Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hjorten er felt og igjen sitter jeg med to lår på ca 10 kilo hver som skal spekes.

Jeg vet noen bruker saltlake, mens andre bruker kun tørrsalt.

 

Jeg tenker å bruke tørrsalt. Spørsmålet er hvor mye salt er det som trengs, og hvor lenge skal låret ligge før det henges opp?

Annonse
Skrevet

Så flott utbytte, gratulerer! Ja, jaktopplevelsene hverken begynner eller slutter ved avfyrt skudd..

 

Jeg har aldri brukt annet enn lake til pinnekjøtt og fenalår fordi jeg kjenner til et par problemer med tørrsaltmetoden fra folk som har brukt dette mye. Mengden salt har jeg forstått er mindre interessant enn tiden kjøttet ligger i det og hvor godt kjøttet blir dekket og evnt gnidd inn med det. I følge min far la de låret på en seng av salt og gned det inn med salt over det hele. Etter en viss tid ble saltet «børstet av» med hendene og kjøttet hengt til tørk. Det var ofte et lotteri hvor salt det ferdige kjøttet ble og omkvedet var at de hadde vært «for tung på handa» og kjøttet var for salt og vice versa.

 

Min onkel sluttet med tørrsalting fordi han hadde noen episoder med fluelarver. Etter det han fortalte var det nok at kjøttet hadde en fure e.l. hvor saltet ikke hadde kommet til i første omgang, så var det innsekter der. Å henge kjøttet bak fluenetting hjelper selvsagt, men ettersom han fortalte kunne det skje til og med under saltingen.

For egen del har jeg god erfaring med lake, men etter mange år med koking av dette griseriet fikk jeg råd av min onkel om å droppe kokingen som er helt unødvendig. Jeg rører saltet ut i kaldt vann med en ren trepinne og har aldri merket forskjell fra kokt lake.

 

Det var vel egentlig ikke noe svar på det du spurte om, men kanskje noe var relevant allikevel. Jeg har imidlertid en real dose lektyre og du ikke får bedre svar fra andre.

 

:)

  • Liker 2
  • 2 måneder senere...
Skrevet

hehe.. to lår på 10 kg hver henger til speking, og foreløpig ser det bra ut! men den må henge fortsatt en god stund. Vi har ikke vannet ut igjen etterpå, slik som i linken ;) Vi brukte kun tørrsalt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.