Gå til innhold
 • Bli medlem

Brynhild

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Er det nokon her som har vore på Baffin Island i Auyuittug Nasjonalpark? Mount Breidablikk-Baldr må vera verdas desidert vakraste fjell! Har ikkje vore der sjølv enno. Er framleis på planleggjingsstadiet. Det hadde vore gøy å høyra frå nokon som har vore i området. Det er dessutan ufatteleg vanskeleg å få tak i detaljerte, brukbare kart over området. Hadde vore fint med tips om kvar eg kan finna dette.
 2. Fiske er best om ein har med seg telt og sekk. Øyerfjellet er veldig koseleg område å kombinera fiske og tussleturar Sjøfiske tyr eg kun til om eg har akutt desperat fiskebehov, og ikkje har tid til å gå til fjells før eg kastar snøret.
 3. Vil òg anbefala Bealljas (er ikkje sikker på om det er stava riktig, samisken min er heller redusert... Bealljas betyr "Dyreøyrer". Fjella liknar øyrene av eit dyr som ligg og lurar på jegaren) På veg opp hit vil du passera ein gamal samisk offerstein. Ingen av desse fjella er spesiellt høge, men det er heller opplevinga enn storleiken som er viktig. Viddevandring er òg fint. Mange fine fiskestadar på vegen. Pass berre på å desinfisera utstyret for overflytting til nytt vatn. Det er mykkje parasitter (eit utbredt problem i Kautokeino) og tull som ikkje bør førast vidare frå vatn til vatn.
 4. Biedjovaggi ( norsk:Bjørnevaket) er ein fin tur. Det er fint å sykkle frå Kautokeino til toppen av Biedjovaggi og gå innover fjella mot Troms. Anbefales sterkt på sommarstid i middnattsol!
 5. Eg snakker om Kautokeino, det er langt frå Harstad. Kanskje du ikkje har vore i Kautokeino og sett korleis folk kjøyrer bil, atv, moped og skuter på vidda om sommaren. Samer unskuldar seg med at dei er naturfolk og kan bruka naturen som dei vil...
 6. Då eg budde i Kautokeino såg eg korleis uvettug scooterkjøyring riv ihæl alt som veks i ei ellers hardt øydelagt jordsmonn. (i slutten av scootersesongen kor det ikkje alltid er så hjølma mykkje snø att) Eg kjøyrer sjølv atv, men det går ann å bruka vett og halda seg unna høgtliggjande område og stadar kor jorda tek lang til for å helbredast att.
 7. Ein kan ikkje tvinga ein invandrar til fjells berre for å fornorska personen, eller for å sjå korleis våre nye landsmenn tek seg ut i vårt høge land. I til dømes pakistan er det mykkje vakre fjell, men eg trur ikkje den vanlege pakistaner har same forhold til naturen som det me har. Dei har ein anna kultur enn oss og eg ser ingen grunn til tvangsfornorsking på dette feltet. Det er irriterane mykkje folk i fjellet frå før om ikkje alle asylmottaka skal tømmast i tillegg.
 8. Det var ruta frå Spiterstulen eg lurte på. Lurte på kor tid det er mogeleg å tussla opp den vegen utan ski. Burde kanskje ha spesifisert spørsmålet litt meir...takkar for alle svar.
 9. Er det nokon her som veit kva tidsperiode Galdhøpiggen ligg snøfri? ....om han då nokon gong er totalt fri for snø...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.