Jump to content

Folldal


rbf

Recommended Posts

Skal en tur til folldal til uka, noen som kjenner til noen bra og familievennlige steder å fiske der oppe, vann og elver.

Bør ikke være for vanskelig å komme til, da vi må ha med barnevogn!!!

På forhånd takk!!!

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hei.

Skal du til Folldal, er en avstikker til Einunndalen å anbefale. Norges lengste seterdal, familievennlig og med muligheter for fiske, fotturer og sykkelturer på koselige seterveier med alle slags husdyr underveis. Veien inn i Einunndalen tar av ei drøy mil øst for Folldal. Betal kr. 50 i bomavgift og kjøp fiskekort på Grimsbu når du passerer ca. ei mil etter Folldal. Kr. 125 for 3-dagerskort. Når du kommer litt innover i dalen, vil veien gå langs elva Einunna. Her er det flotte teltplasser hele veien. Fisket kan variere, men med flue, mark, sluk og spinner skulle det forundre meg mye om det ikke ble steikfisk. Beste fisket er kanskje oppe i den delen av elva som kalles Meløyfloen fra kl. 7 om kvelden til midnatt. Husk myggremedier!

Siden du skal kjøre terrenggående barnevogn kan jeg anbefale å kjøre ned til elva ved kibben (løpestreng over elva) og brua ved Klokkarhaugsetra. Du tar av veien til venstre etter at du har passert en oppsamlingsplass for campingvogner, noen km. etter denne. Her har fjellstyret ordnet med utedo og spisebord i naturskjønne omgivelser hist ved floden. Når du skal ned igjen er det bare å kjøre videre gjennom dalen og ned igjen Råtåsjødalen. Havner da noen km. vest for Folldal. Vafler, seterkost og kaffe kan dere kjøpe på Romsdalssetra som dere passerer på veien oppover til dalen. Åpen fra kl. 15-18 hvis jeg ikke husker feil, og det gjør jeg ofte.

Det er forøvrig mange gode fiskevann i området.

Skulle du være interessert i å lese deg opp på området kan boka "Fjelldalen" av tidligere direktør i Norske skoger, Bjørn Wegge, anbefales.

Kart: Einunna, 1:50000, kartblad 1519 - 1

Ha en god tur!

Link to comment
Share on other sites

Stemmer også for Einunndalen, elva einunna ligger like ved veien innover denne seterdalen. Lett tilgjengelig for alle, bra med ørrett og harr! Ta gjerne en avstikker innover Settaldalen (også bilvei), mange fiskemuligheter der - eller til marsjøen....eller til Bekkelægret, osv osv.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy