Gå til innhold
  • Bli medlem

Basso1

Aktiv medlem
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Basso1

  1. Det er en fin runde dere planlegger å gå. Jeg tipper 2-2,5 time til dere er på platået i Leirungsdalen, dvs fra Torfinnsbu og inn i Svartdalen og videre opp fra Svartdalen og inn i Leirungsdalen. Det er jo totalt ca 600 høydemeter stigning, hvorav ca 200 det siste korte stykket opp fra Svartdalen. Men når dere er oppe, er det stort sett veldig lettgått og fint nedover i Leirungsdalen. Det eneste er at det er en del stein ved vestre Leirungstjønn. I tillegg må dere vurdere hvor dere skal gå for å komme til riksveien og vandrerhjemmet. Det er ganske langt å gå hovedruten på nordsiden av Leirungsåe og over elven på broen helt nede ved Vargebakkan og så opp langs riksveien. Alternativet er å krysse (vade) Leirungsåe ganske høyt opp og følge stien på sørsiden av elven bort til riksveien ved Heimdalsmunnen. Da slipper dere mange høydemetre. Jeg tipper dette alternativet tar 3-3,5 time fra dere kommer inn i Leirungsdalen.
  2. En annen fin tur er å gå gjennom Fagerdalen. Det er greit å starte ved Bygdin Høyfjellshotell, gå opp vest for Synshorn og deretter inn i Fagerdalen. Det er fin sti gjennom dalen og man kommer ned til Bygdin-vannet ved Bygdisheim. Derfra er det grusvei langs vannet tilbake til hotellet. Det er også fint å telte i Fagerdalen, eventuelt kan man gå opp på Synshorn.
  3. Ett annet alternativ er LEIRUNGSDALEN. Fine forhold for telting, lett å komme til og veldig bra utgangspunkt for mange toppturer. Det går jo en merket dnt-løype gjennom Leirungsdalen, men tror denne er lite brukt.
  4. Begge rutene er beregnet til 9 timer. Ruten over breene er noe kortere, men har flere høydemetre enn Gjendebu-Spiterstulen. Men turen over breene er jo blant de mer spektakulære i Jotunheimen, så absolutt verdt å få med seg hvis man kan. Tror det går fører over breene daglig (sjekk www.bre.no).
  5. Jeg ville valgt alternativ 2 (Visdalen/Urdadalen). I Urdadalen kommer man ganske nær det flotte området mellom Memurubu og Spiterstulen.
  6. Dette er helt greie og fine ruter, men Gjendesheim-Glitterheim og Glitterheim-Memurubu er beregnet til 7-8 timer + pauser, så de er relativt lange. Men ikke vanskelig å gå. Det blir også en del gåing i samme område til og fra Glitterheim. Ett alternativ er å ha Gjendebu eller Memurubu som base, og ha dags-/toppturer derfra + over Besseggen siste dagen. Det er greit å komme seg inn til Gjendebu og Memurubu fra Gjendesheim med båten, den går både morgen og ettermiddag.
  7. Tror ikke det er mulig å gå fra Memurubu til Spiterstulen uten fører eller med solid breerfaring. Ett alternativ er å ta båten fra Memurubu til Gjendebu (er fremme kl. 08.30) og gå fra Gjendebu til Spiterstulen. Flott rute gjennom Storådalen, Urdadalen og Visdalen.
  8. DYRANUT er et fint utgangspunkt. Mange fine rutealternativer derfra i alle retninger, lett å komme til med både bil og buss og ligger høyt (ingen store, lange oppoverbakker i starten )
  9. Det greieste/vanligste er vel å parkere ved Gjendesheim, da er det drøyt tre timers gange inn til Russvatnet. Med bil på Gjendesheim er det mange muligheter mht turen tilbake fra Russvatnet; Besseggen, Surtningssui, Memurubu, Gjendebu, båten etc. Det går også an å starte ved Bessheim. Det er litt kortere enn fra Gjendesheim.
