Gå til innhold
monsmatglad

fluefiske, friksjon,

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har grunnet feil i en hånd et problem når jeg skal kaste med fluestang. Når jeg kaster så kan jeg ikke slippe helt tak i snøret, men må bare styre motstanden etter hvor mye som skal slippe ut. Problemet oppstår når snøret er vått, for da blir det mye friksjon når "kastesnøret" skal ut.  Dette gir kortere kast og flere rykk tilbake idet snøret treffer vannoverflaten. Noen som har en idè om hvordan man kan løse dette problemet? :) tenker i baner bytte av snøret, spesielle sneller eller behandling av snøret.

 

Vennlig hilsen Mons

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Mons,

Det er alltid en fodel å smøre snøret, det finnes et utall ulike snørerens eller smøringer i handelen. Den liten flaske som koster 59 -119.- kroner varer i mange år.

Selv smører jeg stort sett smøret på annenhver fiskedag.

 

Hvis snøret er gammelt, vil plastcoatingen sprekke, og da er det i grunnen bare å kjøpe et nytt. Normalt har et fluesnøre max 5 års levetid, siden det er snakk om myk plast med små marginer.

 

Jeg pleier forøvrig ikke å slippe snøret helt når jeg kaster, men lar det gli gjennom fingerne (lager en ring med tommer og pekefinger) - da kan jeg nemlig holde litt igjen og får snøret til å strekke seg ut. Prøv deg frem med å smøre snøret - hvis det ikke må skiftes, da.

 

Og som ALL annen teknikk - et par timer øving på en plen eller en brygge uten flue på gjør underverker.

Man ser ut som en tulling, men en dedikert tulling.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå skriver du ikke hva slags fluefiske du driver. Er det sjøørret i havet, eller laks og sjøørret i elv, så anbefaler jeg å gå over til klump og skyteline. Den glir lettere. For lettere ferskvannsfiske, spesielt tørrfluefiske, er jeg helt enig med forrige taler! Smør snøret. det er mye å hente på det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

La snøret ligge en stund i en bøtte med varmt vann og såpe(grønnsåpe etc). Skyld snøret i rent vann og dra det gjennom et håndkle. Smør så inn med feks Tiemco Fly Line Dressing. Noen velger å "polere" snøret med en fille til slutt.

Endret av kongenavcampingplassen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Barflea
   Skal på tur til Iungsdalshytta tidlig i Juli. Er det noen som har tips om fiskemulighetene der? Jeg fisker helst med flue, men også med haspelstang.
  • Av Barflea
   Hallo. Skal i bryllup i Bergen neste helg og hadde tenkt å kombinere dette med en natt i telt og litt fisking. Kjører fra Trondheim og over Sognefjellet. Noen som har tips om en fin plass for disse aktivitetene? Jeg må i hvert fall kjøre til Sognefjell før jeg camper. Jeg fisker helst med flue, men er ikke fremmed med å kaste med slukstanga også.
  • Av Yngrav
   Skal snart padle rundt i nordmarka en liten uke, å lurer derfor på om noen her kan anbefale noen gode fiskevann!   vi har med både flue, mark og sluk!  
  • Av Kjell S. Rakkenes
   Navn: Fiske i Trysil, Folldal og Åmot - Ten Rivers Trip 2. episode
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-04-24
   Innsendt av: Kjell S. Rakkenes
    
   Hei
   Her er andre episode av naturdokumentaren Ten Rivers Trip. Lukas er i ferd med å komme seg på beina etter en alvorlig hockeyskade, men fiskesesongen blir likevel preget av en vond rygg. Likevel her er fine turer, fin fisk og vakre bilder fra det flotte landet vårt. Håper dere liker det!

   Fiske i Trysil, Folldal og Åmot - Ten Rivers Trip 2. episode
    
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.