Jump to content

ibenfeldt

Aktiv medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

About ibenfeldt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ibenfeldt's Achievements

 1. Jeg fikk reparert to rifter mitt North Face VE 25 på systua på Bekkestua for noen år siden. Ble bra og ikke så dyrt. https://www.fjellforum.no/forums/topic/34945-systue-reppcustom-av-telt-i-oslo/
 2. Har hatt multifuel settet noen år, men en tidligere versjon enn den som selges nå, så vidt jeg kan se. Bruker den som regel med gass men har også kjørt den med bensin i høye fjell og vinterstid. Veldig fornøyd med settet. Varmer raskt, kanskje på grunn av kjelen med varmeveksler. OBS Flere har advart mot å fyre med denne i telt uten å lufte godt. Jeg bruker en vindskjerm når det blåser og en aluminiumsplate under brenneren for å unngå å sette fyr på underlaget. Ødela en brenselslange da lyngen under brenneren tok fyr og jeg ikke fulgte med. Mitt sett ble levert med en bæreveske så slipper å få sotflekker over alt i sekken.
 3. Jeg har to isbor, ett eldre mora bor med løse skjær og ett rantanen bor med krone kjøpt i vinter. Det nye fungerer tipp topp. Det gamle moraboret med separate skjær har jeg slipt 3-4 ganger på 15 år. Hver gang har jeg måttet vende eggen for at skjærene skulle ta optimalt. Den siste gangen la jeg inn en bit aluminiumsfolie under skjærene brettet 2 eller 3 ganger for å få en enda spissere vinkel mot isen. Det blir litt tyngre å bore men det går nesten dobbelt så raskt å komme igjennom isen. Pass på å ikke endre vinkel for mye, da blir det alt for tungt å bore. Det er ørsmå marginer på hvor mye folie som skal til. Gi skjæret et par lette drag på oversiden av hver egg slik at du får vendt den nedover og test boret.
 4. Jeg har flere ganger etter sliping hatt god hjelp av trikset til Espenh her: http://www.ofa.no/Forum/tabid/133/aft/17584/Default.aspx "Har alle glemt Monsen-trikset da? Jeg lærte det av en fyr på Fiskersiden før Monsen viste oss det. Et UR-bor bør kunne tåle minst 500 hull i halvmetertykk is, dersom det er behandlet pent og man ikke har vært uheldig og kjørt det i bånn. 1. Finn en butt metallgjenstand, slik som baksiden av en kniv (Ikke eggen slik som Monsen gjorde) 2. Gi skjæret et par lette drag på oversiden av hver egg slik at du får vendt den nedover. 3. Test boret og se om du er fornøyd. Hvis ikke gjenta steg 2 og 3. Dette kan også være nødvendig på nyslipte kroner. De er alltid sylskarpe når du får dem igjen, men det er ikke alltid sliperen har vendt eggen. Det bør egentlig være obligatorisk kunnskap for isfiskere, jeg har også gått lenge og ergret meg over sløvt bor."
 5. Du kan få en viss indikasjon på snømengden i området ved å se på webkameraet på Gvepseborg: http://www.krossobanen.no/webcampage.htm -- Vidar
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy