Gå til innhold

olarabben

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Her var det mye svar, og jeg har lest litt til. Så fleste parten av sekkene folk har er vel muligens powerframe, recon og osprey 105l. Så kommer jeg til å kjøpe en sekk å ikke en på 40l og en på 80l. Men heller en stor, typ powerframe har jo også så man kan få en dagstursekk.
 2. Hallo, er ganske ny innen det å dra på fisketurer osv med overnatting. Og lurer litt generelt på hva man må ha med og hvor stor dekk man burde ha. Har sett litt rundt på forumet og folk bruker jo helt nede i 50 literssekk på ukestur. Men da pakker de svinelett og kompakt for mange tusen. Jeg vil ikke bruke så mye nå bare for å komma igang, men en god sekk skal jeg absolutt ha. Gjerne telt og en sovepose som ikke veier et tonn heller, men 1 kilosklassen er ikke nødvendig. Bar lavvo i helga, med alt av klær og fiskestang + mat og den lavvobaggen vakke mye å skryte av..
 3. olarabben

  Nybegynner med flue og dupp.

  Tips til sett med rundt 10-20 fluer? Ja tenker å ha fluene før duppen. Kammeratene mine snakka om noe puppa i brun og grønn.
 4. olarabben

  Nybegynner med flue og dupp.

  For meg så holder en helt standard dupp lenge nok .. trenger ikke noe fancy greier til 50kr. Men fluer er det jeg trenger, har noen få dupper og 500 meter sene så akkurat det skal jeg fikse. Men trenger vel t-sviller og fluer?
 5. olarabben

  Nybegynner med flue og dupp.

  Hei jeg har fisket en del med sluk, spinner og mark men vil prøve flue og dupp. Jeg fisker i en kunstig dam der det er masse ørret, ørretten i dette vannet er svært slu så fiske med mark går ikke .. da spiser den kun marken og unngår kroken. Men fluer har mine kammerater gode erfaringer med men de vet ikke hvilken type flue som er best osv. Men jeg tenkte at noen her har litt peiling og kan gi meg et svar på hva jeg kan prøve. Eller skal jeg gå i innkjøp av en biltema fluestang? Det er det dyreste jeg har råd til per nu.
 6. olarabben

  Sekk til Quechua telt.

  Er egentlig ute etter et billig telt som funker til turer i skog og mark, men så kom jeg over Quechua 2 seconds teltene. Men flere sa at disse ikke var noe tess i regn og vind. Så da burde jeg vel se på noe annet. Noen tips fra dere erfarne, skal ikke på mange turene. Så trenger ikke være veldig god kvalitet men kanskje 500kr eller noe rundt det. Helst på tilbud da men koster det rundt 500kr å har grei nok kvalitet for en helg så er det greit nok.
 7. olarabben

  Sekk til Quechua telt.

  Blir vel skogen i grunn, kanskje en tur til femundsmarka men ellers skog
 8. olarabben

  Tur for ungdom? Hedmark, rundt en uke.

  Åssen er det ta med egg på en sånn en tur da?
 9. olarabben

  Sekk til Quechua telt.

  Hvordan det er i vind er vel bare å kaste inn sekken så står vel det der, nei hvorfor er vel at det er lettvint. Selv om et kuppeltelt av f.eks bilteam kevon er enkelt det også så vil dette virke enda lettere. Vekt er vel ikke noe veldig stort problem, det veier vel 2,4kg.
 10. olarabben

  Sekk til Quechua telt.

  Har litt lyst på et Quechua telt men det er jo ganske upraktisk igrunn er jo 70cm i diameter sammenslått ellerno rundt der. Så hvordan pakke dette i sekk?
 11. olarabben

  Tur for ungdom? Hedmark, rundt en uke.

  Kunne vel kankje kjøpt meg en typisk sommer underlag som både bergans og ajungilak har. Og av telt kanskje et Quechua telt sånn 2 sekunders.
 12. olarabben

  Tur for ungdom? Hedmark, rundt en uke.

  Oi det er såpass vekt på maten ja.. men jeg skal kanskje jobbe deler av sommerferien. Så kan vel egentlig ikke dra ut mye mer enn en 2-3 dager , men det vil jo være noen fine turer å starte med det. Men mat.. noe hjemmelagde ''barer'' som jeg kan spise lettvint å mye energi også. Videre knekkebrød med noe godt på, har tenkt litt på ris da selv og noe pose opplegg med eventuellt kjøtt oppi.
 13. olarabben

  Tur for ungdom? Hedmark, rundt en uke.

  Hvis ved ikke er lov kan det bli et lite problem, så da får jeg nesten satse på et annet sted da brenner er jævlig dyrt. Men kan nevne det jeg har: God skalljakke uten hette fra Bergans. God og varm genser også fra 'Bergans. Regntøy fra McKinley puster ikke veldig klamt. undertøy/stilongs fra diverse type Gaupa osv. Jerven duk original. God kniv laget av en smed ukjent sådan. Sovepose fra Helsport. Har vel også et 8 manns telt på 15kg fra Helsport men det tar jeg ikke med.. Greie fjellsko fra Alfa tror jeg. Laget av skinn med gummisåle. Har også en sekk fra netthandelen, 60l eller noe rundt der. Men resten av utstyret må jeg skaffe.
 14. olarabben

  Tur for ungdom? Hedmark, rundt en uke.

  Ja under 10 kilo kan bli en utfordring. Men gidder ikke tenke så mye på det igrunn. Veier rundt 60kg sjøl så klarer sikkert 15 kg til over litt lengre tid. Ellers kunne jeg jo tatt et vassdrag kanskje i femundsmarka, å blir det femundsmarka blir det selvfølgelig brenner Skal notere litt etterhvert
 15. olarabben

  Tur for ungdom? Hedmark, rundt en uke.

  Sekk: Ikke sikker, har en men den er tung og litt svær. Nesten så det holder med en 20liter for meg Underlag: Hvor får man kjøpt skum underlag? rundt 6-14 mm. Sovepose: Tar den jeg har Telt: Vurderer tarp/ pressening Brenner: Billig trangia sett eller øks. Kjele: Drivstoff: Bestikk: Mat: noe godt Reserveproviant: sjokolade og peanøtter Drikkeflaske/pose: poseflaske. Varm genser: bergans myrull Ullongs/netting: aclima netting. Lue: bavac Ekstra sokker: bestemor? eller trysil sokker. Hansker: tager hva man haver. Leatherman: kniv? Tape: litt gråteip. Tau: Paracord? Fyrstikker: vanlige hjelpestikker eller ligther?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.