Gå til innhold
  • Bli medlem

Sticho

Aktiv medlem
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sticho

  1. Vurderer å skaffe meg en plaststøvel til mine Ingstad. Har så vidt testet Scarpa T4, men slet med komforten da jeg synes de var vel knapp over vristen. Kunne tenke meg å prøve Garmont Excursion, men sliter med å finne de i Norge. Er det noen som vet om en butikk eventuelt nettsted som selger disse i Norge?
  2. Jeg valgte å gå for MSR Mutha Hubba HP. Kjøpte det fra USA, og fikk det for i underkant av 3000kr inkl footprint. Syntes det var en såpass bra deal at jeg tar risikoen på de nevnte punkter.
  3. Mulig det er unødvendig luksus, men det er jo kjekt med litt luksus også da. Ser at ytterduken ikke går helt ned på ekspedisjonsteltene deres heller, så det må vel ligge en mening bak. En annen ting jeg liker med dette teltet er at det har 2 åpninger. Føler at dette gir et ekstra sikkerhetsaspekt ved eventuell primusfyring i teltet. Nå er jeg rimelig rookie når det gjelder telt, så det er ikke sikkert at dette reelt sett er av betydning. Prisen spiller også inn, og man finner MSR-teltene til hyggelig pris i nettbutikker i USA.
  4. Takk for det. Eneste forskjellen mellom disse teltene er vel størrelsen, så det skulle vel bli sammenlignbart.
  5. Må innrømme at jeg ikke har lagt merke til at duken ikke går helt ned. Har lest brukererfaringer fra USA og de fremhever at teltet fungerer svært godt i vind etter at de gjorde innerduken mer solid. Skal imidlertid ikke påstå at værforholdene er de samme. Ble litt skeptisk nå. Spørs vel om det er noen her inne som har erfaring med HP-versjonen under norske forhold. Dersom noen har tips til andre telt som passer min kriterier så setter jeg pris på det.
  6. Skal gå til innkjøp av telt, og da primært 3-sesongstelt for 2-3 personer. Har 3 kriterier: Lett, god takhøyde (person på 192cm må kunne sitte i innerteltet) og holde vinden ute (fruen er en skikkelig frysepinn). Har sett på teltet MSR Mutha Hubba HP, og liker det jeg ser. http://cascadedesigns.com/en/msr/tents/fast-and-light-tents/mutha-hubba-hp/product Dette skal være en forsterket versjon av MSR Mutha Hubba. http://cascadedesigns.com/en/msr/tents/fast-and-light-tents/mutha-hubba/product Har sett i andre tråder at MSR Mutha Hubba har fått kritikk for bruken av netting i innertelt, og fungerer nok neppe godt på tur med fruen. Av bildene så ser det imidlertid ut som de har gått bort fra bruk av netting på HP-versjonen. Er det noen som kan bekrefte dette? Og er det noen som har erfaring med HP-versjonen?
  7. Tror tanken er at man trenger lengre forvarming (og dermed større mengde rødsprit) når man benytter tennvæske som fuel. Jeg er helt rookie på primus. Testfyrte igår, og det var min første erfaring med primus. Prøvde både forvarming med rødsprit og tennvæske. Fikk fin blå flamme med rødsprit, men kun gul med tennvæske. Virket også som det sotet mer med forvarming med tennvæske.
  8. Hvor mye rødsprit bør en ha med seg på tur dersom en har planer om å fyre opp primusen 4-5 ganger (med tennvæske som fuel)? Er det noen som har smarte løsninger for "oppbevaring" av rødspriten på tur, som gir minimalt med søl når man skal helle over ifm forvarmingen?
  9. Takk for det, TrondA! Tror jeg prøver meg først på parafin da. Er det kun dersom jeg bruker parafin ved forvarming at det blir mye sot, og ikke noe å tenke på under selve brenningen? Ingen kjappe råd om hvilken parafin som gir best resultat i denne brenneren (sikkerhet, effekt, minst mulig sot, etc) ?
  10. Takk for svar dsk! Kjøpte meg altså min første primus/brenner igår. Jeg gikk for flaskene fra Primus. 40kr dyrere per flaske, men tok ikke sjansen på den billig-typen. Tenkte å gjøre som du foreslo, trykkteste flaskene. Må jeg fylle væske på flaskene eller klarer jeg å pumpe tilstrekkelig trykk i en tom flaske? Tenkte å bruke en del tid de neste dagene på å testfyre og gjøre meg kjent med primusen, slik at jeg ikke får noen overraskelser når den skal benyttes på tur. Litt usikker på hvilket brensel jeg skal benytte. Ser det er mange syn på nettopp dette spørsmålet. For meg står det mellom bensin og parafin. Ønsker etterhvert å kunne fyre primusen i telt.
  11. Hei. Har kjøpt meg Primus Omnifuel på G-sport til 999,-. Denne leveres uten flaske. Lurte i den anledning på om det var greit nok å gå for fuel-flasken "Rast" som de selger for 99,-? Er denne like sikker og god som flaskene fra Primus?
  12. Fant det kartet du refererer til. Var veldig nyttig og et godt planleggingsverktøy. Takk skal du ha.
  13. Hei og takk for svar. I følge den siden har det jo ikke gått skred i Bergsdalen siden 50-tallet. Kan det stemme da? For øvrig kunne jeg tenkt meg en karttjeneste hvor du kunne tegne inn planlagt rute og så kom det opp punktene på ruten hvor det var spesiell risiko for skred. Kan ikke se for meg at det skulle være så avansert å lage en algoritme som analyserte området rundt ruten med utgangspunkt i høydekurvene i kartet og avstanden mellom de. Kanskje en tanke for NGI, Statens kartverk eller for den saks skyld Garmin til sine topo-kart. Ser det er meldt plussgrader og 50mm regn i området på søndag. Blir vel ikke mindre skredfare av slikt.
  14. Bringer liv i en gammel tråd.. Er det noen som har vært i Bergsdalen i det siste? Skal ha en tur med noen kamerater om et par uker. Vi har tenkt oss til Vending. Antar at det er mye snø i området nå. Kvamskogen er jo den plassen i Norge som har mest snø i øyeblikket og da er det vel en del i Bergsdalen også. Er det noen som har tenkt noen tanker rundt skredfaren? MÅ man følge ryggen over Heiane eller er det mulig å følge traseen i dalen mellom Molthaugan og Heiane? Jeg tror ikke det er bratt nok i dalsiden opp mot Heiane til at det kan gå skred, men det er sikkert andre som har bedre forutsetninger for å uttale seg om det. Turen vil uansett kun bli gjennomført dersom værmeldingene er gode. Ønsker ikke å gjenta suksessen til de som ble sittende fast der opp i helgen.
  15. Hei. Ser at UT.no har fått skiførekart på sine sider. Ser at f.eks. Bergsdalen er markert med blått, som skal bety "skiføre tørr snø". Har ikke vært i området nå, men ser i andre tråder at det visstnok ikke er noe skiføre å snakke om på disse kanter. Er det noen som har erfaring med hvor mye man kan stole på denne tjenesten til UT.no?
  16. Tror jeg må slutte å lese denne tråden. Blir for dyrt.. På tirsdag ble det 6300,- på Platou for Åsnes Cecilie, Crispi Sydpolen og Bergans Filefjell-jakke. I går gikk det med 2500,- på XXL. Kjøpte meg fjellsko (Viking Vetti GTX) og en del annet småsnask. Takk for gode tips.
  17. Har litt erfaring med kortfeller, og stort sett fornøyd. Går ikke mye i veldig bratt terreng, så det har kanskje litt med det å gjøre. Men langfeller er jo også mulighet med de skiene.
  18. Kjøpte selv Ingstad i fjor med Voile og Varg Skavl-sko. Er svært fornøyd. Skiene er helt topp, elsker bindingen. Kan ikke uttale meg om slitestyrken på skoene. Har ikke brukt de nok til det. De knager litt, men så er føttene mine av det sarte slaget. Racing-skoene er de eneste skoene som ikke gir meg gnagsår. Har selv prøvd T4-skoene, men den høye vristen min passer dårlig i de. Kjenner at det trykker skikkelig. Vi har vært og sett på ski og sko. Nå har jo Platou salg imorgen (selvfølgelig ikke i Bergen, men familien i Ålesund fikser), så da vil man komme ned på en totalpris på utstyret over på kr 4.550,-. Det synes jeg er en bra deal.
  19. Hun er helt OK på ski fra før. Hun er nok generelt litt forsiktig av seg. Hun har idag noen gamle E89-Fisher med standard 75mm binding. Disse er litt for lange, og hun føler at hun har ganske dårlig kontroll når hun skal ned igjen. På vestlandet er nå engang slik at det stort sett er opp og så ned igjen om man vil eller ei. Når det gjelder bindingstypen så tenkte jeg Voile sin nettopp fordi man da har muligheten til å velge om man ønsker å ha wiren på eller ikke. Hun er litt var på at utstyret ikke skal bli for tungt å traske med, men det er klart at noen kompromisser må man alltid gjøre. Plastsko er nok uaktuelt, blir for tungt og stivt. Slik det ser ut nå så blir det: Ski: Åsnes Cecilie Skog m/fellelås 180cm Binding: Voile 3-pin 75mm på 10mm oppbyggingsplate Sko: Crispi Sydpolen
  20. Jo, gjelder også Amundsen, Nansen, Ingstad og Liv. Alle til pris kr 1650,-.
  21. Jepp, fikk med meg det. Har familie i Ålesund så de fikser det praktiske. Er det for øvrig noen som vet hvorfor butikkene i Bergen har ulik facebook-profil og kjører andre kampanjer enn de øvrige Platou-forretningene i Norge?
  22. Jepp, takk til Aspiranten. Fruen får nye Cecilie Skog-ski på tirsdag.
  23. Sliter med gnagsår i fjellskiskoene mine, Varg Skavl. Bruker mye tid på å legge på godt med tape, men hjelper bare delvis. Synes dette ankelkorsettet virket interessant, slik at friksjonen blir mindre. http://www.vpg.no/Avdelinger/Produkter/Ski/Støvler/Tilbehør---skistøvler/Dynafit-Lacing-System-ankelkorsett-124019.aspx Er det noen som har erfaring med dette produktet? Ville dette fungere i en vanlig skisko eller er det kun sko med innerstøvel som kan benytte seg av det?
  24. Platou skal ha veldige gode priser på Cecilie Skog-skien tirsdag 23.nov (kr 1.650,-). Gjelder uheldigvis ikke butikkene i Bergen, men vi har familie i Ålesund, så skal fikse det greit. Da blir det nok de skiene. Må bare finne ut hvilken lengde vi skal gå for innen den tid. Voile-binding var visstnok på vei inn til butikken, men der var mange som stod i kø. Så hun kunne ikke garantere at det var flere igjen etterpå, men de kommer nok inn igjen. Voldsom så populær den bindingen var blitt nå.
  25. Drar opp en gammel tråd. Med det kalde regnet vi har hatt i Bergen noen dager nå, så antar jeg at det har fallt som snø oppe i Bergsdalen. Er det noen som vet om det har blitt noe skiføre opp fra Hamlagrø?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.