Gå til innhold
 • Bli medlem

hsli

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  40
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

hsli vant dagen sist 26. august 2016

hsli hadde mest likt innhold!

Om hsli

Nylige profilbesøk

902 profilvisninger
 1. Heisann. Det er ein Siberian husky. Håper turrapporten inspirerar til turar inn i området, ikkje mykje DNT merka ruter inne idesse fjelli.
 2. Hadde ei uke til eigen disposisjon på slutten av sommarferien. Valget falt da på å låne foreldrene mine sin hund, som bur i Vik i Sogn og gå fra Vassbygdi, nederst i Aurlandsdalen og gå opp den, så dreie nordover inn i dei høgtliggande områda i Aurland Statsallmenning og etter kvart gå vestover mot Sognefjorden igjen. Desse fjellviddene mellom Lærdalsdalen i nord, Aurlandsdalen i sør og Sognefjorden i vest verkar å vera lite besøkte, det var ein sterk grunn for å velga nettopp dette området. Hadde også lagt inn ein kviledag, denne planla eg å ha ved Hellenutvatnet, sentralt i fjellområdet. Omr
 3. He på deg. Vi reiste ikkje på breen allikavell. Det blei heller turar med utgangspunkt Fretheim hotel i Flåm, bla Blåskavlen og Bleia, og 17.mai i Flåm før vi returnerte tilbake til Bergen.Knallfin helg, herlig skiføre og fantastisk utsikt.
 4. Hei. Vi planlegger tur Jostedalsbreen på langs pinse og 17. mai helga. Er det noken på forumet som har gått strekninga i det siste og har ferske rapporter å gi? Tenker spesielt på sprekkpartiet på Supphellebreen fra 1450- 1300 m og forhold på nedstigninga fra Flatbredalen til Fjærland. På forhånd takk.
 5. Vi gjekk opp te den som dagstur fra Arentzbu først mot stølen Fjellsli eit lite stykke og so vidare opp ved sia av den austre breutløparen før vi endelig entra breen i ca 1500 m høgde. samme veg nedatte. Flotte forhold for nedrenning og slakke fine bakkar.
 6. Hadde ei flott veka i Breheimen, veret var fantastisk, forholdene likeså. Vi var 4 netter på Arentzbu og hadde 3 netter i telt. Gjekk lange dagsturar, bla Spørteggbreen, Greindalen og ei overnatting på Steinkollen, 2018 m i -20 grader. Hit reiser vi oftare i framtida. Terrenget var svært innbydande med flotte dalføre og breie avrunda fjell i mellom. Perfekt for ski. Nok ein gong tusen takk for respons folkens.
 7. Tusen takk for svar folkens, vi gledar oss til ei veka der oppe:)
 8. Hei på dere. Meg og sambuaren min planlegger å vera ei veka i Breheimen vest no i slutten av månaden. Vi har tenkt å vera nokre dagar på Arentzbu og gå dagsturer og så gå tilbake til bilen i Jostedalen via Greinbreen og Sprongdalshytta. Vi lurte på om det er nokon her inne som veit om forholda på Spørteggbreen(vi planlegger å gå inn på den fra den slakke sørøstsida) og øvre del av Harbardsbreen(i nærheten av Steinkollen). På forhånd takk.
 9. Vert nokk her på Vestlandet, men takkar for tips:)
 10. Tenkte meg inn til Bjordalsbu no i helga, men fekk svar av DNT att hytta ikkje blei etterforsynt med ved og andre forsyningar og att man ikkje kan rekne med at forsyninger er der. Får revurdere planane mine for kommande helg da..
 11. Var på tur i Fresvikfjelli i Sogn no i helgi, gjekk opp frå Tundalen og opp på Syringafjellet(1543 m), veret var ikkje det beste for ein slik langtur med vind og iskaldt regn og til og med sludd i regnet på toppen. På vegen ned gjekk eg bortom brekanten til Fresvikbreen og ned mot Rjupeskard, eit øde område på 1300-1400 m med svært lite ferdsel. Midtveges her vart eg var ein ansamling med store fuglar som kretsa rundt eit område, viste seg å vera ramnar og 2 ørnar. Gjekk bort og kikka på staden og oppdaga at her var ei samling reinskadavre, ei 3dje ørn letta på berre 20 m hald då eg nærma meg
 12. Om Via Ferrata er med å skape meir aktivitet og turisme i distrikts- Norge er det bra. Om folk i hovudstaden med kontorjobbar ikkje likar dette får no so vera, me som kjem frå distrikta veit kor viktig det er å skapa ei nisje og skapa aktivitet. Via Ferrata vil nok gjera at fleire vil prøva seg på bratte opplevingar med og utan guide. So får no heller byfolki bruka straumen som me produserar i fjelli våre i distrikta med svære installasjonar og overføringslinjer, for å bruka ein liten digresjon
 13. Ein viss grad av tilrettelegging bør kunne tillatast i Norge, det bør ikkje vera Via ferrataer på kvart eit nes, men ha nokre. Dette vil turistnæringa og folk som ikkje er vand med klatring ha glede av. Når det gjeld inngrep i norsk natur har me fleste eit svin på skogen, me brukar straum som er foredla frå vasskraft utbygd i fjella våres, og me fleste som ferdast i fjellet brukar anleggsvegar tilknytta vasskraftinfrastrukturen.
 14. Var oppe til Fannaråken torsdag, snøen bar fint eit stykke opp, men fra 16-1700 var konsistensen annleis og eg gjekk igjennom heile tida, fryktelig dårlig snø bereevne på toppen. Var ment å gå runden vidare mot Skogadalsbøen, men måtte gje opp det prosjektet pga håplaus snøkonsistens. Kjørte da istden til Øvre Årdal og gjekk inn til Ingjerdbu og overnatta der. Gjekk so vidare opp til h. 1280 under Friken med fine forhold med bart med nokre snøfenner i mellom. Utla var kjempestor, har aldri sett ho so flaumstor. Var sikkert rundt 30 grader i Øvre i helga.
 15. Tau var ikkje naudsynt på det partiet vi meinte det skulle vera bruk for det(Supphellebreen). Me såg antydningar til sprekkpartiet på hø kant nedover, men midt på breen var det uproblematisk og spor å gå etter + att det var god sikt. Dette kan sjølvsagt vera annleis i flatt lys og dårleg sikt, så vurdringar angåande det må gjerast. Snømengdene var store, låg snø heilt ned til havnivå i Fjærland til dømes, på breplatået låg det nok ganske mange meter, vanskelig å anslå, men tippar eit to sifra tal somme stader. Føret var upåklagelig:, tørt og fint. Var kaldt oppe på breplatået, hadde ned i -20
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.