Jump to content

kefir

Aktiv medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

About kefir

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kefir's Achievements

 1. Allerede mai 2011 var det 48 tilfeller av harepest, så jeg synes ikke det var unødvendig å rapportere om. Det er for øvrig veldig interessant å se hvor folk ble smittet, genialt at de har en kartoversikt som viser det. [Hidden Content] Og innen september var det 170 tilfeller: [Hidden Content]
 2. Phaser, en sånn pulsklokke holder neppe de 10-12 timene som trengs for å dekke en dagsøkt engang. Jeg tror heller ikke dem kan stå på lading mens den er i bruk, mener at den går i datamodus om man kobler på strøm.
 3. Jeg tenkte egentlig på noe slik som denne, en sak som heter i-gotU GT-600. [Hidden Content] Den er veldig liten (37 gram), og har visst batterlilevetid på 80 timer, og lagringsplass til 262.000 punkter. Det tilsvarer ett punkt i sekundet, 24 timer i døgnet, i 3 døgn. Om man logger hvert 10. sekund, og den er smart nok til ikke å logge når man er stille, så holder det hvertfall så lenge man har batteri. Men jeg skulle gjerne visst om noen fører disse i Norge (til en rimelig pris!!). Jeg skal avgårde om et par dager, så jeg har ikke tid til å bestille på nett. I følge produsenten finnes den på expansys.no, men da sendes den fra frankrike, så det hjelper dårlig.
 4. Hei, Jeg skal gå Fjällräven Classic til uka, og regner med å være ute på tur i 3-4 netter mens vi går 11 mil. I den forbindelse skulle jeg gjerne ha logget hele turen vår på GPS. Jeg har mobil, men den holder vel knapt 2 timer med GPS-logging på. Har også en Garmin Forerunner 305 pulsklokke med GPS, men den holder vel heller ikke i lenger enn 8 timer maks eller noe sånt. Er det noen som har erfaring med, eller kjenner til, en GPS som har batteri og lagringskapasitet til å logge en tur som varer 4-5 dager eller mer? Den bør helst være ganske liten og lett også, da... Skal jo drasse det med meg ganske langt. Om noen ellers har tips til å gå Fjällräven Classic, så tar jeg gjerne imot. Tok en prøvetur forrige helg, og det gikk fint, så jeg tror jeg er ganske godt forberedt.
 5. Takk for alle svar! Det var en del sau og lort i området, så jeg kokte vann med unntak av en stor bekk som rant ut fra et stort vann (estimerte det til 2km langt fra kartet). Det drakk jeg, og det gikk bra, var bare litt rar i magen første dagen. Kanskje bare tilvenning til uvant bakteriekultur. Drakk det begge dagene, men dag 2 var jeg helt fin.
 6. Hei, Jeg skal ut på tur i fjellet i morgen et sted vi ikke er lokalkjent. I dette tilfellet blir det Veggli, men neste gang kanskje et annet sted. Hvordan skal man vite om vann kan drikkes fra bekker og innsjøer eller ikke? Jeg leste litt i den tråden fra i fjor om lemen og harepest, regner med at det ikke er like stort problem i år, men jeg vurderer å koke alt vann for å være på den sikre siden! Det ser ut som det er en del som drikker det vannet de finner, det er helt sikkert supert men jeg merker at jeg er ganske risikoavers når det kommer til vann. Innspill? Gode kilder eller råd om vann i ukjente områder?
 7. Spennende, men vet ikke helt om jeg skjønte opplegget. Har du et bilde eller noe sånt?
 8. Takk igjen for tips! Vi har gjort det meste riktig her, men sikkert hatt litt uflaks og kanskje vært litt for nølende. Er sikkert noe å lære om hvordan man skal plassere seg for å få bra sjanse mot forskjellige vinkler også, og samtidig ha god nok kamuflasje. Mange av duene på området jeg var på landet ikke før de fløy videre, så vi har diskutert om vi skal prøve mer på de som er i lufta, bare de kommer nærme nok. Men det blir jo vanskeligere.
 9. Oi, du er bedre på duejakt enn meg! Jeg har vært på duejakt 2 ganger, og fikk vel 3 fugler totalt. Vi var (er) ferske, og ventet vel alt for lenge med å skyte, gjerne til de satt seg ned. Har lært at vi må være litt mer på hugget om det skal bli noe særlig utbytte, men 25 på en time hørtes jo veldig bra ut!
 10. Har du erfaring med jakt i disse områdene? Jeg vet ikke om jeg bare har en iboende tanke om at når noe er så lett å komme seg til, så må det være "tomt" eller overbefolket (av jegere) eller begge. Men det kan selvsagt være helt feil!
 11. Takk for tips om skogsfugljakt, skal se etter de stedene du nevner! Og jeg kan godt glemme rypejakt om det er andre alternativer. Når det gjelder duejakt synes jeg det er gøy, egentlig. Mulig det blir kjedelig når man er litt mer erfaren jeger, men jeg synes alt som gir smakfull mat er moro. Har du erfaring med å kontakte bønder rundt i Oslo og Akershus? Er de vennligstilte, og er det ledige områder eller har alle avtaler allerede?
 12. Hei, Er det noen her som har erfaring med småviltjakt rundt Oslo og omegn? Jeg bor i Oslo, men vil gjerne på småviltjakt i nærheten, og da tenker jeg på alt som er innenfor ca 2-3 timers kjøretur. Da bør det egentlig være ganske mye å ta av. Det er sikkert mye bra lenger unna også, men jeg føler det blir å gå over bekken etter vann, er sikker på at det skal la seg gjøre å finne bra terreng litt nærmere. Men hvor kan man gå for å få seg litt rype, skogsfugl, due, eller noe annet? Jeg har blitt med noen venner ut som har hatt tilgang på jaktbar skog og åker, men det ser ikke ut til at det lar seg gjøre i år. Jeg har ikke hund, og har heller ingen erfaring med det, så det blir støkkjakt eller å sitte på post. Noen som har erfaring med sånne terreng i nærheten?
 13. kefir

  Telttips?

  Ja, det slo meg det med at innerteltet kanskje må opp først, men det er vel "bare" et problem om det regner? Og jeg er ikke sikker på om det må være sånn, men det finner jeg sikkert ut av! Jeg har planer om å bruke det til 2 pers, så jeg tror plassen er god nok, men det så ut til å være 60cm per pers om man er 3, det går kanskje _akkurat_. Det er noen ting som det lønner seg å bestille fra utlandet, da virker det som telt er en av de tingene! Takk for tips.
 14. kefir

  Telttips?

  Hei, Jeg har kikket en del på telt til enkel bruk. Ser for meg helgeturer i ny og ne, mest om sommeren og ikke på vinteren, og tenkte jeg skulle ha et 3-mannstelt så det er greit med plass til meg og en til med litt utstyr. Etter å ha kikket litt rundt synes jeg telt i butikkene her til lands er dyre og/eller tunge. 3-mannstelt på XXL veier vel alle 3.5kg og opp. Det rimeligste teltet på Oslo Sportslager koster 3000,- og veier også 3.5kg. Jeg lette litt rundt på nett, og nå har jeg bestilt meg et Nemo ESPRI 3P på ebay, og totalt med frakt og mva kommer det på 2200 spenn. Det er helt ubrukt, romslig, ser ut til å være lett å montere/demontere, og veier 2.6kg. Om noen har erfaring med slike telt hadde det vært veldig interessant å høre. Har jeg gjort noe dumt, eller lønner det seg stort å bestille telt fra utlandet om man er litt opptatt av vekt og pris?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy