Gå til innhold
 • Bli medlem

Talus

Medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Godt jobba av ei driftig dame! Tumbs up!
 2. Med 80000 kr hadde jeg tatt 3 mnd permisjon fra jobben. Deretter hadde jeg dratt til London og tatt "Diploma in Tropical Medicine and Hygiene".
 3. Talus

  Speilreflekskamra

  Hvorfor skulle de ikke det?
 4. Talus

  Speilreflekskamra

  Optikken (objektivene) vil alltid være det som er mest avgjørende (rent bortsett fra fotografen da). Med et speilrefleks har du muligheten til å legge pengene i god optikk. Du kan oppgradere optikken etterhvert og ta med deg den over til neste hus (så lenge du holder deg til samme merke). Et godt kompakt kamera har sine fordeler. Det er lite, lett og ofte veldig lett å betjene. Men du mister muligheten til å oppgradere optikken. Om du går for speilrefleks så kan du gjerne kjøpe et brukt hus og heller legge pengene i optikk. Som runegutt123 skriver så er god lysstyrke på objektivet
 5. Talus

  Speilreflekskamra

  www.dpreview.com er en meget nyttig kameraside. Tester av de fleste kamera. Underforum for de forskjellige modellene til de forskjellige merkene. Er selv Nikon fantast, godt fornøyd med mitt D80. Valg av merke er smak og behag, de to store er Nikon og Canon. Ville likevel styrt unna de billigste modellene, uavhengig av merke. Mine favoritt objektiv er Sigma 17-70 F2,8-4 og Sigma 10-20 F4-5,6. Og sist men ikke minst Nikon 50 mm F 1,8. Alle er rimelige objektiver, men gir god valuta for pengene. For en standar zoom med 2,8 over hele zoomen må du ut med en del, rundt 10 000 vil
 6. Jeg synes absolutt at Midtbø burde vært nevnt i f.eks åpen klasse. Klatresporten er stor internasjonalt, dog mer i form av en idrett for alle. Med alle klatrehallene har klatring blitt mer komersiellt og åpent for alle. Jeg har lenge ønsket meg klatring som OL-gren.
 7. Det meste av 2010 skal tilbringes i Vardø/Vadsø området. Håper derfor at noen kan tipse meg om buldre muligheter både utendørs og forhåpentligvis også innendørs.
 8. Etter at jeg fant søkefunksjonen Så kom jeg over noen tråder hvor det står at enkelte har fått Helsport til å sy på ekstra bardunfester i hodeenden (disse festene var standar på ringstind), samt at en kan få avstivet fotenden dersom det er ønskelig. Med slike løsninger på potensielle irritasjons momneter så seiler Ringstind light 2 på nytt opp som en av favorittene.
 9. Jo mer en leser og spør, jo vanskeligere blir valget. Etter å ha kikket på en del telt nå så velger jeg å gå bort fra 1 mannstelt, det blir veldig trangt for en person + en hund. Står da igjen med de letteste 2 mannsteltene. Teltet skal i all hovedsak brukes på Varangerhalvøya denne sesongen, så det må tåle en del vind. Takker igjen for mange gode forslag. Jeg tar de alle med meg videre i jakten på det "perfekte" teltet.
 10. Takk for svar. Nå planlegger jeg å bruke teltet på vidda. Så når jeg leser dette blir jeg i tvil om Eureka egner seg til dette?
 11. Så luftige at en blir liggende i skikkelig trekk?
 12. Sigma 10-20mm er en stor favoritt Keep posting the good work!
 13. Fantastiske bilder! Hvilke objektiv bruker du?
 14. Takk for mange gode tips Har nesten bestemt meg for å gå for et av de aller billigste alternativene. For som sagt er det kun i år at jeg må gå på tur alene. Skulle det falle i smak å vandre alene så kan jeg alltids oppgradere teltet senere. Ønsker å styre unna de aller minste, men bikkja (10 kg) og jeg (165 cm) er et "lite" turlag så vi klarer oss vel med et litt romslig enmannstelt. Har ikke helt gitt slipp på Ringstind. Men siden det er snakk om turer i vindutsatt snaufjell så ender jeg nok opp med å styre unna. Dette basert på at flere nevner at det er vanskelig å få spent de
 15. Her var det mange gode tips også for andre nybegynnere, henger meg på og lærer
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.