggende ubrukt i boden siden) Scarpa Vega (plast-) klatrestøvler str.9/9.5 for kr. 500,- (pent brukt), perfekt for høye fjell, lange breturer, vinterklatring, is, snø og kulde - you name it! Scarpa Freney (lær) klatrestøvler str 43 for kr. 500,- (ubrukt), dette var favorittene mine for alpine klatreturer, breturer og lange turer i fjellet. Sålen er MEGET stiv, så de krever litt tilvenning. Dette paret kjøpte jeg med meg fra Frankrike da modellen gikk ut av produksjon - men fikk selvsagt med meg for liten størrelse, så da bar de rett i boden... Håper noe kan falle i smak og forhåpentligvis bli brukt av nye eiere😊 Mvh Eivind
 2. Selger mitt trofaste Wild Country Supernova 3-mannstelt for 1500,- Teltet er fra ca 1995 og har sett mye bruk, men har ingen skader, hull eller rifter. En ekstra (reserve) stang til forteltet følger med. Teltet var sist i bruk for to år siden (men har siden da blitt erstattet av en lettere variant...). Mvh Eivind
 3. Selger mitt Salewa Alpine Pitch II telt for kr. 2000,- da det har ligget ubrukt i boden alt for lenge (og for så vidt uten utsikter for å bli brukt i nærmeste fremtid heller). Jeg har hatt to overnattinger i teltet, men det er ingen synlige tegn til bruk. Teltet er et en-duks lettvektstelt (1.2kg komplett) med plass til to personer. Det er kanskje en fordel at disse to personene kjenner hverandre fra før, eller i hvert fall har relativt begrenset intimsone, for teltet er lite... Det har i utgangspunktet et litt snevert bruksområde, og er spesiallaget for alpin- og storveggsklatring, da det krever at det settes opp mot en vegg (fjellvegg, stein eller lignende). Men det er naturligvis mange andre bruksområder også. Teltet (og nåværende eier) befinner seg i Stavangerområdet, men kan selvsagt sendes over land og strand. Mvh Eivind p.s. produktbildet og det fine bildet fra teltet i bruk er skamløst hentet fra internettet. Bildet av teltet sammenpakket er fra i dag.
 4. Kan anbefale denne boken: https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/0954151135/ref=mp_s_a_1_1?qid=1464847797&sr=8-1&pi=SY200_QL40&keywords=winter+climbing&dpPl=1&dpID=51YUERHdl9L&ref=plSrch Den svenske guiden/tindeveglederen Jimmy Oden har skrevet en bok som heter noe sånt som "Free skiing". Dette er en veldig bra og omfattende bok, som retter seg mest mot frikjøring og toppturer på ski. For øvrig er Freedom of the hills er en god bok, men er kanskje litt mer for generell klatring/tinderangling enn typisk vinteralpinisme. Lykke til
 5. Eiska

  Hjelp til valg av fjellsko til tinderangling

  I utgangspunktet burde alle støvlene du nevner fungere bra, så da er det opp til de vanlige parametrene som passform, tilgjengelighet, pris etc. Jeg har selv brukt La Sportiva Trango Extreme EVO på både Mt. Blanc og Kilimanjaro. Usikker på om denne modellen fins i sortimentet til La Sportiva lengre, men det er uansett modeller som er tilsvarende. Det er verdt å tenke på at på Mt. Blanc vil dere gå på bre (snø) mesteparten av turen, mens på Kili går dere hovedsakelig på grus. Det kan ha litt å si for komfortnivået og isolasjonen i støvlene. Noen gode heldekkende gamasjer kan være greit å ha på Mt. Blanc (hjelper på varmen) og ett par kraftige joggesko i backup er bra på Kili (spesielt på stiene før dere kommer skikkelig opp i høyden). Lykke til med støveljakten og god tur!
 6. Eiska

  hvilket telt har dere?

  Wild Country Super Nova Bibler/Black Diamond Eldorado Salewa Alpine Pitch II Rangert etter alder, vekt og størrelse
 7. Eiska

  Bivi bag

  Takk for gode kommentarer og tips! Her har jeg fått litt mer å tenke på skjønner jeg... Men har noen brukt Zpacks bivi-bagen?
 8. Eiska

  Bivi bag

  Nja, Ordene klaustrofobisk og bivi-TELT gjør meg egentlig uinteressert. Jeg har opptil flere små lette en-duks telt, så der er jeg godt utstyrt. Teltene blir for øvrig mye brukt, men nå vurderer jeg altså noe som kan gjøre en overnatting under åpen himmel litt mer komfortabel. Bivi-bagene jeg har sett meg ut (i linkene over) pakker ned til størrelsen av en kaffekopp, og veier ikke stort mer enn en sjokoladeplate, så det er utvilsomt et spesialisert produkt med et noe snevert bruksområde.
 9. Eiska

