Gå til innhold
REJOHN

Johnsens turlogg Bestyrerinnen, broderen og Bjørg på Søndagstur.

Anbefalte innlegg


Varhaug gamle kirkegård til Hå gamle prestegård.

Skjult lenke - logg inn for å se den
Det var aldri spørsmål om Bestyrerinnen skulle på tur søndag. Det var alt avgjort på lørdag. Hvor og når var et annet spørsmål.

Bestyrerinnen ville, nesten som vanlig, gå tur langs stranden. Og som alltid synes jeg turer langs sjøkanten er noe kjedelige. Det er ikke mange bakker helt ute på kysten. Det er derimot mange og lange sandstrender.
Skjult lenke - logg inn for å se den
Jeg kom til å tenke på vinterturen frem for noen, Fra Varhaug gamle kirke til Hå prestegård. Alene blir det å ta turen frem og tilbake. Tilsammen blir det 18-19 kilometer. Med flere i følge, er det mulig å bare gå en vei ca 8-9 kilometer. Sånn passe langt, synes Bestyrerinnen.

Hvem som eventuelt skulle være med, var et spørsmål. Jeg ringte broderen. Han ville gjerne være med på søndagsturen. Da han hørte hvor vi hadde tenkt å gå fikk han også med sin kone -Bjørg. Vi ville bli fire på tur denne søndagen.
Skjult lenke - logg inn for å se den
Søndag er en populær turdag. Det var andre enn oss nede ved Varhaug gamle kirke. Det sto en del biler og det var folk på vei. Vi tok ut mot nord. Det er vanligvis bedre å gå fra nord mot sør. Om sola skinner, blir det ofte en grei tur. Med solskinn i ansiktet.

Vinden kan være lei helt ute ved sjøkanten. Her er det bare Nordsjøen mellom strandsteinene og England. I dårlig vær unngår i hvert fall jeg å gå langtur i sjøkanten.
Skjult lenke - logg inn for å se den
Vinden har holdt seg borte i mange uker. Vi har hatt omtrent vindstille lenge. Det er ikke ofte dette skjer. Vind er mer vanlig enn vindstille...

Denne dagen gjorde det ikke mye om vi gikk nordover. Sola var for det meste godt gjemt bak skydekket. Vi gikk i overskyet vær. Hadde vi gått andre veien, så hadde vi fått solskinnet rett i øynene. Sola står lavt midt i november.
Skjult lenke - logg inn for å se den
Selv om det var så godt som vindstille, var det en gald og litt «grøssen» søndag. Temperaturen var rundt null da vi startet, og den steg ikke mye ut over dagen. Frost i bakken gir ofte grei tur. Med temperatur over null, tiner det øverste laget og det blir glatt. Vi hadde litt problemer enkelte plasser, og gikk litt forsiktig.

Dette er en tur vi har gått en del ganger. Det er lite nytt og vi kjenner de fleste «historiene» rundt plassene vi passerer. Denne gangen kunne vi se at et av de gamle sjøhusene var borte. Det lå en stabel takpanner der det hadde stått.
Skjult lenke - logg inn for å se den
Vi stoppet halvveis. Ved Reimebukta. Her er det en del gamle båthus. Disse er holdt i hevd og er fortsatt i bruk – antakelig. Eierne har laget flere sittegrupper. Både i stein og i tre. Her er det mulig å sette seg ned med kaffe og eventuelt en matbit. Det er faktisk mulig å finne le og sitteplass uansett hvor det blåser fra.

For oss ble det bare en kort pause for å drikke saft før vi fortsatte mot Obrestad og fyret. Det er ofte mye folk mellom Obrestad og Hå gamle prestegård. Det er god parkeringsplassen ved prestegården, og på søndagen er det mulig å kjøpe kaffe og noe å bite i på prestegården. Det var nettopp det vi gjorde etter turen.
Skjult lenke - logg inn for å se den
Det er kjekt å kunne ta en skikkelig pause med te og lapp, før hjemturen.

En vellykket søndagstur.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.