Gå til innhold

Villminken

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Villminken

  Nybegynner med flue og dupp.

  Du trenger ikke oterhvirvel hvis det var det du mente. Bruker du flua som opphenger (før duppen), kan du bruke en glidende opphengs knute. Da glir knuten ned til duppen hvis du får fisk. Er spesielt kjekt hvis du bruker flue som opphenger før sluk. Hvis du ikke gjør det, og får fisk på flua, risikerer du at sluken setter seg fast i bunn når du nærmer deg land. Da vil du mest sannsynlig miste fisken, ihvertfall hvis den er stor. Skal du ha flua etter duppen kan du bruke en vanlig svivel imellom fortom og hovedsnøre. Tre duppen og en gummikule inn på hovedsena, knyt svivelen på sena og fest fortommen i denne. Gummikula beskytter knuten mot duppen under kastet. Bruk så lang fortom som du klarer å kaste kontrolert. Helst en stanglengde eller mer. Siden du spør om T-svivler høres det ut som om du har tenkt å ha flua før duppen. Prøv å sett på to fluer med en god meter imellom. Fisk med sena såpass stramt at den øverste "danser" i vannflata. Det er viktig at ikke duppen og fluene "striper" i vannet når du fisker. Da skremmer du fisken. Sjett feske! Edit: Skriveleif
 2. Villminken

  Blått tiltrekker seg fluer!

  Du har blitt lurt! Blått tiltrekker seg mygg som LA3QMA og martin.m skriver. Sandfarge fungererer bra, men jeg husker ikke om det var den "beste" fargen. E du full, kåt og klædd i blått, blir du populer hos mygga, men hær oppe e ho jo så stor at d e gått når ho sug
 3. Villminken

  Primus og kokeutstyr

  Gi mannen et forum! runeguttt123 er en av de største ressursene vi har her på Fjellforum
 4. Villminken

  paddle reisaelva

  Ta kontakt med Elvebåtsentret. De vet hvor langt opp dere kommer. Tok turen tidligere i sommer og vi kom opp til Naustnes. Vi var tungt lastet (4 passasjerer + mye øl, mat og utstyr for en uke) og lettere båter kjørte helt opp til Nedrefoss. Det er ikke noen problem å gå opp til Imo fra Naustnes, men hvis packboaten/utstyret er veldig tungt, ville jeg lat det ligge igjen ved hytta på Naustnes / Nedrefoss og spasert opp med lett sekk. Hvis det er fisking som er målet da..
 5. Villminken

  Lemmen og drikkevann

  Det var synd. Flom elv på våren, full av smeltevann?
 6. Villminken

  Lemmen og drikkevann

  Jeg "driter" ikke i alt som har med harepest å gjøre. Ønsker ikke at noen skal få Harepest! Jeg tar normale forholdregler og mener det er nok. Postet i tråden for å vise at det muligens var litt media hysteri. Ordet "pest" selger aviser bra. Spesielt om det står på forsiden. Folkehelseinstituttet kan ikke gjøre annet en å anbefale koking/kloring. Hva hadde skjedd hvis de (på spørsmål fra journalist) sa at folk kunne drikke alt de fant i naturen? I fjor kom folkehelseinstituttet med anbefaling om en viss vaksine.. Du tok vell den og du? Sitat:
 7. Villminken

  Lemmen og drikkevann

  Muligens ikke. 210 stk døde i trafikken i 2010. Jeg kjører fortsatt bil. Det er farlig å leve, sånn er det bare. Statistikk er artig ja. Kan brukes til så mangt: Siden 2004 har 5 stk blitt smittet av tularemi i Finnmark (ref. Folkehelseinstituttet). Tar du innbyggertall, antall døgn i naturen siden 2004 og antall smittede, og regner på sannsynligheten for å bli smittet, så er den nok forsvinnende liten. Gidder ikke gjøre det for deg. Det kommer fram av innlegget over at jeg og gjør det, men jeg koker ikke alt vannet pga. lemenår. Har tatt de samme forholdsreglene som alltid. Ser ut til å ha gått bra. Og som Stormåsen sier var det visst det de gjorde før i tiden. Det er helt vanlig å gjøre det. Lemenår eller ikke. Hvor mye skit er det egentlig i vannene dere snakker om? Høres jo ut som om hele bunnen er dekt. Finn en annen plass hvis du ser "hauger" av lort! Den døde lemen ble oppdaget etter at vi hadde drukket. Nevnte det bare for å vise at det "gikk bra", selv om vi oppdaget en død lemen etterpå. Så reglene funker visst. De var kanskje ikke så dumme før i tiden? Hadde selvfølgelig drukket en annen plass hadde jeg sett den. IGJEN! Jeg tar de normale forholdsreglene som jeg (de fleste) alltid tar. Lemenår eller ikke. Kan noen vise til et bekreftet tilfelle der noen har blitt smittet av rennende vann, eller vann fra små eller store innsjøer (ikke overflatevann)? De jeg har lest om som har blitt smittet har drukket bedervet brønnvann. De fleste jeg kjenner drikker vann på samme måte som før.
 8. Villminken

