Gå til innhold
  • Bli medlem

Boblen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Boblen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg kjøpte Amundsen fordi det er den skien til Åsnes som skal ha størst spenn og fikk plukket ut et par med mye spenn (varierer mye fra skipar til skipar). Jeg håper derfor at skiene skal fungere greit med kortfeller. Ble litt bekymret av erfaringen til Aspiranten siden jeg også er tung (driver på med styrketrening). Tror jeg går for 60 millimeter og tilpasser dem til skiene slik videoen til Teedjay viser. Dumt å ikke få best mulig feste når man bruker fellene. Antar man kan klippe dem litt kortere da også for å få bedre glid og samtidig ha greit feste. Jeg går mye i ulendt terreng. Jeg har syntetiske langfeller, men de er for smale til skiene og det merkes godt at man får mye dårligere feste med smale feller.
  2. Jeg skal kjøpe åsnes Amundsen. Disse er 57 millimeter brede. Skal kjøpe kortfell samtidig og lurer på om det er mulig å kjøpe 60 millimeter og klippe på bredden, eller om jeg må kjøpe 45 millimeter og få dårligere feste.
  3. Jeg har en sekk på 70 liter som jeg synes er en grei størrelse til sommerbruk. Sekken veier to kilo og det synes jeg er akseptabelt. Mest mulig bør være inne i sekken etter mitt syn. Dette for å unngå å miste det, det er bedre beskyttet og regntrekket sitter bedre. Jeg har kun liggeunderlaget utenpå sekken. Det bruker jeg å ha utenpå sekken fordi jeg alltid bruker det når jeg tar pause. I tillegg har jeg en lang fiskestang som jeg er nødt til å ha utenpå sekken (ønsker meg en med flere ledd som jeg kan ha inni sekken). Skal sies at jeg har hund som tar fem liter i kløven.
  4. Har hatt endel turer med mitt Nallo 2 telt og tenkte jeg skulle legge inn erfaringer til nå her. Jeg har ikke hatt dårligere vær enn regn og sterk bris, så jeg har ikke fått testet det i dårlig vær ennå. Jeg mener teltet er for lite hvis det skal brukes mest til to personer. Forteltet blir for lite og lavt til sekker og utstyr i forteltet. GT modellen vil derfor være et mye bedre valg hvis det blir blir brukt mest for to. Når vi har vært flere på tur og det har vært regn og ikke for mye vind har jeg brukt fjellduken i tillegg for å utvide forteltet for å lage mat og sosialt samvær. Jeg hekter også ned innerteltet og da blir det kjempeplass i teltet. Bilde under. Ventilasjonen synes jeg er ganske grei, men det burde vært større felt med myggnetting bak i innerteltet for bedre utnyttelse av ventilen bak. Når det er er fint vær trekker jeg opp bakerste del av teltet. Da blir det svært god lufting. Deilig å våkne i et temperert telt i steden for en bakerovn når det er sol Det orange feltet er myggnettingen bak. Bilde: Her er teltet slått opp som normalt: Jeg har stor hund og det er ikke noe plassproblemer når jeg er alene. Det er få steder man kan henge opp klær til tørk i forteltet, men det er en snor i taket i hele innerteltets lengde. Alt i alt er teltet et greit kompromiss når man bruker det mest alene men er to stykker innimellom. Jeg må legge til at å benytte fjellduk på den måten jeg gjør og trekke opp teltet når det er varmt ikke er nevnt av produsenten og jeg antar at det vil bli frafall av garanti ved skade på grunn av "feil" bruk.
  5. Jeg har vært i kontakt med Hilleberg vedrørende dette. De sier at det ikke spiller noen rolle hvordan det pakkes når det skal ligge i kortere tid, men at det bør rulles når det skal ligge over lengre tid for å unngå at det blir for skrukkete.
  6. Jeg har nettopp hatt samme vurdering som deg med samme kriterier. Jeg valgte Hilleberg Nallo 2 på grunn av vekt, størrelse og fleksibilitet. Litt kjedelig design, men det kan jeg leve med. Jeg kjøpte det siste grønne på www.fjellsport.no til kr 4100 for 1 time siden, men de har røde igjen. Her er video fra Hardangervidda av et Nallo 3 GT som har samme oppbygging bak og samme duk, men lenger fortelt http://www.youtube.com/watch?v=aK38bNuCEF8. At teltkonstruksjonen gir etter i vinden er med på å minske presset på duken.
