Gå til innhold
 • Bli medlem

Sticho

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  53
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Vurderer å skaffe meg en plaststøvel til mine Ingstad. Har så vidt testet Scarpa T4, men slet med komforten da jeg synes de var vel knapp over vristen. Kunne tenke meg å prøve Garmont Excursion, men sliter med å finne de i Norge. Er det noen som vet om en butikk eventuelt nettsted som selger disse i Norge?
 2. Jeg valgte å gå for MSR Mutha Hubba HP. Kjøpte det fra USA, og fikk det for i underkant av 3000kr inkl footprint. Syntes det var en såpass bra deal at jeg tar risikoen på de nevnte punkter.
 3. Mulig det er unødvendig luksus, men det er jo kjekt med litt luksus også da. Ser at ytterduken ikke går helt ned på ekspedisjonsteltene deres heller, så det må vel ligge en mening bak. En annen ting jeg liker med dette teltet er at det har 2 åpninger. Føler at dette gir et ekstra sikkerhetsaspekt ved eventuell primusfyring i teltet. Nå er jeg rimelig rookie når det gjelder telt, så det er ikke sikkert at dette reelt sett er av betydning. Prisen spiller også inn, og man finner MSR-teltene til hyggelig pris i nettbutikker i USA.
 4. Takk for det. Eneste forskjellen mellom disse teltene er vel størrelsen, så det skulle vel bli sammenlignbart.
 5. Må innrømme at jeg ikke har lagt merke til at duken ikke går helt ned. Har lest brukererfaringer fra USA og de fremhever at teltet fungerer svært godt i vind etter at de gjorde innerduken mer solid. Skal imidlertid ikke påstå at værforholdene er de samme. Ble litt skeptisk nå. Spørs vel om det er noen her inne som har erfaring med HP-versjonen under norske forhold. Dersom noen har tips til andre telt som passer min kriterier så setter jeg pris på det.
 6. Skal gå til innkjøp av telt, og da primært 3-sesongstelt for 2-3 personer. Har 3 kriterier: Lett, god takhøyde (person på 192cm må kunne sitte i innerteltet) og holde vinden ute (fruen er en skikkelig frysepinn). Har sett på teltet MSR Mutha Hubba HP, og liker det jeg ser. [Hidden Content] Dette skal være en forsterket versjon av MSR Mutha Hubba. [Hidden Content] Har sett i andre tråder at MSR Mutha Hubba har fått kritikk for bruken av netting i innertelt, og fungerer nok neppe godt på tur med fruen. Av bildene så ser det imidlertid ut so
 7. Tror tanken er at man trenger lengre forvarming (og dermed større mengde rødsprit) når man benytter tennvæske som fuel. Jeg er helt rookie på primus. Testfyrte igår, og det var min første erfaring med primus. Prøvde både forvarming med rødsprit og tennvæske. Fikk fin blå flamme med rødsprit, men kun gul med tennvæske. Virket også som det sotet mer med forvarming med tennvæske.
 8. Hvor mye rødsprit bør en ha med seg på tur dersom en har planer om å fyre opp primusen 4-5 ganger (med tennvæske som fuel)? Er det noen som har smarte løsninger for "oppbevaring" av rødspriten på tur, som gir minimalt med søl når man skal helle over ifm forvarmingen?
 9. Takk for det, TrondA! Tror jeg prøver meg først på parafin da. Er det kun dersom jeg bruker parafin ved forvarming at det blir mye sot, og ikke noe å tenke på under selve brenningen? Ingen kjappe råd om hvilken parafin som gir best resultat i denne brenneren (sikkerhet, effekt, minst mulig sot, etc) ?
 10. Takk for svar dsk! Kjøpte meg altså min første primus/brenner igår. Jeg gikk for flaskene fra Primus. 40kr dyrere per flaske, men tok ikke sjansen på den billig-typen. Tenkte å gjøre som du foreslo, trykkteste flaskene. Må jeg fylle væske på flaskene eller klarer jeg å pumpe tilstrekkelig trykk i en tom flaske? Tenkte å bruke en del tid de neste dagene på å testfyre og gjøre meg kjent med primusen, slik at jeg ikke får noen overraskelser når den skal benyttes på tur. Litt usikker på hvilket brensel jeg skal benytte. Ser det er mange syn på nettopp dette spørsmålet. For meg står
 11. Hei. Har kjøpt meg Primus Omnifuel på G-sport til 999,-. Denne leveres uten flaske. Lurte i den anledning på om det var greit nok å gå for fuel-flasken "Rast" som de selger for 99,-? Er denne like sikker og god som flaskene fra Primus?
 12. Fant det kartet du refererer til. Var veldig nyttig og et godt planleggingsverktøy. Takk skal du ha.
 13. Hei og takk for svar. I følge den siden har det jo ikke gått skred i Bergsdalen siden 50-tallet. Kan det stemme da? For øvrig kunne jeg tenkt meg en karttjeneste hvor du kunne tegne inn planlagt rute og så kom det opp punktene på ruten hvor det var spesiell risiko for skred. Kan ikke se for meg at det skulle være så avansert å lage en algoritme som analyserte området rundt ruten med utgangspunkt i høydekurvene i kartet og avstanden mellom de. Kanskje en tanke for NGI, Statens kartverk eller for den saks skyld Garmin til sine topo-kart. Ser det er meldt plussgrader og 5
 14. Bringer liv i en gammel tråd.. Er det noen som har vært i Bergsdalen i det siste? Skal ha en tur med noen kamerater om et par uker. Vi har tenkt oss til Vending. Antar at det er mye snø i området nå. Kvamskogen er jo den plassen i Norge som har mest snø i øyeblikket og da er det vel en del i Bergsdalen også. Er det noen som har tenkt noen tanker rundt skredfaren? MÅ man følge ryggen over Heiane eller er det mulig å følge traseen i dalen mellom Molthaugan og Heiane? Jeg tror ikke det er bratt nok i dalsiden opp mot Heiane til at det kan gå skred, men det er sikkert
 15. Hei. Ser at UT.no har fått skiførekart på sine sider. Ser at f.eks. Bergsdalen er markert med blått, som skal bety "skiføre tørr snø". Har ikke vært i området nå, men ser i andre tråder at det visstnok ikke er noe skiføre å snakke om på disse kanter. Er det noen som har erfaring med hvor mye man kan stole på denne tjenesten til UT.no?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.