Gå til innhold
ruggen

Revejakt/beverjakt

Det er 2901 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Det er ikke mye å jakte på om dagen så jeg lurte på om det er noen som vet om terreng hvor de har rimelig utleie av revejakt eventuelt beverjakt? Gjerne på østlandet, men tar gjerne i mot tips om terreng andre steder i landet også.

Ruggen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

takk for det knutis! Jeg kikket faktisk på inatur tidligere i dag, men må ha blunket i det jeg var innom Hurdal. Jeg så nemlig ikke at det var gratis revejakt der. Takk skal du ha....Vet du hvordan revebestanden er i området og hvor mange jegere som er ute etter rev der?

ruggen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bra med rev her og alt for få som jakter på den.

Du finner mye om lokkefløyter inkludert critrcall her: Skjult lenke - logg inn for å se den

Fløyta har forøvrig kommet ned på akseptabelt prisnivå i Norge nå:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja jeg har sett at prisene har blitt veldig overkommelige. Jeg har også inntrykk av at det er mange som har sett mikkel etter å ha brukt den så jeg tror jeg skal anskaffe meg en slik for å prøve for morro skyld. Ellers er det jo en kjennsgjerning at reveskinn ikke er noen vare av interesse for almenheten lengre, men jeg lurer på om det er enkeltmennesker som fremdeles etterspør og har behov for reveksinn av ulike grunner?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du gir meg "oppskriften" på en slik lue og betaler godt kan det jo være det lar seg gjøre;)

Saken er den at jeg faktisk tror at det er enkelte som er interessert i skinn fremdeles til ulike formål. Deriblant har det kommet meg for øre at enkelte som binder flue til fiske kan være interessert i dette. Dette er forøvrig ikke verifisert, og jeg kan derfor ikke gå god for det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Revehale er et populært materiale til fluebinding. Men du kan nok ikke regne med å få så mye for en hale.

Så et annet sted at en fyr hadde fått reveskinna sine garva og solgt dem etterpå. Men fortsatt ikke noen stor fortjeneste.

Davy Crocket lue er artig det. Ungene mine har ei som er sydd av to mårskinn. Sendte da 2 hele mår og fikk lue tilbake. Kosta 1500.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har klippemal og instruksjonshefte for sying av pelslue. Skal forsøke å få scannet dette slik at flere kan nyttegjøre seg av dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

veldig bra. Godt initativ krokann! sikkert flere som har lyst til å prøve seg litt med nål og tråd:)

knutis hvor sendte du mårskinnene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har laga en sitteplate av et rådyrskinn selv. Det ble så bra at det ligger ved ovnen inne.

Har prøvd et selskinn også, men det stinker.

Mink og bever har jeg sendt bort for breding siden jeg har litt for få av de til å "prøve og feile".

Rev har jeg enda ikke fått skutt.

Det går en tråd på kammeret.no med oppskriften jeg brukte: Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jeg har klippemal og instruksjonshefte for sying av pelslue. Skal forsøke å få scannet dette slik at flere kan nyttegjøre seg av dette.

Hvordan går det med scanningen?

Om du er i Trondheim en dag kan jeg hjelpe til med A3 skanner hvis det trengs.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

prøvde meg en ettermiddag/kveld etter mikkel i påsken. brukte lokken nordic predator, men så ikke et reveskinn gitt...det ble med 4 rådyr og en bever og det er da noe;) dette var dog på sørlandet. Andre som har prøvd seg med lokken den senere tid?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2901 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

  • Av AmundJS
   Hei 
   Jeg går på folkehøgskole oppe i Alta og skal gå noen lange turer på ski i vinter hvor det fort blir -20 til - 30 og tenker å skaffe meg noen varme klær. Jeg skal for det meste gå på jakt og dra pulk. Blir med fjellski, så jeg tenker å skaffe en heldress for å holde varmen. Noen som har erfaring med heldress på lange turer i kaldt vær? Eller anbefalinger av dress/klær? Har sett på skuterdresser men finner ikke noe om vekt. Noen som har prøvd å bruke skuterdress på skitur og kan si noe om det? 
  • Av thorn999
   Noen som har forslag til bra norske youtubkanaler som lager videoer av turer, fiske, jakt eller annet innen friluftsliv? 
  • Av HardangerHunter
   Jeg er ganske ny til alt dette med jakt, men interessen har alltid vært der. jeg sparer penger til å ta småvilt prøven. selv om jeg alltid har hatt interesse for jakt og generelt friluftsliv har jeg og stor kjærlighet til dyr. jeg er imot krypskyting, alt ifra elefanter i Afrika til dyr her i Norge. jeg er også lite fan av jakt på truede arter selv om det skulle være lovlig. jeg syntes det blir feil. Mine  ikke jeger og jeger venner ser ut til å forstå dette utmerket, men på Internett er det veldig mange som antar at jegere er kaldblodige svin fordi de dreper dyr. høres det naturlig ut at jeg som er interessert  i dyr og naturen kan gå ut og jakte ?
   ønsker saklige og høflige svar
    
  • Av StineHV
   Hei og hopp,
   Jeg lurer på om noen her kan være greie å drodle litt med meg rundt hvorfor revejakta har blitt så redusert de siste tiårene ?
   Personlig mener jeg at det kan ha en sammenheng med for lite fokus fra foreningen, lokal- og fylkeslag, samtidig som nye jegere i dag har mindre interesse fordi jakt er såpass kostbart at man i hovedsak tenker på jakt av spiselige arter som atraktivt. "Få noe igjen for pengene..." på en måte. Lokallag tilbyr jo revejakt og opplæringsjakt på rev, men jeg synes dette er ganske dyrt, i forhold til hva det bør være - for å opp interessen og holde bestanden nede.
   Skrevet litt om dette på bloggen i dag også. Setter stor pris på tilbakemeldinger da jeg gjerne vil dypdykke mer i denne verden fremover.
   Vil du lese innlegget kan du gjøre det her: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hva skal til for å øke interessen for revejakt?
   /Stine
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×