Gå til innhold

Ugla

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Ugla

  Feller for dummies

  Hei! Jeg har akkurat kjøpt meg Åsnes Breidablikk, og tenker vel å kjøpe feller også. Men jeg har null erfaring med dette. Så jeg trenger en liten "innføring" i dette.... Hva er forskjellen på kortfeller og langfeller? Syntetisk eller nylon? 35mm? 45mm? 60mm?
 2. Til og med xxl oppgir kun epost, og ikke tlf. Og xxl må jo sies å være en seriøs aktør på markedet. Skjønner godt at forretninger vil ha kontakt på Mail og ikke tlf. Langt mer effektiv butikkdrift å hjelpe kunder som er fysisk tilstede i butikken, og heller besvare andre spørsmål når det er lite kunder i butikken.
 3. Ser at jeg også har fått ett par mailen av dem i det siste.... Kan tyde på at de kan ha fått skuta på rett kjøl. Men jeg bestiller ikke så mye som ett sokkepar der, før jeg leser noen ferske kundeerfaringer her....
 4. Jeg har også alltid hatt den oppfatningen at naturfolk lever i pakt med naturen, på en bærekraftig måte. Men jeg innser at det er ren idyllisering. Naturfolk som tar i bruk moderne hjelpemidler, og som har en like høy gjennomsnittsalder som "oss andre" er ikke lenger bærekraftig. Man har lett for å glemme at det å være naturmenneske i utgangspunktet er en kamp for livet, med høy barnedødelighet, og lav gjennomsnittsalder. Se på Amazonas-indianere som vel er de eneste naturmenneskene vi fortsatt har. De lever i stammer på 40-50 individer. Det er nok en grunn til at de ikke blir særlig mange flere i flokken.
 5. Jeg liker tanken på å benytte meg av en fysisk, lokal butikk når jeg handler, så sant det er en butikk med flinke, interesserte folk. Og det fins fortsatt noen av disse selv om de er i mindretall. Det mest økonomiske er nok å shoppe en og en ting, når de er på tilbud. Men pga økonomien kan jeg ikke bruke høsten til å "plukke" tilbud utover høsten, noen er nødt til å vente til desember. Det er også en grunn til at jeg kunne tenke meg å kjøpt det samlet. Men jeg skal legge ut innkjøpsliste her, selv om jeg er redd det da dukker opp 10 tips til sovepose , 10 tips til liggeunderlag, 6 tips om ski osv osv
 6. Pga mye jobb og skole får jeg en ganske kjedelig høst foran meg. Men fordelen med å jobbe mye i høst, blir alle pengene... Så jeg har gitt meg sjøl en liten "gulrot" i form at til vinteren skal jeg kjøpe fullt vintereksepedisjonsutstyr i form av skiutstyr, lavvo, pulk, sovepose, underlag etc, etc..... Og dette blir jo mye utstyr, og mye penger. Noen som vet hvordan mulighetene er for å f.eks dra ned på den lokale sportsforretningen med smørbrødlista, høre om de kan skaffe dette, og få en samlet god pris? Alternativet er selvfølgelig å følge med på nettbutikker, og finne den laveste prisen på hvert produkt, og kjøpe alt fra forskjellige butikker. Men da kan det jo fort bli litt høyere fraktutgifter også. Noen ideer?
 7. Å herre... Jeg har hørt om to hunder tidligere som har blitt skadd av sau. Jeg vet ikke hvor mange andre her som har hørt om hunder som har blitt skadd av sau. Og det er ikke så interessant heller. Jeg er derimot nysgjerrig på å vite om bonden har noe erstatningsplikt i slike tilfeller. Av ren skjær nysgjerrighet.
 8. Det var ingen fornærmelse. Det var konstatering av fakta. Du forstår rett og slett ikke problemstillinga.
