Gå til innhold

Mixmaster

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Mixmaster

  Status på isen i Nordmarka?

  Nå er i det minste alle vann i Nordmarka isfrie. God tur
 2. Mixmaster

  Primushjelpetråd

  Jeg hadde samme problemet med min Primus Omnifuel i påsken. Viste seg å være en tørr lærpakning i pumpa og dermed for lite trykk på bensinen.
 3. Mixmaster

  Type ski ved kryssing av Hardangervidda i påsken

  Gikk strålende på smale Kollen Steel. Eneste problemet kom da jeg tråkket istykker bakerste halvdel av bindingen i en bratt motbakke med pulken på slep, gjorde ikke stort til eller fra dette.
 4. Er gjerne bare et stort, fleksibel innerrom i hovedrommet i sekken. Der får man plass til nesten hva det skulle være av drikkeposer. Er gjerne større plass der enn i dedikerte drikkebagsekker.
 5. Mixmaster

  Type ski ved kryssing av Hardangervidda i påsken

  Sweet, da pakker jeg pulken og forbereder meg på en herlig fjellpåske!
 6. Mixmaster

  Type ski ved kryssing av Hardangervidda i påsken

  Gjelder svaret selv ved siste dagers og de kommende dagenes varme vær? Frykter både å gå i gjennom, til tross for at vi skal følge kvistinga over vidda, men også lommebokas tomhet om jeg må kjøpe nytt utstyr før turen
 7. Mixmaster

  Krysse Hardangervidda i påsken?

  Var visst 1,7 meter snø på Litlos, ingen fare for at det forsvinner i løpet av påsken, men.... jeg er litt bekymra for planene mine om å gå med "normale" langrennski, ca 5 cm brede. Blir det for smalt mon tro?
 8. Mixmaster

  Mann omkom etter å ha gått gjennom isen

  Ser vel, ut i fra artikkelen, ut til at mannen har falt ut i et åpent vann etter å ha sklidd. Det er altså ikke isen som har vært usikker. Dog står det også at det er mye overvann i området.
 9. Mixmaster

  stråle av bensin ut a primus

  Hvor lett er det å pumpe for mye trykk i en fuelflaske med bensin? Bør jeg være varsom med å pumpe eller kan man pumpe inntil man merker betydelig økt motstand?
 10. Mixmaster

  Krysse Hardangervidda i påsken?

  Kan se ut som det lett blir lange dager vi har i vente, med andre ord... spesielt nå som jeg har klart å bli syk. Får vel bare legge ut om morgenen og se når vi kommer frem utpå dagen en gang. Er det fint vær og man har nok mat er det jo bare kos at det tar litt tid. ...men så var det det været da
 11. Mixmaster

  Krysse Hardangervidda i påsken?

  Har noen en idé om hvor lang tid man benytter mellom de ulike hyttene på ikke helt perfekt føre og med pulk. Vi er vant til å gå i fjellet, men blir nok mer labbing enn å fyke over viddene. Vi har med telt og har tenkt til å basere oss på å bo i dette, så er ikke avhengige av å stoppe ved hyttene. Kan altså tilpasse dagsetappene noe uavhengig av hvor hyttene ligger. Har forøvrig tenkt å følge kvistede ruter. Tiltenkt (superklassisk) påskerute: Finse - Krækkja - Stigstuv - Sandhaug - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter Legger opp til å gå på 5 dager, med avgang 12:30 første dagen og ankomst like tidlig siste dagen, men hvor lenge må man gå hver enkelt dag for å rekke frem i tide?
 12. Mixmaster

  Krysse Hardangervidda i påsken?

  Man må ringe inn til nsb, ja.
 13. Mixmaster

  Krysse Hardangervidda i påsken?

  Noen som har oppdaterte føreforhold for vidda? I fjellene lenger øst forsvant skiføret i varmen nå i helga. Frykter for påsketuren fra Finse til Haukeliseter
 14. Mixmaster

  Primushjelpetråd

  Høres bra ut. Takk for tips
 15. Mixmaster

  Primushjelpetråd

  Jeg skal telte noen netter utendørs i påsken og har gått til innkjøp av en Primus Omnifuel. Om jeg skal benytte brenneren til å varme opp teltet i tillegg til å lage mat: 1. Kan jeg da benytte miljøbensin? (leste i et eldgammelt friluftsmagasin at dette kunne man ikke grunnet avgasser, men parafin fungerte derimot meget bra) 2. Hvor mye bensin må jeg ta med på turen? 5 netter, to mennesker, alle netter i telt.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.