Gå til innhold
danielsn

Fotografering av landskap og lunde i Mosknes / Værøy / Røst

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg sitter i skrivende stund på toget mot Trondheim / Bodø for å reise ut til Lofoten i morgen. Planen er å fotografere landskapsbilder og lundefugl.

Hittil har jeg har funnet ut av at jeg vil satse på en tur til Reinebringen og Bunesstranda/Helvetestinden.

I tillegg har jeg en tanke om å reise til Værøy for å ta bilde av Lunde, men ser at store deler av Måstadfjellet er naturreservat og stengt for ferdsel i en mnd til. Vet noen om det finnes muligheter på Værøy for å fotografere lundefugl nå, eller bør jeg satse på å reise et annet sted? Eventuelt hvor?

Ser at det er en del fuglefjell nede på Røst, men at man er avhengig av båt for å komme seg ut dit og ser for meg at det kan bli litt vanskelig å få til.

Om noen har noen fler idéer til hva jeg kan ta meg til der ute, så vil jeg gjerne høre. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva mener du med vansklig å få til ang. Røst, går rutebåt daglig til Røst fra Moskenes vel? Ang. Lundefugl er jeg temmelig blank. Men steder å dra for å fotografere landskap så kan jeg nevne itillegg til Bunes og Helvetstinden, de to andre strendene i samme katogori: Kvalvika og Horseid med tilknyttede topper som Ryten og Branntuva/Markan. Og en tur til Munken skal være en flott tur med garantert bra fotograferingspotensiale, som hele Lofoten. Er mange andre flotte plasser i Lofoten, er bare å dra frem kartet og finne noen gode turer opp på toppene :) Skal til Lofoten selv i slutten Juli med kamera og fjellsko, gleder meg til det. God tur og lykke til :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
20 hours ago, danielsn said:

Ser at det er en del fuglefjell nede på Røst, men at man er avhengig av båt for å komme seg ut dit og ser for meg at det kan bli litt vanskelig å få til.

 

Det stemmer at du må i båt for å komme til fuglefjellene utenfor selve Røstlandet, men det er neppe noe problem å få noen til å skysse deg utover og hente deg til avtalt tid.
"Alle" på Røst har båt... :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Trodde det var Lovund som var stedet hvis man ville se Lundefugl. "Lundekommardagen" i april en gang (?). Ble i hvert fall lurt til å tro det da jeg var der for et par år siden:L1021308.jpg

Men uansett. Har bodd på Reine i ett år, og gått det meste som gåes kan i Moskenes. Jeg synes turen fra Vindstad i Kjerkefjorden over til Hermannsdalen er spesielt fin. Og ganske lettgått. Lurt å ta båten inn fjorden fra Reine. Som du allerede har planlagt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av sinje
   Hei
   Jeg tenkte det var greit å lage en ny tråd om dette emnet da jeg er i gang med å lage en serie på flere episoder som tar for seg fotografering på tur. Jeg tenker derfor å samle alle episodene her da det gir en enkel oversikt, og om det er noen som luer på noe er det bare å spørre. Dette er også et temaet som jeg tror flere her kan være interessert i, og jeg håper flere kan plukke opp noen nye tips og synes det er interessant å se min prosess for å ta gode bilder. 
    
    
  • Av Isak Knutsen
   Mange drømmer om en ferie eller en langhelg i vakre Lofoten. Tidligere i år ble jeg invitert av Risvær Brygger for å oppleve hva Lofoten har å by på i noen dager. Dette er videoen fra disse rå dagene sammen med hyggelige folk i flott natur! Kanskje den kan gi litt inspirasjon til aktiviteter om du har lyst til å prøve noe av det samme;) 
  • Av beateoh
   Noen som har tips til kjøpe av fjelltelt for 3 personer? Teltet skal brukes til å gå flere dager i Jotunheimen eller Rondane, og må derfor ikke veie altfor mye. Jeg vil gjerne at det skal tåle en del  vind og regn og være trygt sånn sett. Er åpen for både kuppeltelt og tunneltelt. 
   Jeg har vurdert både Hilleberg Nallo 3 gt, Helsport Reinsfjell superlight, Helsport Lofoten superlight og Helsport fjellheimen superlight, men er usikker på om disse tåler nok vind til telting i høyfjellet? Jeg har også sett litt på Nigor Guam 3 kuppeltelt og Exped Orion 3UL, men er veldig åpen for andre forslag enn de som er nevnt her.
   Har lest her inne i andre tråder at det er ulike meninger om Reinsfjell og vindstyrke, men vet ikke så mye om hva de andre tåler. Har gått litt i fjellet, men er ikke så erfaren med flere dagers tur med telt.
   Noen tips? 
  • Av Røysland
   Hei Fjellfolk.   
   Er på jakt etter et greit telt.   Sitter å ser på to stk ,eller jeg ser på tre aktuelle modeller.  
   Helsport Svalbard   
   Helsport Lofoten
   Helsport Patagonia    . 
   Alle i X-Trem serien.    
   Jeg Heller mest på Loforten teltet da dette vil passe meg fint som helårstelt, (kan åpne forteltet)
   Men er det like godt som vintertelt som svalbard teltet?   Er det noen her som har erfaring med noen av disse nevnte teltene.     jeg skal også kjøpe fjellpulk etter hvert ,  å vil ha ha et telt som ikke blir for langt, eller lengre enn pulken når det ligger i  pulktrekk.   Så ser for meg at teltet ikke skal bli så mye lengre enn 1,68 eller 1,54   da det er disse lengdene jeg ser på når jeg kikker på fjellpulk.   
    
   HR.
    
  • Av jannicke14
   Hei!
   Vi er to jenter fra trøndelag på 20 og 22 år pluss en firbent venn (Alaska husky ved navn Theodor) som til neste år (sommeren 2019) skal 4 uker på ferie nordover med Lofoten som mål for turen før vi vender snuten hjem til Trondheim igjen. Vi er begge veldig glade i å være ute (skal nevnes at ingen av oss har vært på tur i 4 uker før..), men vi regnes som å være nybegynnere enda og håper at kanskje rutinerte folk kan hjelpe oss litt.
   Fra Trondheim til Lofoten har vi tenkt til å kjøre bil, men på turen dit er det sikkert mange toppturer og fine villmarksområder som er verdt et besøk. Vi har tenkt på Børgefjell og kanskje Saltfjellet-svartisen nasjonalpark. Er dette plasser dere vil anbefale oss og utforske på veien nordover?
   Vi skal bo i telt hele turen og har tenkt til å gjennomføre både toppturer/dagsturer og turer der vi setter ifra oss bilen og går i flere dager med overnatting. Det finnes jo mange forum og nettsider man kan finne nyttig info nå til dags, men vi lurer på om noen har erfaring med overnatting i telt i regnvær. Hvordan «overlever» man i verste fall 4 uker med regn? Hvordan får man tørket ting? Hvordan har dere gjort det på tidligere ekspedisjoner? Er det lov å tenne bål om sommeren slik at man får tørket klær osv på den måten eller skal man ha primus inne i teltet? Er det lurt med ull eller syntetiske klær? Er det noe spesielt utstyr som dere vil anbefale oss å ha med på sommeren som kanskje ikke er like relevant på vinteren?
   Vi er jenter som elsker elsker å være ute, men som dessverre er det litt for sjeldent. Denne turen har vi bestemt oss for å gjøre for en god stund siden og håper at noen av dere vil svare på dette innlegget.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.