Gå til innhold

kennethj

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kennethj

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Den er ikke i nærheten en gang av å være norges nest største isbre, av uforståelige grunner dropper de fleste å regne med Svalbards isbreer som en del av de største i Norge.. Austfonna er Ca 8120kvadratkilometer (og vi har flere som er flere tusen kvadratkilometer store) Svalbard har mange positive sider ved seg, men også noen litt kjipere. Til tross for de kjipe sidene valgte jeg selv Svalbard.
 2. Det er nå uansett slik at de selv opplyste at en i mannskapet ikke hadde hjertemedisin for lang nok tid, altså at han gikk tom. De har også selv opplyst at de fikk inn ca 50kg mat under evakueringen.. (Begge deler har jeg fått med meg via PR-byråavdelingen i VG). Jeg har også fått med meg at de hadde rikelig med selkjøtt, dog kan man ikke leve særlig greit på selkjøtt alene over tid og ihvertfall ikke månedsvis. Ammunisjon hadde de nok nok av ja, ikke at jeg ser hvorfor det er relevant å nevne en gang all den tid de neppe bruker pistol som primær isbjørnbeskyttelse uansett.. Normalen er at man bruker signalpistol først, deretter rifle, hagle eller revolver. Jeg tviler også på at det var kaliber .44 eller kraftigere de hadde konkurranse med (ja, denne setningen er altså synsing). Jeg vet at mange ser på disse folka som helter fordi de gjør det de gjør, jeg er av en helt annen oppfatning i det jeg ser hvordan de ikke har tatt de nødvendige forholdsregler for å klare seg uten myndighetenes hjelp.
 3. Hvis saken er at man har gått tom for hjertemedisiner er det ikke en uforutsett hendelse, det er en direkte konsekvens av uansvarlige handlinger. Å gå tom for mat etter et par-tre uker i dette farvannet er også en direkte konsekvens av uansvarlige handlinger. Man må ta utgangspunkt i at man kan fryse fast i langt mer enn et par uker, det er også allment kjent at KV Svalbard normalt ikke er i farvannet på denne tiden og at man derfor ikke kan forvente hjelp av isbryter på kort varsel. Ja, de fikk med fuel fra Sysselmannen på vei nordover i tilfelle det skulle oppstå kritiske situasjoner som kunne medføre behov for helikopter (dette er vanligere enn man skulle tro). Fuel fikk de med grunnet rekkevidden til helikopteret som er relativt begrenset.
 4. Uaktsomheten blir ikke mindre grov av at det skjer i dag der offentlige myndigheter kan sette et enormt apparat i bevegelse, konsekvensene av uaktsomheten blir bare ikke de samme. Det er altså ikke slik at Sysselmannen, 330, kystvakta osv skal brukes for å hjelpe eventyrere som bare ikke har med seg nok mat på tur, disse etatene har vi for å hjelpe mennesker som kommer i nød. Å mer eller mindre bevisst utsette seg selv for nød bør føre til regresskrav. Ja, det er nok mange som synes PR-byrået i Akersgaten har gjort en god jobb for å formidle, i realiteten har altså PR-byrået utgitt seg for å være journalister men de har ikke stilt et eneste kritisk spørsmål. Den bør få etterspill i form av erstatningskrav fra Sysselmannen for kostnadene de har blitt påført for å bistå i en i utgangspunktet helt unødvendig situasjon dersom evakueringen ble gjort pga manglende hjertemedisiner og mat.. Jeg tviler dog på at det skjer..
 5. Her bør de skamme seg voldsomt de som har dratt opp med Lance. Å dra opp i polisen i november-desember uten å ha med mat og medisiner for mer enn noen få uker er rett og slett grovt uansvarlig. Hva gjelder VG bør de skamme seg for å ha inntatt rollen som PR-byrå fremfor journalister..
 6. Hvor vil dere gå, hva slags terreng? Dere kan få mange fine turer med utgangspunkt i Longyearbyen også, man MÅ ikke langt unna for å å det fint. Det går hundrevis av skiløpere i Adventdalen hver vinter, mange går også over Longyearpasset den ene eller andre veien. Som nevnt andre steder på forumet er det lurt å prøve seg på haik opp Fardalsbakken hvis man kommer Fardalen og skal til Longyearbyen, den bakken er til tider heftig og passer best for scooter. Sjekk https://toposvalbard.npolar.no for et godt kart. Hvis dere tar utgangspunkt i Longyearbyen er det jo omtrent samme distanse å gå til Isfjord radio og tilbake, dere kan gjøre denne turen helt uten å gå i egne spor på noe tidspunkt om dere vil det og forholdene er gode. Mellom Colesdalen og Barentsburg går det an å gå langs kysten hvis forholdene ligger til rette for det (hvis elvene fryser godt og snøen legger seg langs kysten) Det går jo også an å gjøre det slik at man blir fraktet ut et sted og går tilbake til Longyearbyen, jeg vet det er en del som gjør akkurat det.. Eller å gå ut og avtale at man blir hentet på avtalt sted til avtalt tid.. (Dog må man forvente at vær kan ødelegge for begge parter slik at man får noen dager ekstra) Bare så det er klart, mine turer går helst på scooter. jeg liker å kunne tilbakelegge lengre distanser på kortere tid og overnatter helst i hytter rundt om på øya..