 9. Ber du meg om å bruke sunn fornuft? Nå må du ta deg sammen. Jeg spurte ett enkelt spørsmål, på bakgrunn av ett konkret tilfelle i fjor sommer der bikkja mi blei stanga av ei søye. Da begynte du å vrøvle noe om VG osv. Og nå fortsetter du i samme stilen med skriverier om taxier og overfall. Hva er poenget ditt? Det virker sikkert morsomt for deg, men jeg hadde ikke likt å måtte bære bikkja ned fra fjellet, om jeg hadde stått langtfaenivold oppe i Trollheimen. Jeg VET at det er ett problem at løshunder jager sau. Men for meg personlig har det altså vært ett større problem at sauer stanger bikkja. Og er jeg på ei hytte i fjellet der det er sau, så må jeg vel kunne binde bikkja til hytteveggen, og gå å drite uten å bekymre meg for om bikkja blir stanga i mellomtida? Så spørsmålet mitt er enkelt og greit: Har jeg krav på noe erstatning om bikkja blir skadd av sau? Har du ikke noe smartere å komme med så er det bare å la være å svare. Klovn.
 10. @Fjellbokken Har du ikke ett mer vettug svar å komme med? Syns det er ett skuffende svar på ett reelt spørsmål. Men jeg får svare med samme mynt. Hvorfor kan ikke en sauebonde bare løpe mot ei bikkje som jager sau, og veive med henda og rope, isteden for å skyte bikkja?
 11. Vet du om det er gjort noe regnestykke på dette? Om hvor mye høyere prisen evt blir? For hvis spælsauen klarer seg bedre i naturen, så vil vel overlevelsen blant sauen som blir sluppet ut på beite bli høyere, noe som vil føre til ett lavere tap? Og det må vel også med i regnestykket?
 12. Jeg forventer ikke folkeskikk fra dyr Men jeg forventer ikke at hunden min blir angrepet av sauer. Som sagt hender det han står i bånd og sauer kommer helt bort til ham også. Eier ikke sauer instinkt i det hele tatt?
 13. Bare ett spørsmål, som er litt på siden av det som diskuteres her, men som også er en del av konflikten sau/hund. I fjor var jeg i Trollheimen, og hadde med bikkja (i bånd). På en sti møtte vi en 5-6 sauer som lå på stien. Da vi kom helt opp til dem, reiste de seg og løp litt fremover, før hele flokken snudde og løp rett mot bikkja mi (en golden). Bikkja mi surra seg fast i noe kratt, og da jeg skulle få løs tauet blei han stanga kraftig i sida av ei søye, så han fikk seg en real luftetur! Det var ett litt komisk syn, men jeg kom til å tenke på etterpå, at han kunne jo briste ett ribbein e.l. Og hva da? Kanskje måtte jeg bært bikkja hjem? Kunne jeg evt krevd erstatning av sauebonden for dyrlegeregning? Hadde jeg hatt noen rettigheter i det hele tatt? Jeg har også opplevd flere ganger i fjellet at bikkja har stått i bånd utenfor hytter, og sauene har kommet helt inntil ham, og da gir han fra seg ett bjeff. Ellers er han en veldig rolig gutt
 14. Jeg prøvde å slutte å snuse en gang i fjor. Jeg sprakk etter ett par dager pga at magen slo seg helt vrang. Hadde omtrent forstoppelse i to dager, og på dag to måtte jeg rett og slett dra tidlig fra jobb! Hadde mageknip av en annen verden... Vurderer å prøve å slutte igjen nå, men da skal jeg jammen være bedre forberedt..
 15. Ugla

  Hund og flått

  Her på Sunnmøre syns jeg det har vært lite flått i forhold til i fjor. I fjor kunne det kravle en 3-4 flått i pelsen til bikkja etter bare en liten tur ute. Men nå i sommer har det bare vært en 2-3 i uka. Har prøvd forskjellige typer flåttmiddel, og den jeg syns hadde best effekt var flåtthalsbånd kjøpt hos dyrlege. Men vurderer å teste ut flåtthalsbånd av rav, siden det vel er garantert uten bivirkninger Men hvordan er det egentlig med flåttsykdommer hos hunder? Er de like utsatt som mennesker?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.