Jump to content
IGNORED

Passer Norrøna Lyngen dri3 jacket eller Norrøna Trollveggen dri3 jacket best som en all-rounder jakke til både ski om vinteren og fjellturer om sommeren?


Tora Marie
 Share

Recommended Posts

Hei😀

Jeg leter etter en god skalljakke på Finn, og står foreløpig mellom Norrøna Lyngen dri3 og Norrøna Trollveggen dri3 (selges ubrukt). 

Jeg trenger en jakke som kan brukes til det meste av friluftsliv i alle sesonger, både toppturer på ski, fjellturer med plutselige kraftige regnbyger og sterk vind, hytte-til-hytte skiturer i høyfjellet, og mindre turer i lavlandet. Viktigst for meg er vanntetthet, vindtetthet og en god pusteevne.

Lyngen er en topptur-jakke, mens Trollveggen er spesialisert for klatring. Jeg har holdt litt på med utendørs klatring, men ikke i så stor grad at jeg tenker dette skal gå utover egenskapene til den typen fjellsport jeg vanligvis holder på med. Det som trekker opp med Trollveggen er at den er ifølge Norrønas nettsider veldig slitesterk. Jeg hadde tidligere en 10 år gammel Falketind som revnet opp i sømmene ved glidelåsene. Riktignok var den litt eldre, men tenker at det er greit med en jakke som tåler litt røff bruk, f.eks klyving.

Jeg savner også mer info om membranen dri3. Jeg finner lite informasjon om denne membranen, og Norrøna selger ikke lenger Lyngen og Trollveggen i dri3. Hvordan er denne membranen? Begge modellene jeg har funnet skal ha en vannsøyle på 20 000 mm.

Alt i alt lurer jeg på hva dere tenker om hvilken jakke som passer best behovet mitt. Blir Trollveggen som en klatrerjakke upassende for aktiv friluftsliv når det ikke er klatring? Jeg vurderer også å vente på at det legges ut en Falketind som skal være mer allsidig. Eller om Gore Tex er bedre, og at jeg heller bør finne en variant med Gore Tex?

Takk for svar:)

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Norrøna har jo 7 års garanti på tetthet om du registrerer deg som loyalty member når du handler. (5 års ellers). Så om du skal kjøpe brukt eldre dri3 membran bør dette tas med i vurderingen/prisen.

Om jeg ikke husker feil er dri3 ett realtivt mykt og lett membran, med ytterstoff som er mykere og stillere enn goretex. Den dagen membraner evt. skulle bli utslitt og ikke vanntett nok til å fungere tilfredstillende i regnvær lengre vil det være ett perfekt sett å fortsette å bruke på vinteren og turer man ikke forventer mye våt nedbør, så kan man evt. supplere med ett nytt sett som spares til vår/sommer/høst når det trengs vanntette klær i nedbør.

Falketind og Trollveggen er begge klatrejakker, de egner seg veldig fint som allround jakker til vanlig friluftsbruk. Lyngen har vel noen løsninger retter mer mot vinterbruk, avhengig av årsmodell?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy