Jump to content

Basecamp Trekker 2


gjøk

Recommended Posts

Søkte litt etter gamle trådar om temaet, men fant ikkje så mykje interesangt.

Lurar litt på dette teltet til 650 kr hjå Sport og Fiske.

Dei har også Norefjell 3 til rundt 500 kr.

http://www.sportogfiske.no/subcategory/8141/8142.html

Er det nokon som har erfaringer og råd rundt desse telta.

Bruken vil vel hovedsaklig vera turar i oppholdsvær både i høgfjellet og lenger nede, både med sykkel og til fots, oftast ikkje så på meir enn to til tre overnattingar.

Trenger absolutt ikkje noko profftelt og vil ha prisen så låg som mogleg.

Om det er andre telt i denne kategorien som er å anbefale så berre sleng ut.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Norefjell kan være et greit telt, men styr unna basecamp trekker 2. En kamerat har det og det tåler ikke vind, og du kan heller ikke slå det opp stramt. Lite er det og, ikke plass til to personer. Tviler og på at det holder regnet ute.

EDIT: Jeg trodde det var Nordmarka det stod, så da mener jeg styr unna begge teltene og følg tipset til Rino HL nedenfor.

Link to comment
Share on other sites

Kjenner ikke til dette telt-merket du refererer til, men ville vel lagt til et par hundrelapper og kjøpt meg et Helsport Nordmarka 2-telt hos XXL. Det koster 999 kroner, og burde være fullgodt til ditt bruk. Vil tro kvaliteten på Helsport-telt er flere hakk bedre enn Basecamp sine.

I tillegg har jeg hatt et Nordmarka 3-telt og benyttet dette flere ganger over og under tregrensa, og det uten problemer av noe slag. Har dog ikke vært utsatt for skikkelig møkkavær, så aner ikke hvordan Nordmarka-teltet ville reagert/taklet storm og kraftig regnvær over tid.

Nordmarka-serien er spesiallaget for XXL-kjeden og har tilnærmet fullgod Helsport-kvalitet. Eneste forskjell på Nordmarka-serien kontra Helsports ordinære teltutvalg, er at Nordmarka-teltene ikke har ripstop-duk og at stengene ikke er forbøyde.

Fikk opplyst dette da jeg kontaktet Helsport om hva som var ulikhetene på Nordmarka-teltene og de ordinære.

Link to comment
Share on other sites

Takker for raske svar, eg følger råda dekans og avskriver då desse telta.

Helsport Nordmarka vert vel då offeret, men fekk idag katalog ifrå Intersport der Mckinley enduro ultralight verka flott. Under 1 kg og prisen på 1300kr. Er det nokon som har lyst å slakte dette teltet og eller er det nokon som vil sei noko anna om det så er det berre å gaule ut!!

Link to comment
Share on other sites

Heisan.. jeg har sett på de fleste telta i den klassen du tenker på, det viste seg at i dem aller fleste tilfellene, man kan vel like gjerne si i alle tilfellene får du hva du betaler for. jeg kar kjøpt et basecamp skarven 2 selv. kom seg på 1299 kr. men da jeg pakket ut teltet viste det seg å være på ca 2/3 av størelsen det skulle være. aner ikke åssen dem måla hadde havnet på pakken, dog duken og alle sømmer var av meget bra kvalitet. Og jeg fikk testa det en natt i høljeregn, fungerte fint. lett å sette opp og bra kvalitet. jeg pakket ut et ultralight 1 fra mckinley.... selfølgerlig var det lett.. men stoff,sømmer og tekniske detaljer synes jeg ikke er i nærheten av samme kvalitet som skarven .. det er også enkel duk med bare 2500 mm vannsøyle. sikkert fint til sommerdager på fjellet helt uten regn og vind. :? men som sagt. mitt skarven er 1,7 kg tyngre.. det er mat for 2 uker på fjellet.. får jeg slenge på et ønske om litt info/erfaringer angående mckinley northlight 2, da det virker som et mere romslig telt for sommerbruk. ps, ikke ta mine vurderinger for alvorlig det er bare mine meninger.

MVH Jo Stian

Link to comment
Share on other sites

Valget vart mckinley Enduro, kanskje litt impulskjøp men fekk det til under 1000 kr.

Satt det opp i hagen og etter mi meining var det praktisk og greitt, både posen det var pakka i og resten av teltet.

Støtter moparking sine bemerkningar om duk og saumer. Dette virka litt i spinklaste laget.

Likte godt teltåpninga. Fint å berre trekke for myggnettinga og sovna til ei vid utsikt som openberar seg uansett om du ligg på rygg eller mage.

Alt i alt er eg godt fornøyd med kjøpet basert på fyrsteinntrykk. Det var dette eg var ute etter. Eit lett og lite telt til impulsturar og andre turar med godt vær der ein like godt kunne sove utan telt, då det er desse type teltturar det vert på meg.

Link to comment
Share on other sites

heisan.. flotte greier at du ble fornøyd.. det blir sikkert et supert telt. hadde vert flått om du skrev en liten bemerkning etter du har testet det i dem rette omgivelsene, skader ikke å høre erfaringer fra folk. :twisted: jeg kommer sansynelig til å handle et mckinley northlight 2 i morgen. er litt misfornøyd med skarven to angående størelsen, sia bikja skal væere med en del i sommer :mrgreen:

Mvh Jo Stian

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy