Gå til innhold
  • Bli medlem

Mixmaster

Aktiv medlem
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mixmaster

  1. Nå er i det minste alle vann i Nordmarka isfrie. God tur
  2. Jeg hadde samme problemet med min Primus Omnifuel i påsken. Viste seg å være en tørr lærpakning i pumpa og dermed for lite trykk på bensinen.
  3. Gikk strålende på smale Kollen Steel. Eneste problemet kom da jeg tråkket istykker bakerste halvdel av bindingen i en bratt motbakke med pulken på slep, gjorde ikke stort til eller fra dette.
  4. Er gjerne bare et stort, fleksibel innerrom i hovedrommet i sekken. Der får man plass til nesten hva det skulle være av drikkeposer. Er gjerne større plass der enn i dedikerte drikkebagsekker.
  5. Sweet, da pakker jeg pulken og forbereder meg på en herlig fjellpåske!
  6. Gjelder svaret selv ved siste dagers og de kommende dagenes varme vær? Frykter både å gå i gjennom, til tross for at vi skal følge kvistinga over vidda, men også lommebokas tomhet om jeg må kjøpe nytt utstyr før turen
  7. Var visst 1,7 meter snø på Litlos, ingen fare for at det forsvinner i løpet av påsken, men.... jeg er litt bekymra for planene mine om å gå med "normale" langrennski, ca 5 cm brede. Blir det for smalt mon tro?
  8. Ser vel, ut i fra artikkelen, ut til at mannen har falt ut i et åpent vann etter å ha sklidd. Det er altså ikke isen som har vært usikker. Dog står det også at det er mye overvann i området.
  9. Hvor lett er det å pumpe for mye trykk i en fuelflaske med bensin? Bør jeg være varsom med å pumpe eller kan man pumpe inntil man merker betydelig økt motstand?
  10. Kan se ut som det lett blir lange dager vi har i vente, med andre ord... spesielt nå som jeg har klart å bli syk. Får vel bare legge ut om morgenen og se når vi kommer frem utpå dagen en gang. Er det fint vær og man har nok mat er det jo bare kos at det tar litt tid. ...men så var det det været da
  11. Har noen en idé om hvor lang tid man benytter mellom de ulike hyttene på ikke helt perfekt føre og med pulk. Vi er vant til å gå i fjellet, men blir nok mer labbing enn å fyke over viddene. Vi har med telt og har tenkt til å basere oss på å bo i dette, så er ikke avhengige av å stoppe ved hyttene. Kan altså tilpasse dagsetappene noe uavhengig av hvor hyttene ligger. Har forøvrig tenkt å følge kvistede ruter. Tiltenkt (superklassisk) påskerute: Finse - Krækkja - Stigstuv - Sandhaug - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter Legger opp til å gå på 5 dager, med avgang 12:30 første dagen og ankomst like tidlig siste dagen, men hvor lenge må man gå hver enkelt dag for å rekke frem i tide?
  12. Noen som har oppdaterte føreforhold for vidda? I fjellene lenger øst forsvant skiføret i varmen nå i helga. Frykter for påsketuren fra Finse til Haukeliseter
  13. Høres bra ut. Takk for tips
  14. Jeg skal telte noen netter utendørs i påsken og har gått til innkjøp av en Primus Omnifuel. Om jeg skal benytte brenneren til å varme opp teltet i tillegg til å lage mat: 1. Kan jeg da benytte miljøbensin? (leste i et eldgammelt friluftsmagasin at dette kunne man ikke grunnet avgasser, men parafin fungerte derimot meget bra) 2. Hvor mye bensin må jeg ta med på turen? 5 netter, to mennesker, alle netter i telt.
  15. Takk for svar Ville bare påpeke at skiene mine på ingen måte er 50 cm brede, men kun 50mm Regner med svaret vil være det samme. Hehe
  16. Man må bestille plass til pulk. Dette koster 175kr på regiontog, samme som sykkel Pulken få da egen billett og reservert plass i godsvogna. Konduktør hjelper deg med på og avlessing. Skal selv gå samme turen (Finse - Haukeliseter) på samme tidspunkt. Har bestilt pulkplass.
  17. Hei Jeg er relativt erfaren i fjellet og har hatt både bredere fjellski og smalere turski. Nå har jeg imidlertid kun smalere turski (to par mellom 50 og 55 cm bredde) I påsken skal jeg gå fra Finse til Haukeliseter på ca 5 dager med pulk. Jeg har gått deler av distansen før på normale turski. Dette fungerte da meget godt, men så var det også relativt hardt og isete, så jeg gikk ikke igjennom tross vekt på ca 100kg. Er det galskap å gå på slike normale turski (typ Madshus Nordmarka / Kollen Steel) med stålkanter over vidda på denne tiden av året? Må jeg investere i dyre fjellski kun for denne ene turen?
  18. Jeg har et annet spørsmål som går noe på det samme. Jeg skal telte noen netter utendørs i påsken og har gått til innkjøp av en Primus Omnifuel. Om jeg skal benytte brenneren til å varme opp teltet i tillegg til å lage mat: 1. Kan jeg da benytte miljøbensin? (leste i et eldgammelt friluftsmagasin at dette kunne man ikke grunnet avgasser, men parafin fungerte derimot meget bra) 2. Hvor mye bensin må jeg ta med på turen? 5 netter, to mennesker, alle netter i telt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.