  10. Hvis ikke Jotunheimen er for langt unna for dere, kan dere vurdere disse to alternativene: 1. Leirungsdalen 2. Russvatnet Begge steder har mange fine leirplasser og flotte topper i nærheten. Heller ikke langt å gå fra bil/parkering. Men man bør nok over i juni for at det ikke skal være for mye snø.
  11. Hvis det kun er aktuelt å reise kollektivt, ville jeg tatt toget til Finse. Mange muligheter herfra. I tillegg til det som er nevnt tidligere i denne tråden: Finse-Geiterygghytta-Hallingskeid-Finse eller Finse-Rembesdalsseter-Liset/Kjeldebu/Krækkja/Halne/Dyranut og buss/haik til Haugastøl/Geilo.
  12. Et alternativ er Tempelseter-Høgevarde-Toveseter-Tempelseter. Kortere å kjøre enn til Jotunheimen og likevel høyfjell.
  13. Støtter marmotta 100 %. Og til bjoern: Svarene på Frosts spørsmål handler rett og slett om at hvis man skal gå i dette området sommerstid, er det mange andre alternativer som anbefales fremfor å gå Rallarvegen sammen med en stor horde med syklister. Ikke noe galt med Rallarvegen, men mye bedre å sykle enn å gå.
  14. Hva med tog til Finse? Herfra kan du f.eks. gå 1) rundtur Finse-Hallingskeid-Geiterygghytta-Finse eller 1) Finse-Kjeldebu/Krækkja-Haugastøl og toget hjem til Oslo. Mange muligheter for telting underveis. Flere togavganger daglig begge veier, men stopper ikke alltid på Haugastøl.
  15. Hello, The bus you should take is 991 Geilo-Odda. This bus stops at Fossli (close to Liset) daily at 13:15. It arrives at Kinsarvik at 14:20. Should be no problem bringing your dog on board the bus. You may have to buy an extra ticket, though. On your planned route, you certainly are doing it the hard way. It is a steep and long climb from Kinsarvik. It is much easier to start on the Hardangervidda plateau, for instance Dyranut, and finish in Kinsarvik. Example: Dyranut-Kjeldebu-Finse-Rembesdalsseter-Liset-Hedlo-Hadlaskard-Hårteigen-Torehytten-Stavali-Kinsarvik. The bus back to Dyranut leaves Kinsarvik daily at 08:20. An option is to camp in Kinsarvik close to the beautiful Hardangerfjord the last night.
  16. Vel, det er fint med buss, men når det går én buss i døgnet (mandager) og den går fra Kinsarvik kl. 08.20, synes jeg det blir en utfordring. Jeg ville ihvertfall gått Husedalen i dagslys.
  17. Hei, Et fint utgangspunkt på Hardangervidda er Dyranut. Lett å komme til med bil, ligger høyt og mange turmuligheter i alle retninger. Min favoritt er å gå vestover fra Dyranut. Dere kan for eksempel gå mot Hedlo første dagen og telte ved Sidlabudalen/Tverrgavlen-området. Går dere videre vestover neste dag, kommer dere til Hedlo og Veig-vassdraget. Her bør det være gode fiskumuligheter. Fra Hedlo er det minst tre muligheter: 1) Videre vestover til Kinsarvik via Stavali; veldig fin vestlandsnatur og lett å gå, dvs. mye nedover på slutten. En utfordring her er transporten tilbake til Dyranut. 2) Nordover til Liset via Berastølen; kupert og fin løype. Må også her ha transport til Dyranut, men er jo ikke så langt. 3) Sydover til Hadlaskard og deretter ruten til Nybu/Dyranut. Lett og åpent terreng, minner om ruten Nybu-Hedlo. Om dere går til en base camp eller en runde blir en ren smakssak. Det blir jo mer variert å gå en runde, men lettere å gå dagsturer uten sekk fra teltet. Dagsmarsjer på 5-6 timer pluss pauser bør være helt greit i dette terrenget. Men vil anbefale at dere følger de merkede rutene. God tur! Hilsen Basso
  18. Hei, en mulighet er å starte på Gjendesheim og gå til Russvatnet første dag. Fint område for telting. Herfra er det flere muligheter, blant annet: Den korte er til Memurubu og deretter til Gjendebu. Gjendebu er forøvrig fint område for turer i området. Den lange er til Glitterheim, Spiterstulen og Gjendebu via Uradalen. Fine ruter alle sammen og ikke spesielt krevende. Bør være helt greit med hund. Fra Gjendebu kan man ta båten tilbake til Gjendesheim (siste går 12.9.).
  19. En fin rute mellom Finse og Kinsarvik er: Finse-Rembesdalsseter-Liset-Hedlo/Hadlaskard-Stavali-Kinsarvik (4-5 dager). Flott kombinasjon av fjell og fjord! Ikke noe problem å gå ned til Kinsarvik, ihvertfall basert på egne erfaringer (har gått der to ganger). Flotte fosser og fin natur i Huse-dalen. En kortere og lettere variant er: Dyranut-Hedlo/Hadlaskard-Stavali-Kinsarvik (3 dager). Denne starter høyt og går jevnt nedover til fjorden.
  20. Oddvar, mange takk for svar! Dette ser bra ut, så det blir tur neste helg. Det blir telting ved Omnsvatnet, "støt" mot Såta på ettermiddagen og "tinderangling" over Sankt Pål og Storfonnosi på dag 2. Og værmeldingen ser jo lovende ut .
  21. Et fin runde for en 3-4 dagers tur på Hardangervidda er Dyranut-Hedlo-Hadlaskard-Dyranut. Mange teltplassmuligheter og fint terreng å "tusle" i, uten at det blir kjedelig. Men oktober er jo veldig sent på året, så dere må være forberedt på vinterlige forhold.
  22. Det er vel mulig å gå opp på Bitihorn med en 6-åring; det er en frisk stigning, men utsikten er flott. Viktigst er kanskje om underlaget er glatt, isåfall blir det mye mer krevende både opp og ned. En lettere variant med utgangspunkt Bygdin Hotell er Synshorn. Og et annet alternativ er å gå inn i idylliske Fagerdalen og så til Bygdisheim og tilbake til Bygdin hotell via vannet.
  23. marmotta, stor takk for ditt svar! Veldig imponerende reiseskildringer og bilder. Også interessant å lese om din vandringsfilosofi. Omnsvatnet ser ut til å være en idyll, med flere mulige teltplasser. Men du sier også at området rundt Sankt Pål er et "månelandskap". Vurderer nå en annen rute tilbake på dag 2. Tar gjerne i mot forslag! Er enig i at Geiteryggen/riksveien-Omnsvatet ikke er en imponerende dagsetappe, men med biltur fra Oslo sammen morgen passer det fint med 3-4 timers gange til teltplassen. Dessuten er sekken tung på dag 1 pga. mat og drikke, mye lettere på dag 2
  24. Hei, alle sammen! Jeg planlegger en 2-dagers telttur i området Geiterygghytta-Sankt Pål i slutten av august. Lurer på om det er noen som har erfaring fra området. Planen er på dag 1 å gå fra Geiterygghytta (riksveien) til Omnsvatnet/Såtedalen og telte der. På dag 2 vurderer vi å gå tilbake via Sankt Pål og følge høydedraget (1721/1666) til Storfonnosi, altså utenfor løypa. Er det noen som vet noe om - teltplasser i området Omnsvatnet-Såta? - hvordan det er å gå i terrenget Sankt Pål-Storfonnosi? - mulighet for å krysse elva fra Omnsvatnet i nordenden av vannet? Evt. forslag til andre rutevalg i området med utgangspunkt Geiterygghytta. Setter stor pris på tilbakemeldinger.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.