Jump to content

Fikse sjøørret i vest Finnmark


Skogenkaller

Recommended Posts

Hei.

siden våren i Finnmark er litt treig så tenkte jeg å prøve meg på litt sjøørret fiske her. Forrige godværs dag pakke jeg stang og sekk å dro til noen steder jeg fikk anbefalt for noen år siden. Men når jeg kom hjem sa folk «er ikke det litt tidlig». Fikk ikke fisk heller selvfølgelig… Så spørsmålet mitt er, når er sesongen for sjøørret i Finnmark ish? Bor i Hammerfest. Bare å rope ut om noen vil bli med å fiske også

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Det er jo sjøørret i sjøen hele tiden og den kan i prinsippet fiskes året rundt, men den våkner utvilsomt litt til livs på våren. 
 

Jeg har aldri fisket i sjøen i Finnmark, men jeg vil tro ørreten også der søker mot varmere vann når vårsola titter fram. Dvs at du bør lete etter plasser der vannet varmes raskere opp. Typiske plasser er sørvendte grunne bukter i le, som «fanger» mye sol. Fisken kan stå ekstremt grunt på denne tiden, gjerne under 0,5 meter, så start fisket innerst i buktende og  vær litt forsiktig med hvordan du nærmer deg fiskeplassen så du ikke skremmer fisken vekk. 
 

Flue eller flue og dupp kan være effektivt på grunna. Fisker du med sluk, bør du bruke en sluk som ikke synker så raskt (feks en kystwobbler) og du kan gjerne henge en rekeflue en halv meter foran sluken. 

Edited by TOT
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy