Gå til innhold

Lassemann

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Lassemann

  Telt med to innganger & fortelt

  Hei, etter å ha sett meg lei av alt styret med en våt vimsebikkje som skal være med meg inn i teltet, så har jeg lyst på et telt med to vestibyler - slik at jeg kan oppbevare all mat og kjøkkenutstyr i motsatt ende av inngangen og utstyret. Det er hovedsakelig 3 sesongers jeg er ute etter, men det kan jeg tenkes at jeg blir fristet til vinterturer etterhvert og. Bruksområdet er hovedsakelig skog. Har skrevet opp litt som jeg har funnet av pluss og minus på de teltene jeg synes er aktuelle. Har sett for meg disse alternativene: Exped Venus 2 UL (Noen som vet om norsk nettbutikk som har den i lager?) Ok vekt + tørkeloft + 105cm Takhøyde + - Kan brukes om vinteren, men ikke optimalt (?) Hvordan er lufting? Hilleberg Allak + Solid + Enkelt oppsett + Lufting + Solid vintertelt + Lite mygg i fortelt - Lite oppbevaringsgreier - 95cm takhøyde - Pris - Vekt Hilleberg Rogen + Vekt + Rimeligere enn Allak + Veldig god lufting -Lufteløsningen fra bakken må gi j..... mye mygg i fortelt? - Kun 3 sesongers - 95cm Takhøyde Fjellreven Akka Dome 2 + 105cm Takhøyde + Tørkeloft + 4 sesongers - Smalere fortelt - Klønete oppsett med tre stenger som krasjer på toppen Hva ville dere valgt av disse teltene? Noen som har erfaring med flere?
 2. Lassemann

  Skyte fugl på egen tomt

  Litt annerledes spørsmål dette... Har en tomt på litt over 2 mål, som grenser inn til skogen. Det er ca 50 meter til nærmeste nabo i den ene retningen. I motsatt retning er det bare skog innover. Noen som vet om det er lov for meg å skyte f.eks. en kråke som sitter i treet her ute? Eventuelt hvor jeg kan forhøre meg om dette?
 3. Lassemann

  Småviltjakt i Oslo og omegn eller i nærheten?

  Oi, litt av en fugl!
 4. Vi kjøpte i våres et hus som ligger godt i skogen, med frukttrær og bærbusker i hagen. Nå ser jeg at vi har rådyr på besøk her hver kveld, hvor de spiser nedfallsfrukt. De kommer hver kveld når det begynner å bli mørkt, og jeg lurer på om de og sover utenfor her. Til tross for at jeg har gått på de flere ganger så kommer de alltid tilbake igjen. Eierene som bodde her før oss bodde her i 50 år, og har matet rådyrene litt lenger opp i skogen hver vinter. Tenkte jeg skulle fortsette denne tradisjonen, da det er temmelig mye snø her i denne høyden (300m) så og si hver vinter. Men hva kan jeg gi dem som ikke koster all verden, og hvor mye? Mener og ha lest at det kan være lurt å sette ut litt lunkent vann samtidig med maten, da de sliter med å få i seg nok væske under kuldeperioden. Det er som regel 2-3 voksne dyr, og 3 kalver som er her nå for tiden. Sikkert flere som jeg ikke har sett og.
 5. Lassemann

  Amerikanske nettsider som fører Hilleberg

  Komplettfritid.no har 25% rabatt på turutstyr nå, deriblant Hilleberg telt. Kjøpte et Soulo, som jeg akkurat har montert opp i hagen. Virker som et veldig bra telt!
 6. Lassemann

  Røverkjøp og gode tilbud

  Skulle gjerne hatt Sphere Spring ja, men helst i 180 utgaven da jeg kun er 174cm. Opplever man noe særlig varmetap av å ha en sovepose som egentlig er litt for lang? Hvis ikke så går jeg nok for denne.
 7. Lassemann

  hvilken sovepose ville du valgt?

  Jeg har en ubrukt Helsport Isfjorden sovepose du kan kjøpe rimelig av meg om du vil. Kjøpt våren 2010
 8. Lassemann

  Utstyr til ukestur med jakt og fiske

  Takk for godt svar! Det blir som du sier et kompromiss mellom pris, vekt og luksus her ja. Har ryddet opp og oppdatert listen litt nå (lagt til og fjernet litt etter tips her), men kommer fortsatt raskt over 20kg når jeg tar med klær. Skal sies at 4kg er jakt og fiskeutstyr. Bytter ut stormkjøkkenet med en omnifuel, da jeg så temperaturmålinger fra i fjor viste en kald årstid. Hvor mye bensin bør jeg beregne på en ukes tur? Jeg er i grunn lite variert i matveien normalt, så tror ikke det skal gjøre så mye. Ølen er 2 x 330ml bokser (Vurderer faktisk å ta en liten overnattingstur der på forhånd, og gjemme ned en sixpack til hehe ) Trekoppen bytter jeg muligens ut med statoil-koppen. Da har man jo varm drikke i mer enn ett minutt, og den veier vel ca det samme. Mindre fare for søl og. Er det noe særlig mygg ute i slutten av september?? Ang. vektbesparelse: Har du / dere noen tips til hva som kan byttes ut for mindre vekt, uten de store kostnadene for innkjøp?
 9. Lassemann

  Utstyr til ukestur med jakt og fiske

  Takk for svar. Dit jeg skal er det åpent for fiske hele året, men stengt i bekker og 50m nær bekkeos i oktober og november. Det er nok bare ørret og abbor i vannene der.
 10. Lassemann

  Utstyr til ukestur med jakt og fiske

  Har kommet litt lenger på lista over hva som skal i sekken nå, og ser at jeg er over 20kg (vedlegg) Og ennå har jeg ikke lagt til noe klesskift. En del av utstyret er til jakta, så det kommer liksom i tillegg til de pakklistene jeg normalt har sett her. Hagle, patroner, hørselvern, viltnett- ca 3,6kg Maten er bare estimert vekt på hittil, men tror ikke det er så altfor galt. Lurer litt på fiske i slutten av september, er det noe særlig? Eller er fiskeutstyr med stor sannsynlighet overflødig? Hva synes dere om pakklisten hittil? Noe dere ville fjernet?
 11. Lassemann

  Røverkjøp og gode tilbud

  Oi se der ja, da avbestiller jeg glatt Hilleberg Soulo teltet jeg akkurat har bestilt fra Outnet.no
 12. Lassemann

  Enmannstelt til bruk i skogen

  Det skal nok gå fint for meg som er 175cm lang og 75kg, med en liten fuglehund på underkant av 20kg Han ligger alltid sammenkrøket som en ball nede ved føttene mine, så det er ikke rare plassen han krever.
 13. Lassemann

  Enmannstelt til bruk i skogen

  Da ble det bestilt et telt, men faktisk ikke en lettvekter som jeg først var ute etter. Nå som vi går over til høst, vinter og vår så endte jeg opp med et telt jeg kan føle litt komfort og trygghet i disse kaldeste månedene - Hilleberg Soulo. Så skal jeg følge med på disse ultralette teltene over vinteren, for å se om det kommer noen flere tilbud og brukerrapporter. Ser for meg at disse er best til bruk i de litt varmere vår-, sommer- og høstmånedene
 14. Lassemann

  Enmannstelt til bruk i skogen

  Det har du nok rett i. Har og kikket en del på Helsport Ringstind superlight 1-2. Men det er så lett at jeg blir rett og slett litt skeptisk for hvor mye bruk det tåler. Skulle gjerne sett noen tester av det
 15. Lassemann

  Enmannstelt til bruk i skogen

  Kom akkurat over dette forresten: http://www.sportsnett.no/s/p.aspx?pid=3932 Noen som har noe erfaring med det?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.