Gå til innhold
  • Bli medlem

AgentOrange

Aktiv medlem
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av AgentOrange

  1. Hei. Jeg har endelig fått muligheten til å prøve meg i havkajakk. Etter en rask dukkert første dag føler jeg behov for en god flytevest/padlevest som jeg kan stole på. Hva slags vester finnes det/anbefales, og hvem fører disse?
  2. Muligens en god ide - shakeren vil jo ta litt plass, men... Dersom en ønsker jevn tilførsel av proteiner over tid er nok kasein (ostestoff) eller en blanding av kasein og myse bedre.
  3. Fjoråret må vel nesten regnes som et ekstremår i positiv målestokk. Litt lavere temperatur i snitt enn vanlig gjorde at all nedbøren kom som snø hele vinteren gjennom. Jeg begynte skisesongen i fjor (2004/2005) lenge før jul, og avsluttet med en fin serie toppturer på Telemarkski helt fram til midten av juni! Hadde et par uforglemmelige turer i midnattsol. Også i år har det vært et ekstremår, i negativ forstand, med hensyn til skiføre. Det startet bra med snø allerede i november, men denne regnet bort rundt nyttår, og vi hadde barmark i nesten 2 måneder! Det kom litt snø i mars, men på langt nær nok til å redde sesongavslutningen. Men nå er det vel på tide å slutte å gremme seg over dårlig skiføre, og heller se fram til en fin fottursesong (og neste vinter da! )
  4. Nå er jeg forholdsvis ny innen klatresporten, men jeg vet om noen muligheter for "sportsklatring" i Lofoten. Har ikke selv vært i Vågan (Austvågøy) og klatret, men der er miljøet forholdsvis stort og veletablert. Tror allikevel at de fleste klatrer på naturlige sikringer der. På Vestvågøy er det etablert et par enkle sportsklatrefelt med enkel tilgang til topptaufester - de ligger på Ballstad og på Saupstad. Det er også etablert et klatrefelt av "verdensklasse" på Eggum - dette er et krevende felt med utfordringer for de fleste. Dette feltet er også boltet, men uten lett tilgang til toppfestene. En nyttig link i denne sammenheng kan være: http://home.no.net/forer/ Håper dette kan være til litt hjelp.
  5. Nå ligger Himmeltinden på Vestvågøy, antar det var det du mente. Ja, det bør være mulig å se forholdene an fra veien, i alle fall dersom en har kikkert med seg. Tror det skal være være mulig å se opp Durmålsdalen, mot Himmeltindene, når en kommer gjennom tunnellen til Uttakleiv. Du kan jo prøve www.lofotelemark.com så skal du se at det bedrer seg. Nå snør det ganske tett her oppe, men temperaturen er ikke spesielt lav, så jeg frykter at det smelter en del i fjellet fremdeles. Time will show.
  6. Ikke vinterstid, men så lite snø som det er her nå er det neppe aktuelt å ta skiene fatt. Dårlig grunnlag har gjort at steiner og tuer begynner å dukke opp som paddehatter rundt omkring, og den siste ukens godvær har smeltet snøen urovekkende fort. Usikkerheten om hva som befinner seg under overflaten på den snøen som ligger, gjør at jeg ikke er villig til å risikere liv, lemmer og utstyr på å finne ut! Muligens ligger det litt mer snø i dalene opp mot toppene i Vågan, har hørt rykter om toppturer der sist uke. Vi får satse på mer snø neste vinter!
  7. Dersom du har Garmin GPS kan du prøve disse jeg laget i et anfall av "for mye tid". http://www.gps.no/mbbs2/forums/thread-view.asp?tid=20321&posts=3
  8. Jeg synes absolutt kortfellene er verdt pengene, spesielt dersom en går mye i kupert terreng (altså ikke bare rett opp, og så ned igjen). Det er mulig å få ettermontert kortfellfestene hos Åsnes, men med frakt av ski t/r blir prisen straks noe høyere. Det samme gjelder for "vidje" løsningen til Rottefella. Jeg merker bra forskjell på skiene og deres kjøreegenskaper før og etter jeg fikk montert disse. Det er jo også ekstremt fleksibelt med 2 uavhengige bindinger, både i forhold til bruk og sikkerhet i fjellet. Dersom du kjøper vanlig Rottefella Super Telemark kan du ikke bygge denne om senere, da bindingen mangler "ørene" som holder vaieren på plass. Jeg var så heldig at jeg fant et par slike bindinger i garasjen, så jeg slapp unna med bare vairene og mikrostrammerne. Husk - dette er utstyr som vil holde i mange år. Da synes i alle fall jeg det er verdt å legge litt penger i det. Øl kan du drikke senere.
  9. Dette var allerede prøvd før mitt hjertesukk, og konklusjonen er at jeg må ha noen abnorme legger! Nå viser det seg at det er mulig å flytte den øverste spenna en cm lenger ut ved å lage et tredje skruehull. Det var ikke med lett hjerte jeg fant frem drillen, men nå fungerer skoene OK. Må bare ligge unna all form for leggtrening framover, så de ikke blir enda større!
