Gå til innhold

olarabben

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om olarabben

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har forresten 1 sekk som jeg kommer til å bruke også kjøpe en til mindre til dama, keg har en recon syncroflex.
 2. Er ingen bråhast nei, så takk for tipset Elisabeth.
 3. I starten blir dette litt ferietelt, for å besøk steder i landet med bil med noe gåing men ikke mer enn Max 2-3 kilometer evt. Så da er ikke vekt et problem. Samt på vintertur kommer det til å bli brukt pulk vil jeg tro i det store å hele. Så trur ikke vekta er noe stort problem, har også i løpet av en helt normal arbeidsdag ganske mange tusen skritt med snekkervest hengende på kroppen med drill, hammer og tenger ++ så trur jeg ogdå skal klare det fint. Sist tur jeg var på bar jeg en øsvvo på 15kg, pluss en 6er med øl og fiskeutstyr og sovepose uten å syntes det var alt for kjett.
 4. Joda kan se litt problemet med vekt altså, men vi kommer nok sjelden/ aldri til å få lange marsjer dit vi skal så ser ikke helt problemet med den ekstra kiloen, bikkja kommer også til å bære kløv om et års tid så den bære egen mat for turen.
 5. Nesten så jeg vurderer å utvidet budsjettet litt, fant et spennende alternativ nemlig wiglo lt4, delvis tungt med sine 6kg med inner og yttertelt. Men man kan dele opp det litt med å la yttertelt være en pakke og stenger samt innertelt i en pakke. Så kan man bære litt hver så sant man er flere på tur. Hva trur dere om dette?
 6. Hvordan er dine erfaringer med lavvu lighten da Viktor? For føler det kan være et alternativ, kommer nok mest til å telte på sommern. Så fyring vil egentlig være et lite problem.
 7. Hva tenkte du jeg skulle ta kontakt med helsport om? Er de fornøyde med lavvu’en sin?
 8. Takker for svar, mye kjappe gode svar her egentlig. De Nordmarka teltene så jo ganske greie ut, men som nevnt litt tunge. Vi er vel ca 170 og 180, samt hunden er gordon setter så ikke verdens minste hund heller. Holder et øye med helsport outlet og Finn.no stortsett daglig i håp om å komme over et kupp. Hvordan vil en brukt helsport lavvulight være?
 9. Hei planlegger litt ferie i år, vi er et par i 20 åra som har lyst til å prøve ut teltlivet. Pris vi har tenkt er en 2000-3000kr, planen er en tur til Lyngen, samt hvertfall noen netter i femundsmarka. Prøvd å lest litt her på forumet for å finne noe fornuftig, men stortsett så omhandler trådene her om langt dyrere telt. Men ringstind 2 fra Helsport blir titt og ofte anbefalt ser jeg. Men frykter det blir lite for 2 stk pluss hund. Mvh Ola, ung teltmann.
 10. Her var det mye svar, og jeg har lest litt til. Så fleste parten av sekkene folk har er vel muligens powerframe, recon og osprey 105l. Så kommer jeg til å kjøpe en sekk å ikke en på 40l og en på 80l. Men heller en stor, typ powerframe har jo også så man kan få en dagstursekk.
 11. Hallo, er ganske ny innen det å dra på fisketurer osv med overnatting. Og lurer litt generelt på hva man må ha med og hvor stor dekk man burde ha. Har sett litt rundt på forumet og folk bruker jo helt nede i 50 literssekk på ukestur. Men da pakker de svinelett og kompakt for mange tusen. Jeg vil ikke bruke så mye nå bare for å komma igang, men en god sekk skal jeg absolutt ha. Gjerne telt og en sovepose som ikke veier et tonn heller, men 1 kilosklassen er ikke nødvendig. Bar lavvo i helga, med alt av klær og fiskestang + mat og den lavvobaggen vakke mye å skryte av..
 12. Tips til sett med rundt 10-20 fluer? Ja tenker å ha fluene før duppen. Kammeratene mine snakka om noe puppa i brun og grønn.
 13. For meg så holder en helt standard dupp lenge nok .. trenger ikke noe fancy greier til 50kr. Men fluer er det jeg trenger, har noen få dupper og 500 meter sene så akkurat det skal jeg fikse. Men trenger vel t-sviller og fluer?
 14. Hei jeg har fisket en del med sluk, spinner og mark men vil prøve flue og dupp. Jeg fisker i en kunstig dam der det er masse ørret, ørretten i dette vannet er svært slu så fiske med mark går ikke .. da spiser den kun marken og unngår kroken. Men fluer har mine kammerater gode erfaringer med men de vet ikke hvilken type flue som er best osv. Men jeg tenkte at noen her har litt peiling og kan gi meg et svar på hva jeg kan prøve. Eller skal jeg gå i innkjøp av en biltema fluestang? Det er det dyreste jeg har råd til per nu.
 15. Er egentlig ute etter et billig telt som funker til turer i skog og mark, men så kom jeg over Quechua 2 seconds teltene. Men flere sa at disse ikke var noe tess i regn og vind. Så da burde jeg vel se på noe annet. Noen tips fra dere erfarne, skal ikke på mange turene. Så trenger ikke være veldig god kvalitet men kanskje 500kr eller noe rundt det. Helst på tilbud da men koster det rundt 500kr å har grei nok kvalitet for en helg så er det greit nok.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.