Gå til innhold

Basso1

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Det er en fin runde dere planlegger å gå. Jeg tipper 2-2,5 time til dere er på platået i Leirungsdalen, dvs fra Torfinnsbu og inn i Svartdalen og videre opp fra Svartdalen og inn i Leirungsdalen. Det er jo totalt ca 600 høydemeter stigning, hvorav ca 200 det siste korte stykket opp fra Svartdalen. Men når dere er oppe, er det stort sett veldig lettgått og fint nedover i Leirungsdalen. Det eneste er at det er en del stein ved vestre Leirungstjønn. I tillegg må dere vurdere hvor dere skal gå for å komme til riksveien og vandrerhjemmet. Det er ganske langt å gå hovedruten på nordsiden av Leirungsåe og over elven på broen helt nede ved Vargebakkan og så opp langs riksveien. Alternativet er å krysse (vade) Leirungsåe ganske høyt opp og følge stien på sørsiden av elven bort til riksveien ved Heimdalsmunnen. Da slipper dere mange høydemetre. Jeg tipper dette alternativet tar 3-3,5 time fra dere kommer inn i Leirungsdalen.
 2. Basso1

  Turtips rundt Beitostølen

  En annen fin tur er å gå gjennom Fagerdalen. Det er greit å starte ved Bygdin Høyfjellshotell, gå opp vest for Synshorn og deretter inn i Fagerdalen. Det er fin sti gjennom dalen og man kommer ned til Bygdin-vannet ved Bygdisheim. Derfra er det grusvei langs vannet tilbake til hotellet. Det er også fint å telte i Fagerdalen, eventuelt kan man gå opp på Synshorn.
 3. Ett annet alternativ er LEIRUNGSDALEN. Fine forhold for telting, lett å komme til og veldig bra utgangspunkt for mange toppturer. Det går jo en merket dnt-løype gjennom Leirungsdalen, men tror denne er lite brukt.
 4. Basso1

  Tur Memurubu - Spiterstulen

  Begge rutene er beregnet til 9 timer. Ruten over breene er noe kortere, men har flere høydemetre enn Gjendebu-Spiterstulen. Men turen over breene er jo blant de mer spektakulære i Jotunheimen, så absolutt verdt å få med seg hvis man kan. Tror det går fører over breene daglig (sjekk www.bre.no).
 5. Basso1

  Alternativt rutevalg Leirvassbu – Gjendebu

  Jeg ville valgt alternativ 2 (Visdalen/Urdadalen). I Urdadalen kommer man ganske nær det flotte området mellom Memurubu og Spiterstulen.
 6. Basso1

  Planlegger tur i Jotunheimen

  Dette er helt greie og fine ruter, men Gjendesheim-Glitterheim og Glitterheim-Memurubu er beregnet til 7-8 timer + pauser, så de er relativt lange. Men ikke vanskelig å gå. Det blir også en del gåing i samme område til og fra Glitterheim. Ett alternativ er å ha Gjendebu eller Memurubu som base, og ha dags-/toppturer derfra + over Besseggen siste dagen. Det er greit å komme seg inn til Gjendebu og Memurubu fra Gjendesheim med båten, den går både morgen og ettermiddag.
 7. Basso1

  Tur Memurubu - Spiterstulen

  Tror ikke det er mulig å gå fra Memurubu til Spiterstulen uten fører eller med solid breerfaring. Ett alternativ er å ta båten fra Memurubu til Gjendebu (er fremme kl. 08.30) og gå fra Gjendebu til Spiterstulen. Flott rute gjennom Storådalen, Urdadalen og Visdalen.
 8. Basso1

  Tips til Hardangervidda

  DYRANUT er et fint utgangspunkt. Mange fine rutealternativer derfra i alle retninger, lett å komme til med både bil og buss og ligger høyt (ingen store, lange oppoverbakker i starten )
 9. Det greieste/vanligste er vel å parkere ved Gjendesheim, da er det drøyt tre timers gange inn til Russvatnet. Med bil på Gjendesheim er det mange muligheter mht turen tilbake fra Russvatnet; Besseggen, Surtningssui, Memurubu, Gjendebu, båten etc. Det går også an å starte ved Bessheim. Det er litt kortere enn fra Gjendesheim.
 10. Hvis ikke Jotunheimen er for langt unna for dere, kan dere vurdere disse to alternativene: 1. Leirungsdalen 2. Russvatnet Begge steder har mange fine leirplasser og flotte topper i nærheten. Heller ikke langt å gå fra bil/parkering. Men man bør nok over i juni for at det ikke skal være for mye snø.
 11. Basso1

  Fjelltur i september, where to go?!

  Hvis det kun er aktuelt å reise kollektivt, ville jeg tatt toget til Finse. Mange muligheter herfra. I tillegg til det som er nevnt tidligere i denne tråden: Finse-Geiterygghytta-Hallingskeid-Finse eller Finse-Rembesdalsseter-Liset/Kjeldebu/Krækkja/Halne/Dyranut og buss/haik til Haugastøl/Geilo.
 12. Basso1

  Fjelltur i september, where to go?!

  Et alternativ er Tempelseter-Høgevarde-Toveseter-Tempelseter. Kortere å kjøre enn til Jotunheimen og likevel høyfjell.
 13. Basso1

  Gå Rallarvegen

  Støtter marmotta 100 %. Og til bjoern: Svarene på Frosts spørsmål handler rett og slett om at hvis man skal gå i dette området sommerstid, er det mange andre alternativer som anbefales fremfor å gå Rallarvegen sammen med en stor horde med syklister. Ikke noe galt med Rallarvegen, men mye bedre å sykle enn å gå.
 14. Basso1

  Oslo til Hardangervidda uten bil

  Hva med tog til Finse? Herfra kan du f.eks. gå 1) rundtur Finse-Hallingskeid-Geiterygghytta-Finse eller 1) Finse-Kjeldebu/Krækkja-Haugastøl og toget hjem til Oslo. Mange muligheter for telting underveis. Flere togavganger daglig begge veier, men stopper ikke alltid på Haugastøl.
 15. Hello, The bus you should take is 991 Geilo-Odda. This bus stops at Fossli (close to Liset) daily at 13:15. It arrives at Kinsarvik at 14:20. Should be no problem bringing your dog on board the bus. You may have to buy an extra ticket, though. On your planned route, you certainly are doing it the hard way. It is a steep and long climb from Kinsarvik. It is much easier to start on the Hardangervidda plateau, for instance Dyranut, and finish in Kinsarvik. Example: Dyranut-Kjeldebu-Finse-Rembesdalsseter-Liset-Hedlo-Hadlaskard-Hårteigen-Torehytten-Stavali-Kinsarvik. The bus back to Dyranut leaves Kinsarvik daily at 08:20. An option is to camp in Kinsarvik close to the beautiful Hardangerfjord the last night.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.