  10. Det er jeg ikke enig i. Har lagt igjen mye penger både hos Hank Sport og Axel Bruun, og spesielt sistnevnte har mange dyktige medarbeidere. De er neppe mest oppdatert på "ekstremsport", men for mer normalt friluftsliv sitter de nok på mer kompetanse enn mange andre. Svært god service og gode priser er heller ikke å forakte (spesielt dersom man er medlem i NTNUI eller DNT). Men er det utstyr til vinterklatring eller toppturer på ski du er ute etter, finnes det nok bedre alternativer.
  11. Du kan jo se om du får tak i "Garmin - Mapsource Topo Canada V2" - der er det topografiske kart i varierende detaljgrad for hele Canada. Det området du nevner er godt dekket. Men ekvidistansen er 40 m, så det er ingen fullgod erstatning for papirkart dersom du skal planlegge ruter i detalj.
  12. Problemet ligger ikke i "lesten" - foten passer helt fint ned i skoen. Det er over leggen det er trangt! Mulig det er andre merker som er rausere her også, men det er stort sett Scarpa som selges rundt om i landet. Tror de må ha forholdsvis stor markedsandel.
  13. Artig at du gikk for den kombinasjonen - har hatt god erfaring med den. Er bindingene bygd opp, eller står de rett på skiene? Jeg fikk for noen dager siden et par Scarpa T2x støvler i posten (ikke til bruk med Nansen-skiene!) - og jeg har akkurat samme opplevelse som deg! Disse skoene er jo en del høyere, og det var med stor møye jeg fikk spent den øverste spenna. Ser at det går an å flytte den ett hakk utover, men allikevel - dersom jeg spenner den øverste spennen i det innerste hakket er det jo knapt plass til et leggben! Hva er det de har tenkt på her - er disse skoene beregnet på fugler? .
  14. Dersom du planlegger tur til Lofoten for skikjøringens skyld er ikke dette tiden - etter nyttår har vi hatt over 2 uker med varmegrader og regn, så det er bare skare/is igjen i toppene. Nå er det blitt frost igjen, men foreløpig ingen indikasjoner på snø. Når det gjelder topper i Lofoten har jeg ikke all verdens erfaring - er ganske fersk i "faget", men på Vestvågøy blir disse toppene ofte nevnt: Justadtinden, Himmeltinden, Slydalsblåtinden. Det er et betydelig større miljø for toppturer på ski i Vågan (som jo egentlig ikke er i Lofoten ) - på dette nettstedet kan du finne beskrivelser av noen; http://www.lofotelemark.com/
  15. Jeg syntes at mine Rottefella Super Telemark gå litt mye friksjon når jeg gikk i harde spor. Men etter at jeg bygde de opp med 10 mm plater er det ingen problemer. Jeg monterte også wire ("vidje") på disse rett før jul, og mine erfaringer er så langt bare positive. Jeg hekter wiren bak oppbyggingsplata når jeg går bortover og får dermed tåbindingens fleksibilitet og lite gåmotstand. Når jeg skal kjøre nedover er det fort gjort å feste wiren og få bedre kontroll på skiene. Oppbygginsplatene gjør også skiene litt lettere å kante. I tillegg er det egentlig to komplette bindinger som gir stor sikkerhet på lengre utflukter. Men det er ikke til å komme fra at dette er en dyr løsning. Bindingen var egentlig tatt ut av produksjon hos Rottefella, men ble tatt inn i varmen igjen etter press fra bransjen.
  16. Nå er det endelig offisielt: http://www.telemarktips.com/TeleNews64.html Litt surt for oss som akkurat har kjøpt nytt utstyr, men det går vel enda en tid før vi får se utstyret i butikkene (og hva prisene blir!)
  17. På Arch Wall buksa (som har "drop sit") synes jeg det fungerer best dersom man krysser selene bak ryggen. Ellers har de en tendens til å skli ned ja. Alternativet er jo å trene skuldrene litt ekstra, slik at de blir store og breie!
  18. Jeg har akkurat begynt å bruke mine Åsnes Nansen med Rottefella Super Telemark og vaier ("vidje") på 10 mm oppbyggingsplater. Så langt er jeg veldig fornøyd med denne løsningen. På tur oppover og bortover er det best å bare bruke tåbindingen (forutsatt at det ikke er veldig dyp snø) - da er det veldig greit å bare strekke vaieren bak hælklossen, så henger den ikke og slenger eller er i veien på andre måter. Må også si at jeg syns jeg merker forskjell i "svingvilligheten" til skiene med litt oppbygging. Hælløfterne har jeg ikke fått prøvd ennå - men det er uansett ikke den store investeringen.
  19. Gnisselyden får man ofte med på kjøpet - merkelig nok er det bare ene skia/foten som gnisser hos meg. For de som av og til er innom oppkjørte spor, evt. bare vil ha litt bedre kjøreegenskaper, er en 10 mm oppbyggingsplate fra Rottefella å anbefale. Da kan man også sette på hælløftere og få forbedret toppturegenskapene noen hakk. (Forutsetter vel egentlig bruk av langfeller - tror ikke kortfeller holder til å gå rett opp med).