  Bivi bag

  Hmm...kondens ja, godt poeng! Det primære bruksområdet er på turer jeg vil pakke så lett som mulig, med andre ord droppe telt. For eksempel lengre ryggtraverser eller link-ups, eller de gangene jeg overnatter ved innsteget på lengre klatreruter. Eller for den saks skyld hvis jeg vil ha en kort overnattingstur i heia! Ser for meg typisk en overnatting, maks to. Vil ha en bag som kan beskytte underlaget (som er av den oppblåsbare typen) mot sand, grus og stein, og skjerme soveposen for vind og fokksnø e.l.
 10. Eiska

  Bivi bag

  Etter noen lange økter på internettwebben har jeg satt meg i den delikate posisjonen at jeg har lyst på en bivi bag, eller bivY bag som noen insisterer på at det skal skrives. Men hvilken? Jeg har klart å koke utvalget ned til to typer, og mitt håp er at noen her inne på dette (fantastiske) forumet har førstehåndskunnskap til en eller begge modellene: Alternativ nr 1: Zpacks Splash Bivi: http://www.zpacks.com/shelter/bivy.shtml Jeg liker vekten på denne, samt at den har en sentral glidelås som gjør det lett å komme inn/ut. Men hvilken størrelse er passe? Jeg er ca 180cm, men soveposelengden er jo normalt mye lengre (195cm..?). Er det da like greit å gå for large..? Og er det plass til en vinterpose i dun og et neo air underlag? Alternativ nr 2: Mountain Laurel Design Superlight Bivy: http://www.mountainlaureldesigns.com/shop/product_info.php?products_id=30 ...og da i utgaven med cuben fiber bunn. Denne virker litt romsligere, men spørsmålene angående størrelse (large) og plass til sovepose/liggeunderlag er de samme. Et annet spørsmål som gjelder begge posene er hvor glatt stoffet i bunnen er. Er det sånn at når man rigger seg til på en snøflekk (som ikke er et ukjent fenomen vinterstid) så tilsvarer det å stroppe seg fast på en kjelke i vill ferd utfor nærmeste bakke? Med andre ord: er bunnduken så glatt at man sklir unna, eller er det friksjon nok til at man blir liggende? Primært bruksområde er tinderangling/alpinklatring, så muligheten for å kunne binde seg inn i standplass bør være til stede. Så: er det noen der ute som kan hjelpe meg videre??
 11. Eiska

  Spørsmål: Isøkser

  Hammerhodet har mange funksjoner. Det fungerer like bra som tverrbladet til å banke bort sprø overflateis der du vil sette en isskrue (i fosseis vel og merke). Det tradisjonelle bruksområdet er til å sette bankebolter i fjell, her fungerer tverrbladet relativt dårlig... I tillegg er noen hammerhoder litt assymmetrisk utformet, slik at man kan bruke de som "kiler" ved drytooling. En viktig lærepenge i min bok er at tverrbladet kan gi stygge kutt i panne/øye/nese-regionen dersom øksen popper... Hammeren gir bare en litt stilig kul Jeg syns tverrbladet kun er nødvendig på bre, der du gjerne må hakke bort mer overflateis og firn for å komme ned til den "gode" isen (f.eks. hvis du skal plassere skruer), eller til trinnhugging etc. På lange alpine ruter kan det også være greit med tverrblad da man gjerne må grave bort litt snø underveis.
 12. Eiska

  Gamle ski til topptur?

  Dette er faktisk identisk med topptur-riggen min i "gamle dager" Funker helt fint!
 13. Fine Nok en rute å føre opp på den allerede alt for lange "to do" listen...
 14. Hehe, Kjempefin turrapport! Hvis det er en trøst er dere ikke alene om opplevelsene av "the toilet route" - er vel nærmest å betegne som en lokal klassiker Den andre ruten du ikke husker navnet på høres ut som "Goulotte Perroux". Var der en iskald februardag for noen år siden. Husker jeg var glad da jeg kom opp i solen på ryggen... Men det er en fantastisk fin rute! Hvordan vurderer du vanskelighetsgraden på Fil a Plomb mot Goulotte Perroux? Den er selvfølgelig lengre og med et mer markert crux, men er resten overkommelig? Og det ser forresten ut som om det er brukbare (is-)forhold i fjellet der nede allerede. Er dette normalt så tidlig som september, eller var det et ekstremt utslag av fenomenet "flaks"..?
 15. Eiska

  Chamonix--transport

  Har brukt Chamexpress flere ganger, aldri hatt problemer av noe slag. De har en stand i ankomsthallen (når du kommer ut etter å ha passert tollen) og kjører når alle passasjerene har kommet. Sjåførene er hyggelige og som regel veldig serviceinnstilt. God tur
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.