Gå til innhold

kaffebord

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg er litt nysgjerrig på hvordan du klarer deg flere uker med så liten plass. Fisker du mye, ligger du på hytter eller har du veldig dyrt og plassbesparende utstyr. Spør ikke av kritikk, men av nysgjerrighet. Er ny innen friluftslivet selv, og fylte lett opp reconpacken min for en uke på vidda i sommer.
 2. kaffebord

  Udvikling af Outdoor udstyr

  Dere kan jo se på mulighetene for å bruke flytende glass som en membran til friluftsklær. Evnt andre muligheter for å kunne gi full vanntetthet og samtidig puste. Noen av egenskapene til flytende glass: Selv om slike ting definitivt er i starfasen så passer det jo bra til et forskningsprosjekt på universitetsnivå (hva slags studieprogram er det dere tilhører egentlig?)
 3. kaffebord

  Praktisk innføring i friluftsliv...

  Jeg syntes at den beste lærdommen er å prøve selv. Det skal ikke så mye utstyr til for å han en fin overnatting ute en varm sommernatt. Prøv deg på noen enkeltovernattinger før du begynner å investere i utstyr. Mye utstyr kan skaffes gjennom bekjente, mange som har gammelt turtustyr liggende på loftet. På beina kan du klare deg med gummistøvler eller joggesko om det er tørt. Hvis du holder deg i lavlandet så kan du spenne opp en pressening mellom noen trær, så slipper du å kjøpe telt. Ellers vil jeg anbefale å se på utsalg av gammelt militærutstyr, kanskje ikke det mest vektoptimale utyret, men det er iallefall holdbart. Jeg vil egentlig ikke anbefale å bruke for mye tid til å lese på forums, eller i bøker før du begir deg ut på tur (en viss basiskunnskap er selvsagt greit), men det er endel ting som jeg tror du må lære selv. Noen ting må føles på kroppen før man virkelig lærer seg det.
 4. kaffebord

  Real turmat...

  Med den bakgrunnen burde du vite meget godt at det er helt vanlig praksis å selge produkter med tap. Elektronikkkjeder selger ofte store produkter som tv-skjermer osv. med tap under tilbudskampanjer. Matbutikker selger ofte varer med tap. Spillkonsoller blir ofte solgt med tap fra produsenten sin side. I butikkeksemplene så er det ikke nødvendigvis at kunden tar med seg en ny vare i samme øyeblikk, men at kunden blir kjent med kjeden. Hvis man har handlet turmat hos XXL en gang, så er sjangsen større for at man handler der neste gang også.
 5. kaffebord

  Telemarksbindinger til fjellski

  Jeg har gått endel med NATO-bindinger i førstegangstjenesten. Mulig minnene lurer meg, men mener å huske at de var helt ok å gå med så lenge de var stilt inn skikkelig. Men å stille de inn var litt vanskelig. Men uansett takk for oppklaring rundt det med bindinger, jeg får heller bruke NATO-bindinger eller bindingene og skoene jeg allerede har fra før av og heller spare opp til andre bedre alternativer. For min del er det viktigere å få kommet meg ut enn å ha det beste og mest komfortable utstyret.
 6. kaffebord

  Telemarksbindinger til fjellski

  Jeg kan dessverre ikke ta meg råd til dyre skisko, eller enda verre dyre skisko OG bindinger. Vil det ikke være mulig å bruke forsvarets bindinger på feks mine Alfa Bever-sko? Ser de har spor bak som bør passe. Disse skoene er langt mer sidestabile enn m77, så mulig dette kommer til å fungere bedre. Så det går ikke å bruke feks Rottefelle supertelemark-bindinger med vanlige sko som feks M77 eller alfa bever? Har dessverre ikke så peiling på ski, og er umulig å finne helt basic info på nettet.
 7. kaffebord

  Hva veier ryggsekken din?

  På en ukestur med all proviant så kommer sekken på underkant av 30kg. Har da med endel ting som sikkert flere ville regnet som unødvendig. Gjerne en liten "skarp en", speilreflekskamera, snacks etc. Velger også utstyr med først og fremst fokus på funksjonalitet og holdbarhet. At jeg er fattig student gjør også at jeg sjelden kan velge lett utstyr. Men har ikke større problemer med å bære sekken, har opplevd å gå DNT-stier etter de oppsatte tidene med 30kg på ryggen. Men som poengtert før i tråden, så må det være opp til hver enkelt på hvilken vekt man har i sekken, så lenge den tilfredsstiller alle minimumskrav når det gjelder sikkerhet osv.
 8. Hei Jeg har noen Madshus Voss fjellski med rimelig standard bindinger til vanlige skisko. Men denne jula har jeg og en kamerat tenkt til å gå litt "offpist" og har dermed lyst på et alternativ til de vanlige skiskoene. Det vi hovedsaklig ser etter er den samme løsningen som man har på militærskiene, at man kan feste de på med vanlige jaktstøvler. Dette gir oss muligheten til å være varme, tørre og kunne gå rundt uten skiene. Jeg har sett fra eldre poster at mange anbefaler ulike telemarksbindinger, men mange finner jeg ikke i norske nettbutikker. Så mine spørsmål til dere er da: 1. Hva er den beste bindingen til dette formålet. Tenk også på pris da vi er fattige studenter? 2. Kan man enkelt bytte mellom telemarksbindinger og vanlige bindinger? 3. Må man ha jaktstøvler med spor bak sånn som M77 for å få det til å sitte? Kompisen min har et par Garmont Trophy V GTX, vil det fungere med disse støvlene? På forhånd takk for alle svar!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.