  20. Dersom du setter pris på nedoverkjøringen også er i alle fall jeg ikke i tvil - da er det 75 mm tåbinding og kraftige lærsko som gjelder. Driftssikkerheten på bindingene er upåklagelig, og dersom du inkluderer wire rundt hælen også har du backup - og suverene kjøreegenskaper nedover og i dyp snø. Vekta på utstyret blir litt høyere, det er mer krevende å finne passende sko (stivt lær kan gnisse huden av føttene før en vet ordet av det - det lønner seg å bruke tid på å finne rett skomodell og størrelse!), og tuppen på skoen gjør de litt mindre komfortable å bruke uten ski. Dette er kort oppsummert mine erfaringer så langt. Måtte bruke mine gamle "løypeski" med NNN (ikke BC) bindinger noen uker før jul mens skiene mine var til service - det var et mareritt! Krampe i stort sett alle små muskler i føttene mens jeg fortvilt prøvde å komme meg kontrollert ned fra fjellet. I flatt lys er det ekstra godt å få litt hjelp fra utstyret i ulendt terreng, så gleden var stor da fjellskiene "kom hjem" på lille-julaften.
  21. Evt. disse oversiktene for Garmin Mapsource som jeg laget i et anfall av for mye tid : http://www.gps.no/mbbs2/forums/thread-view.asp?tid=20321&posts=3
  22. Jeg har et sett med Brynje Arctic langt undertøy. Er meget fornøyd med dette - men siden jeg i utgangspunktet er ganske godt "vinterisolert" blir det fort for varmt under høyt aktivitetsnivå. Til rolige aktiviteter og leirliv er det perfekt. Kan også tenke meg at det fungerer meget godt under mer ekstreme forhold. Jeg har ikke varianten med pulsvarmere - de savner jeg litt siden jeg er vant med slike fra mitt "normale" ullundertøy. Brynje Arctic er også ganske tykt, så jeg opplever at noen av buksene mine blir litt trange rundt låret med dette undertøyet under. Tunge knebøy og benpress har jo også litt av skylden.
  23. AOL (eller "Me too!" for de uinvidde) Hadde nettopp en lengre diskusjon med eieren av en lokal sportsbutikk. Er på utkikk etter et egnet skallantrekk for skikjøring/toppturer, men er slett ikke interessert i å legge 7-8000 kr på bordet for moteplagg som jeg ser rundt meg i hopetall i kjøpesentre og ellers i byen. I tillegg er fargevalgene blitt så spesielle at klærne ser utdaterte ut etter (mindre enn) en sesong. Tidligere kunne jeg stole på at Norrøna hadde kontinuitet i sine modeller, og fokuserte på det som er viktig på tur - ikke på mote. Men etter Bergans' massive salgssuksess etter sponsing av "71' nord" taper Norrøna mye penger og ser seg dessverre nødt til å dilte etter. Kan vi takke "71' nord" og nordmenns generelle materielle overflod for at et tradisjonsrikt norsk selskap er i ferd med å miste grepet (om ikke sjelen)? Når foreldre glatt legger ut 3-4000 kr for en skolejakka til 12-åringen "fordi den ser så kul ut og de brukte den på TV" er vi på ville veier! Er det noen som har gode tips til skallklær (fortrinnsvis buks) som er godt egnet for toppturer/telemark. Er spesielt ute etter modeller som er litt romslige. God kvalitet og service er også viktig! Er blitt vant med Norrønas geniale serviceavdeling så det skal litt til for å overbevise meg.
  24. Har selv Åsnes Nansen med fellelås, men har inntil nå bare brukt Rottefella Super Telemark binding på disse. Savner litt mere kontroll på skiene nedover, så jeg vurderer andre alternativer, evt. i kombinasjon med oppbyggingsplate. Er det noen som har erfaringer med de litt med kraftige variantene til Rottefella, f.eks. Riva 3, Riva Z, Chilli eller Super Telemark med Vidje? Gjerne en beskrivelse av opplevde styrker/svakheter. Mine turer går ofte mye bortover i tillegg til opp og ned, så bindingene må være komfortable å gå bortover med.
  25. Jeg kjøpte etter mye "forskning" en av de siste Optimus Explorer II som var å oppdrive i Trondheim. Muligens kan det finnes flere slike liggende i butikker rundt om i landet. Brenneren er massiv - det letter forvarmingen og gir veldig stabil flamme. I tillegg bråker den MYE mindre enn moderne lettvektsbrennere. Eneste ulempen jeg har funnet i forhold til bruk i et Trangia stormkjøkken er at det kan være litt keitete å få tent på rødspriten nede i holderen for forvarming. Har sett en løsning med en "renne" med et slags vekestoff i - slik at en slipper å slippe fyrstikken ned i åpningen. Får se om jeg klarer å mekke noe slikt selv.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.