  Lemmen og drikkevann

  Den ble selvfølgelig oppdaget ETTER at jeg hadde drukket vannet! Forøvrig er Store Måsvann 14,89km2 stort. Tror konsentrasjonen av lemen skit er rimelig liten. Hva sier det? Du må forklare. Ren løgn! Siter meg gjerne på at jeg springer med shorts, ELLER lukter på ekskrementer. Fjott!! ???????? Slike som DEG er grunnen til at jeg jeg leser mer en jeg poster!
 9. Villminken

  Lemmen og drikkevann

  Enig! Hysteri. Har drukket "harepestvann" hele sommeren og sitter nå enda her. Ikke kokt eller renset en eneste liter. Tar de samme forholdsreglene som du. Mulig jeg får Tularemi snart da. Er bare to uker siden jeg lesket meg med friskt fjellvann på Laksefjordvidda. Der krydde det av Lemen. Døde og levende. Over og under vann. Er ikke bekymret. Den som lever får se Mulig noen her inne bør vurdere og holde seg innendørs under lemenår? Tularemi kan jo som kjent også smitte via mygg og flått bitt, samt ved inhalasjon av støv infisert med ekskrementer eller urin fra smågnagere. Mye flått og støv i naturen. Anbefaler og at dere holder barna deres innendørs. Husk pollenfilter! Borreliose og Tularemi er skumle greier. -VILLminken God tur! - Nei til DLD! - Jetpack to the people!
 10. Du glemte "gange prisen med 2,5" Frekt? Ja! Men, det er slik det funker. Dessverre! Det går som regel kjappere å bestille fra Amerikanske sider. De seriøse aktørene har ofte "24 hour shipping" garanti. Mye billigere er det også. Historie om XXL (2008): Nettopp tatt jegerprøven og fått godkjent våpensøknad. Klar som ett egg bestilte jeg hagle fra XXL. Tiden går og går, purring, mere tid. Det ender opp med at søknaden gikk ut på dato uten at de klarte å sende hagla jeg hadde kjøpt og betalt De ordnet opp med forlengelse av søknaden (ydmyk xxl rep. på tlf/fax med politimesteren). Jeg fikk våpenet til slutt, men det ble ikke jakt det året!
 11. Villminken

  utskifting til lettere utstyr

  Tror nok du blir fornøyd med det. Ser ut som et veldig fint telt Hvis du vil se bilder av forskjellige telt anbefaler jeg www.moontrail.com. De har bra bilder utvendig/innvendig av alle telt de selger, du kan sortere telt etter vekt. De har myyye telt, men hovedsaklig Amerikanske merker. De har ikke Hellsport, men Hilleberg. Kurante priser har de og. Ett lite pluss er at du får "bonus points" som du kan bruke på andre gadgets. Ting som ofte koster mange hundre kroner i Norske butikker. Kjøpte mitt Terra Nova Laser Photon der og fikk SnowPeak titankjele/stekepanne på kjøpet.. Bilder av Big Agnes Copper Spur UL 2: (mye mesh) http://www.moontrail.com/big-agnes-copper-spur-ul-2.php Når det er sagt. Hadde Ringstind Superlight vært på markedet når jeg kjøpte Laser Photon i 2008, hadde jeg nok valgt Superlight..
 12. Villminken

