Gå til innhold
 • Bli medlem

amroren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Mieso: Jeg skal ikke påberope meg å være noe super-ekspert jeg heller, men jeg anbefaler helt klart smøre-ski. Min erfaring er at smørefrie også blir bakglatt hvis det er problemføre. Jeg er heller ingen ekspert på smøring av ski og jeg tror ikke du skal bekymre deg så veldig for akkurat det. For det første går man jo, ihvertfall i høyfjellet, ofte sammen med flere og da er det alltids noe som vet litt. Og for det andre, som egentlig er mitt hovedargument; du lærer gjennom å prøve, feile, prøve igjen. Etterhvert husker du sånn ca hva som funker når. Og blir hele tiden litt bedre . Det er sånn
 2. Hmm.. Det var faktisk Oslo Sportslager som per telefon fortalte meg at Fischer E99 var bittelitt tyngre enn Amundsen. Så de er tydeligvis ikke helt enig med seg selv i den saken. Jeg har ikke veid de selv for å være ærlig . Kvalitetsforskjellen kan sikkert også diskuteres, og jeg er langt fra skråsikker. Men det var nå det jeg fikk fortalt i to forskjellige butikker. Men det kan jo også være noe de sier for å selger mer Fischer da .
 3. Det vet jeg ikke egentlig, men jeg har hørt fra to forskjellige butikker at de sjelden eller aldri får inn Fischer-ski med reklamasjoner, men at Åsnes er å se mye oftere. Nå vet ikke jeg hva slags markedsandeler de to produsentene har, men ingen av de er jo direkte enerådende vil jeg tro. Inntrykket jeg har når jeg "ser meg runt" på tur er også det samme; det er litt av alt der ute. Correct me if I'm wrong. En ulempe ved at Fischer skiene er litt mer solide enn Åsnes er jo at de er litt tyngre også. Men akkurat det henger jo ofte sammen; litt mer solid kjerne er litt tyngre.
 4. Et par fugler har også hvisket meg i øret at det er mer reklamasjoner på Åsnes enn på Fischer. Greit å ha i bakhodet kanskje. Det går i hvert fall mot Fischer for min del, bare jeg får bestemt meg for passe lengde.
 5. På Sportslageret har de ikke Nansen inne nå, så skal du kjøpe nå i år er nok akkurat den skia utelukket. De hadde heller ikke så mye igjen av andre ski når jeg var innom i forrige uke. Jeg er forøvrig på samme ski-jakt nå, og regner med det blir Amundsen ski. Dette fordi det er en passe brei ski for meg, jeg har tidligere hatt Atomic av samme bredde og det funker finfint i høyfjellet uten spor (men på Atomic har stålkantene løsnet så det skal jeg ikke ha flere av). Jeg kjører uansett ikke så heftig i nedoverbakkene, og vil først og fremst ha en ski som ikke er altfor tung. Når det
 6. Det blir tur med guide ja. Har nå meldt meg på en tur i pinsehelgen og venter bare spent på bekreftelse at det fortsatt var plass og at jeg har fått plass. Mest bekymret for nedkjøringen, men har da kommet meg ned bratte og fæle steder før så skal nok få kreka meg ned.
 7. Men for oss som ikke er breførere av natur og opplæring så er man vel nesten nødt til å henge seg på noen kvalifiserte i en eller annen grad? Uten veldig mye bre-erfring er det vel ikke bare å labbe i vei på egenhånd? Jeg er vant til å gå på ski med sekk og alt det der, men ikke særlig brevant og har aldri vært på Josten.
 8. Hei, Planlegger å gå Josten på langs i mai, litt usikkert hvilket helg. Er det noen med erfaring til den turen som har tips om: - gunstig tidspunkt (eller er det like folksomt alle helger i mai?) - gode/dårlige erfaringer med ulike Breførerlag som arrangerer turer over. Noen som er bra? Noen man bør holde seg unna? Takk
 9. Man-made eller ei, helt vanlig eller ei - enig i at det like fullt er trist. Er jo isen som gjør denne toppen til det den er.
 10. Hmmm det får grubles og unders litt før jeg går til noe innkjøp. Bruker sjelden eller aldri skiene i oppkjørte spor, så kanskje det blir Nansen istedet. Men med unntak av en mulig tur over Josten i mai er det jo en stund til skisesong igjen så er ingen bråhast. Igjen; takk Geita for veldig gode tips
 11. Mange Røde Kors lag rundt om i landet kan helt sikkert lage et tilpasset kurs som legger vekt på ting du har lyst til å lære om. Det samme kan sikkert Folkehjelpa og Luftambulansen også. Hvor i landet bor du? Det er jo såklart litt variasjoner i kunnskapsnivået rundt om i de frivillige organisasjonene, men mange er veldig flinke på den type førstehjelpsopplæring som du etterspør.
 12. Takk for svar og tips fra Geita og Geitinnen . Nansen er en litt tyngre og bredere ski enn Amundsen, stemmer ikke det? Fischer fjellski har jeg null erfaring med. Har hatt Atomic-ski før, men hatt problemer med at stålkantene løsner fra skia og det er noe herk, så nå vil jeg prøve et annet merke.
 13. Jeg lurer igrunn på det samme.. Skal kjøpe meg nye fjellski nå, heller mot Åsnes Amundsen men ikke helt bestemt meg. Åsnes har en tabell for høyde og vekt som angir rett skilengde, men jeg "passer ikke inn" i denne tabellen (jeg er tydeligvis for lett for høyden...). Jeg er jente, 174 høy og veier 60 kg. Noen som har gode råd til lengde på skiene? Skal bruke de til tur utenfor spor og stort sett med sekk på rund 12-15 kilo (type hytte-til-hytte oppakning). Jeg kommer nok til å montere Salmomon BC bindinger på de, som er det jeg har hatt tidligere. I følge høyden burde jeg velge ski som er
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.