 7. Jeg har ikke nevneverdig kjennskap til destinasjonsselskapene andre steder og gidder ikke sette meg inn i det heller. Dog kjenner jeg reiselivet lokalt på Svalbard relativt godt og vet ikke om en eneste seriøs aktør som ikke er med i destinasjonsselskapet.. At de er med i destinasjonsselskapet betyr ikke nødvendigvis at de er seriøse men samtidig er det ganske ferske tilfeller av at medlemmer har blitt ekskludert pga manglende seriøsitet..
 8. Her er det bare å ta kontakt med potensielle aktører. Noen eksempler: Better Moments, Henningsen Transport & Guiding, Svalbard Adventures, Hurtigruten, Poli Arctici, Arctic Adventures, Spitzbergen Adventures, Basecamp Explorer, Svalbard Explorer osv.. Det er mange å velge i, Henningsen har beltevogn som kan være mulig å gjøre transporten med og mulig det kan bli omtrent like rimelig samt mye mer komfortabelt? Vedr. båt fra Isfjord radio er nok det aktuelt kun i sommerhalvåret (fra ca midt i mai vil jeg tro), Henningsen er en av aktørene som kan være aktuell også der i tillegg til Basecamp Explorer som driver tilbudet på Isfjord Radio. Så sent på sesongen kan det være ganske tunge og kjipe forhold en del steder avhengig av hvor tidlig vinteren slipper. For deres egen sikkerhet og for seriøsiteten i bransjen, bruk en aktør som er medlem av Visit Svalbard. Medlemmene finner du her: https://www.visitsvalbard.com/informasjon-for-besokende/aktivitetsleverandorer
 9. Altså, det er et våpen og våpenloven gjelder like mye her på Svalbard som på fastlandet. Bjørnespray er et våpen som ikke er tillatt i Norge. Våpen er forbudt med mindre de er tillatt.. Hva gjelder dette med jegerprøve ilegger ikke jeg det mye vekt, selv flyr jeg rundt med rifla mi uten å ha avlagt jegerprøve. Det betyr selvsagt at det i våpenkortet står at den kun er tillatt brukt til isbjørnbeskyttelse.
 10. Bjørnespray er egnet som våpen og regnes derfor som våpen. Det er heller ikke uproblematisk å bruke det, sannsynligheten for å sette seg selv ut av spill er også tilstede. På Svalbard brukes gjerne signalpistol og rifle/revolver/hagle som forsvar mot bjørn. På fastlandet er det jo knapt nok verdt å tenke på, så lenge man ikke kommer overraskende på bjørnen er det tilnærmet null sannsynlighet for at man noen gang får se den..
 11. Dere får ikke dispensasjon for dette formålet, vær du trygg. Skal dere utenfor forvaltningsområde 10 med snøscooter må det være som passasjer.. Guttetur/selvrealisering osv er ikke grunnlag for disp. Det er massevis av fine områder innenfor forvaltningsområde 10, altså området der dere har lov til å kjøre scooter..
 12. Man får ikke under noen omstendigheter innvilget tillatelse til erverv av bjørnespray på Svalbard. Det er rett og slett totalforbud mot dette.
 13. Bjørnespray er ikke tillatt på Svalbard.
 14. Du er heldig som har en slik kompetanse som åpenbart overgår årevis med omfattende forskning. Ved å vurdere enkeltindivider man selv har kjennskap til fremfor populasjonen vil man naturligvis få store avvik fra normalen.
 15. Valper sosialiseres og tilvennes ting, de preges ikke. (Fugler preges) Sosialiseringsperioden begynner allerede når de er rundt 3 uker gamle og varer til de er typisk 12uker (10-14 uker). Gry Løberg er en av våre alt for få etologer, dette med leveringstidspunkt har jeg blant annet fra henne. https://gryloberg.squarespace.com/manimal/salgsalder-hos-hund https://gryloberg.squarespace.com/manimal/leveringsalder-pa-valp-igjen Du må gjerne mene at det er gode oppdrettere som har valpen i den perioden og ikke vil overlate den til sitt permanente hjem, faktum er at oppdretteren rett og slett vet for lite om etologi til å ta denne avgjørelsen på et faglig grunnlag.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.