  utskifting til lettere utstyr

  Har ikke skrevet at det er tungt. Jeg skrev at det ikke er "spesielt lett". At du synes 6 kilo er "veldig lett" på helgetur er helt ok for meg Kanskje du bør lese tråden? Hvis du insinuerer at jeg er en fanatiker som sager tannbørsten 1mm fra børstehårene (?), så kan jeg opplyse deg om at jeg som regel IKKE bærer lettere en før. Jeg har mere kjekt-å-ha ting med. Fiskeutstyr, børse, ammo., øl, kano, foto/video utstyr osv. Og tannbørsten er fortsatt like hel. Med lett grunnutstyr får man enten lettere sekk, eller plass til mere "tur-spesifike" ting. Som oftest blir det det siste, selv om jeg ikke sier nei til en løpetur til "hemmeligvann" med 4kg på ryggen Ser på begge delene som en fordel. Ville valgt pakklisten i drømmelett tråden framfor "6 kilos sekken" anytime. Da har man i det minste telt med. Å sove under an tarp kan fort bli vått og surt. Spesielt med dunpose uten overtrekk. Ser at sekken inneholder mat. 290gram. Synes det høres lite ut. Izzy: Har selv Terra Nova Laser Photon, det har ikke mye mesh, men tror ikke jeg vil anbefale det til ditt bruk. Det blir litt for spinkelt til det du skisserer. Å finne ly for vinden går nok bra, men "kraftig" regn liker det nok ikke. Har du sett på Hilleberg telt? Tenker på Unna og Soulo (begge er kuppel telt). Har selv sikklet på Hilleberg Allak (2manns, kuppel), men nå er det vel lettvektsutgaven Rogen jeg drømmer om: http://www.hilleberg.se/sites/default/files/usersmanuals/H12-NewsFlyer-Small-070611.pdf Ville valgt et kuppeltelt. Mere stabilt i vind, vertikale vegger gir bedre plass inne, man slipper blaffringen fra innerteltet (lettere å få strammet opp skikkelig kontra tunneltelt). Det er og lettere og finne teltplass til et selvstående telt. Lykke til med valget, det er gøy å shoppe telt! Hehe. -Villminken God Tur! - NEI til DLD! - Jetpack-to-the-people!
 13. Villminken

  utskifting til lettere utstyr

  Etter litt oppdatering på "Drømmelett tråden" til Aalstad er vi nede i 2336g totalt uten mat 3551g totalt med mat Izzy: Drømmelett tråden ble startet i 2008 og utstyr har blitt byttet ut etterhvert som nytt og lettere utstyr har kommet på markedet. Den tar det til det ekstreme
 14. Bumper tråden igjen. Blir aldri lei denne selv om jeg IKKE er så ekstrem. 220gram spart. Oppgitt til 167gram her: http://www.patagonia.com/us/product/mens-ultralight-down-shirt?p=84735-0-425 246-167=79gram spart Oppgitt til 400gram for standard (opptil 180cm) og 440gram for L utgaven (opptil 195cm). Siden gjennomsnittshøyden til norske vernepliktige menn i 2008, ifølge Wikipedia og SSB, var 179,7cm, går vi for den korte utgaven. Sovepose: 495-400=95gram spart Liggeunderlag: 126-100=26gram spart Holder det med 20ltr sekk? Z-pack Blast 20 er på 33 liter. Mye å spare her hvis den er stor nok. 220+79+95+26=420gram Totalt uten mat: 2336 g Totalt med mat: 4141 g Vi tar det med for morro skyld. Kan umulig smake værre en Real Er sikkert mulig å importere det selv eller få levert via JetCarrier. Totalt uten mat: 2336 g Totalt med mat: 3551 g Vanter/hansker ville jeg lagt igjen hjemme. Noen som bruker det på sommeren? Aalstad: Følger du enda med? Hva med en oppdatering/godkjenning? Vi må da komme under 3500 inkludert mat! Noen formeninger om 20 liters sekken er stor nok til denne turen?
 15. Villminken

  utskifting til lettere utstyr

  6 kilo uten mat er jo ikke spesielt lett på helgetur. I tråden "Drømmelett sekk på sommeren" er vi nede i 2756gram uten mat / 4561gram MED mat for en 5 dagers tur på sommeren. Fiske/foto utstyr kommer i tillegg. Tråden er ganske lang. På side 9 er siste summering: http://fjellforum.net/viewtopic.php?t=11428&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.