  7. Jeg mener at kull er farligere enn det meste annet man fyrer med. Fyrer man med ved (som Bushbuddy er laget for) vil man være avhengig av god oksygentilførsel og åpning for at det skal brenne og for å få ledet røyken vekk. Grillkullet vil ligge å gløde og avgi gass selv om man stenger lufttilførselen (som kan være naturlig å gjøre for å få det varmt) og det er som nevnt nesten ren karbon som ligger og gløder. Jeg har selv vært i et telt der det var så lite oksygen etter fyring med primus at vi ikke fikk fyr på lighteren etter at primusen sloknet. Vi åpnet teltdøra og fikk inn oksygen. Merket ikke noe ubehag av det. Kompisen min som jeg har nevnt tidligere i tråden måtte dras ut av teltet i bevisstløs tilstand etter at han hadde tatt en engangsgrill inn i teltet for å få varme. Vær snill og ikke undervurder faren med grillkull i telt/lavvo.
  8. Det er ikke røyken fra grillkull/tennveske som utgjør den største faren etter min mening. Det er kreftfremkallende stoffer også i vanlig bålrøyk (og over 60 kreftfremkallende stoffer i sigarettrøyk). Det er CO2'en som er den store faren etter min mening. Minner om at grillkull er nesten rent karbon. CO2 er tyngre enn luft og legger seg langs bakken (der du kanskje ligger og sover). Husk at siden gassen er tyngre enn luft kan du dø av CO2 forgiftning (mangel på oksygen) selv om du for eksempel har åpen topphatt på lavvoen. Dette er informasjon jeg mener det er viktig å gi før man anbefaler bruk av grillkull i lavvo eller telt. FEIL BRUK KAN TA LIVET AV DEG.
  9. Denne tråden omhandler bruk av Bush Buddy, så det er det jeg har lagt til grunn når jeg har skrevet her. Det går selvsagt stort sett bra. En gang går det kanskje ikke bra. Når man anbefaler noe til folk som potensielt kan ta livet av dem bør man trå litt varsomt. Det er nå min mening. Jeg er ferdig med dette temaet. God natt
  10. Vet ikke om det du skrev Turkaren var myntet på meg, men jeg mener man bør være bevisst farene ved fyring med grillkull også ved bruk av lavvo. Å fyre med grillkull i lavvo er vel ikke noe som er blitt gjort tradisjonelt sett? Husk at også en lavvo kan bli svært tett og at grillkull ikke avgir røyk slik et bål gjør. Da kan det bli fristende å stenge igjen alle åpninger for å få det varmt. Det skader ikke å gjøre folk bevisst farene ved denne type oppvarming.
  11. Når man henger noe utenpå sekken er man ikke garantert at det fortsatt henger der når man har kommet fram dit man skal. Tommefingerregelen er derfor at man skal ha alt inni sekken, inkludert ting som telt og liggeunderlag. På sommeren er det ikke like stor krise å miste ting som på vinteren og da bruker du pulk, men jeg ville likevel gått for den største sekken hvis prisforskjellen ikke er for avskrekkende.
  12. Grillkull er flotte saker når det er tilstrekkelig lufting. Synes jeg må advare litt. Grillkull som ligger og gløder skal man ha respekt for. Også når man tror det har slokket. To kamerater tok en engangsgrill inn i teltet etter grilling for å få varme i teltet. Den ene våknet og merket at det var noe galt og fikk krabbet seg ut. Den andre hadde mistet bevisstheten. Vi fikk dratt han som var bevisstløs ut i frisk luft slik at han kom seg igjen. Han pustet heldigvis enda. Det døde også en person på festival i sommer. Han hadde tatt grillen som han trodde var sloknet inn i bilen der han sov slik at ingen skulle stjele den. Han ble funnet død i bilen. Man bør være klar over farene når man begynner å "fyre" med grillkull i telt.
  13. Har fått sekkene fra ebay nå. Det er myke fine lettvektssekker og har D-ring. Yppelige til å ha i ryggsekken. Kun kjøpspris, ingen ekstra kostnader. Jeg er svært fornøyd med dem
  14. Man bør vel velge en kniv som man selv liker eller synes er praktisk å ha med seg og ikke velge etter hva som gir kred på DNT-hyttene? Jeg var opptatt av kniv da jeg var yngre. Nå tar jeg med en foldekniv jeg kan ha i lomma når jeg er på tur. Vil ha den med et blad som er bredt nok til å smøre brødskiver med og spiss nok til å stikke hull på ting. Spiser også middag med den. Jeg har all respekt for knivmakere og personer som er opptatt av kniv, men for tiden går jeg personlig for det praktiske. Når jeg går på jakt stiller jeg selvsagt andre krav til knivene jeg har med meg.
  15. Boblen

    Våte sko...

    Når man setter inn skoene med mye voks/impregnering med fett tar det lang tid for skoene å tørke. Voks på utsiden av læret og Gore-tex på innsiden gjør naturlig nok at det tar tid for vanndampen å slippe ut. I tillegg puster ikke skoene så mye når det er voks/fett på utsiden. Impregnerer man ikke skoene blir læret vått og da puster de også dårlig og læret kan spekke opp. Skobehandling er ikke enkelt
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.