Jump to content

(Alt annet utstyr) - Packraft: Alpacka Denali Llama


Lunder

Recommended Posts

Sommeren 2012 var vi tre gutter som skulle krysse Alaska til fots og ved å padle. Fordi vi skulle gå ca. 250 km før padlinga begynte, trengte vi lette farkoster. Valget falt på Alpackas Denali Llama, og vi angret ikke et sekund.Turen startet på tundraen og en blanding av is, snø og vann gjorde framkommeligheten vanskelig. Her brukte vi packraftene som pulk, noe som gjorde det mye enklere å komme seg fram. Den ble også ved en anledning brukt som liggeunderlag når det var på det kaldeste, tykkeste underlaget noensinne!

Starten på den første elva var veldig grunn, og ingen annen farkost hadde klart seg ned her uten hull eller skader. Vi traff konstant steiner som gjorde at vi bråstoppet, og gynget frem og tilbake for å komme videre. Flere store stryk ble forsert uten problemer, båten er meget stabil (vi sov flere ganger i båtene mens vi drev). Spruttrekket er ikke helt vanntett i glidelåsene og sømmene, men dette ordnet vi med teip på de mest utsatte stedene.

Sittekomforten er mye bedre enn i en vanlig kano, og er en viktig faktor når man skal sitte mange timer i strekk. 30 timer var det lengste vi mer eller mindre sammenhengende satt, og det gikk fint. Blir så klart litt støl, men helt akseptabelt.

Padlehastigheten ligger på 3-5 km/t, og er ikke veldig påvirket av vind. Den glir langt dårligere i vannet enn f. eks. en kajakk, så motstrøms padling er tungt og saktegående.

Sekkene ble festet i baugen ved hjelp av stropper og fire festepunkter som medfølger båten. Dette satt godt og førte til en god balanse.

Så hvis du er på utkikk etter noe som kan brukes på turer hvor du skal gå mye og/eller padle grunne elver, look no further. Kan på det aller sterkeste anbefales!

Click here to view the article

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy