Jump to content

Western Mountaineering Puma GWS


atari

Recommended Posts

Skal ha meg ny vintersovepose med dun og vurderer WM Puma GWS. Noen som har erfaringer med den å dele? Den er dyr men har fått et par meget gode tilbud. Grunnen til at jeg vurderer akkurat den er at jeg blir støl i skuldrene av vanlige Norske soveposer da de er for trange og WM Puma er ekstra bred. Var og så på Helsport Kvitbreen til kr 1650 på XXL i går men den er for trang.

En annen kandidat som jeg tror også er bred over skuldrene er Mountain Hardwear Ghost SL. Den er rimeligere enn WM. Noen som har erfaringer med den?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Har ikke Puma GWS, men både Lynx GWS og Bison GWS. Posene er av WM ratet til hhv -32, -23 og -40 i "nedre konforttemperatur". Har ikke fått testet Bison i virkelig kaldt vær, men synes at det stemmer for Lynx. Posen holder ned til ca -25. Jeg kjøpte Lynx fordi Bison ble for varm. Har sovet hele natta med åpen glidelås i -25 grader med Bison, ved 0 grader blir den for varm selv som dyne. Tror Puma er et meget godt valg for kaldt norsk vinterfjell.

Posene til WM er bredere øverst enn hos andre produsenter, noe jeg liker veldig godt. Jeg er "normalt bygd", og er 187cm. Bruker 200cm poser. De har mer enn god nok plass. Jeg synes også nakkelukning og hetteutforming fungerer meget bra. Jeg prøvde en haug poser, bla fra Ajungelak, Rab og ME før jeg falt ned på WM. GWS ytterstoffet er fantastisk. Det beskytter meget godt mot fuktighet, samtidig som svette slipper lett ut. Der Apache MF (MF=mikrofiber, som likner det på de fleste vanlige kvalitetsposer) posen min har blitt rimelig fuktig i løpet av to-tre dagers vinterturer har jeg aldri opplevd at Lynx og Bison har klappet sammen.

Eneste ulempe med posene er prisen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy