Gå til innhold
  • Bli medlem

Ivar46

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Ivar46

  1. Du kan få mange fine opplevelser og fine turer på bre, og det er ofte letteste vegen til topps. Men: Siden du spør om det tror jeg du skal holde deg unna til du har tatt et brekurs, eller få med noen på turen som kan det nødvendige. Det viktigste du må ha med er kompetanse, både til å "lese" breen, opptre riktig og om nødvendig redde deg selv og andre opp fra en bresprekk eller et vannhull. Vet du nok til å gå på bre vet du også hvilket utstyr du trenger. Hold deg spesielt unna snødekte områder. Der er det nødvendig at flere går i tau, på blåis går det an å gå alene med stegjern og isøks. Bre er is som er i bevegelse og danner store og små sprekker, derimot finnes det mange snøfonner som kan ligge der gjennom mange år, men som ikke er tykke nok til at det blir bevegelse (og dermed sprekker). Der er det viktigste å unngå ukontrollert utglidning , det er en del som har fått sin siste tur på den måten ... God tur, når du er klar for det!
  2. Angående mobildekning: Du kan få et inntrykk ved å sjekke dekningskartene til Telenor (www.telenor.no) og Netcom (www.netcom.no), avhengig av hvilket firma du bruker. Vær kritisk, hvis du er i yttersonen av der det er dekning er det ikke sikkert at du får kontakt.
  3. Jeg har hatt med på tur uerfarne som har slitt på den første turen. Det kan alltids oppleves som irriterende å måtte vente, men det positive er at folk lærer av sine erfaringer. Flere har kommet igjen på nye turer siden med bedre bør på ryggen og i mye bedre form - og jeg har fått nye og gode turvenner.
  4. Jeg har gått den. Det er partier av en viss lengde som er ganske utsatt. Ikke teknisk vanskelig å gå alene, men risikoen er etter min smak i overkant stor i forhold til om noe skulle gå galt.
  5. De har sikkert tørket pga grunne røtter. Bjørka har dypere rotsystem og klarer seg derfor bedre. Det kan nok ta en god stund før lyng og einer tar seg opp igjen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.