Jump to content

kenny28

Aktiv medlem
 • Posts

  476
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kenny28

 1. I år blir det norgesferie nord over. Vi starter i Stavanger og har som mål og ende opp i Ørsta for å gå Slogen. Vi har 4 uker til rådighet og har ingen tidsfrister(kjører bobil). Vi elsker å gå bratte/luftige turer, gjerne med mange høydemetre. Er mindre glad i å gå lange turer i flatt terreng. Altså få lengdemetre og masse høydemetre :-) Vi ønsker ikke å kjøre inn i landet(mot Jotunheimen), men heller å holde oss langs kysten. Kan noen komme med forslag til turer som kan passe oss på Strekningen Stavanger - Ørsta i Møre ?
 2. I morgen får jeg båt skyss inn til Hengjane, der tyskeren gikk opp fra sjøen. Har blitt fortalt at en må krysse elva når en har kommet opp endel av stigningen. Kan dette være vanskelig hvis det har vært endel nedbør som nå ?
 3. Noen tips for turer i området mellom Bergen - Ørsta(igjen bratte og karakteristiske topper) ?
 4. Ja vi er åpen for alt. Kjekt med topper som har luftig og bratt oppstigning og som er litt karakteristiske. Hadde vært fint å fått hjelp med tips/navn på topper(så kan jeg Google resten 😁 ). Liker bedre høydemetre enn lengdemetre 😉
 5. Har en plan om i Juli måned å gå til Slogen i Ørsta. Planen er å kjøre bil opp (fra Stavanger), og lurer på om dere kan komme med tips til krevende/bratte toppturer som bør tas på vei opp dit ? Tenker at turene ikke bør være lengre enn cirka 8 timer tur/retur.
 6. Sist jeg var på tur i enden av Gloppavatnet/Gydalen så la jeg merke til at det virket som om det var noen gamle nødlinger i retning ned mot Fantajuvet/Fantahålå i Lysefjorden. Da fikk jeg ide'en om at det hadde vært interresant å kommet seg ned der. Lurer derfor på om det er noen som har prøvd eller vet noe ?
 7. Vi tenker å ta en tur fra Kallali og over til Flørli. Er det noen som vet hvor stien går ? Vi tenker og å gå ut på Kallaliklumpen og Kallaligjelet.
 8. Når jeg bruker Google maps og zoomer inn til ett visst nivå så forsvinner høyde kotene. Er det noen måte å beholde kotene fordi om man zoomer inn ?
 9. Tenker å ta en tur til Tverrfjellet i morgen tidlig. Starter i Vinddalen og går opp den offisielle stien (merket grønt på vedlegg) tenkte så å gå ned mot øykjavatnet (merket med blått). Er det noen som er kjent i dette området og vet om det finnes sti eller om det er lett å ta seg frem her ?
 10. Noen som har testet spar kjøp sin varde ull/silke blanding ? [Hidden Content]
 11. Gammel tråd, men prøver meg fordet. Har lenge hatt noen Janus tynne ulltrøyer som jeg har vært fornøyd med (se bildet). Trenger nye, men finner ikke disse på noen nettside. Er det noen som vet hvilken type ull og hvilken blanding disse er laget i ? Noen som vet om en som kan erstatte denne (den må ha høy hals og glidelås) ? For meg betyr det mye at de er tynne. Jeg svetter utrolig mye og pleier ofte å ta med meg 3 stk på langtur, og skifter hele tiden trøya mens neste henger til tørk bak på sekken. Fordelen med den på bildet var at det tok veldig kort tid å få tørket den, og den luktet og veldig lite når den var blitt tørr igjen.
 12. Har prøvd å lese litt om sliping og egger. Jeg ser de fleste knivene jeg har er med to vinkler(secondary edge), og disse er vel ikke like lette å slipe som en egg(scandi/sabre grind) da egg Nr 2 er så liten/kort. Er det sånn at de fleste norske kniver har sabre/scandi grind ?
 13. Jeg har lyst å lære å slipe kniv/øks, men har dessverre null peiling på dette. Kan noen anbefale et bra sett for sliping? Hva er forskjellen på slipe/bryne/skjerpe ? Noen som har forklaring på de forskjellige slipe metodene( konkav, konveks o.s.v) ?
 14. Jeg hadde tidligere en Garmin Oregon som jeg var veldig fornøyd med, men dessverre så mistet jeg den. Er derfor på jakt etter ny. Vurderer derfor en Garmin eTrex 30x. Tror X'en har fargeskjerm men ellers lik den andre ? Noen andre som har erfaringer?
 15. kenny28

  TETT regntøy

  Noen som erfaring med forsvarets sitt regnsett ? [Hidden Content]
 16. kenny28

  TETT regntøy

  Har du link til dette ?
 17. kenny28

  TETT regntøy

  Nå har jeg snart prøvd alt av "dyrt" regntøy og ingenting holder tett, og alt det der med at regntøyet puster er bare bullshit, ihvertfall sånn som jeg svetter. Jeg mener at fuktighet innenfra er bedre enn utenfra, i hvert fall på høst og vinter(i kaldt vær). Så nå skal jeg ha ett regntøy som er 99,9% tett til mine treningsturer. Ser for meg at det skal være ala oljeregntøy/hyre tror jeg det heter. Jeg mener å ha sett denne type regntøy men i mykere utførelse. Noen som kan anbefale noen ? Fant denne siden som har noe som kanskje være noe : [Hidden Content]
 18. Jeg greier ikke å "forstå" meg på nye Google maps, andre som sliter med det samme ? Er det mulig å få tilbake den gode gamle versjonen ?
 19. Jeg forstod det sånn at hvis produktet ble utsatt for varme så kan innholdet bli eksponert for skadelige stoffer? Jeg har som sagt en blå nalgene drikke pose,men den ligger jo inne i sekken og blir ikke utsatt for sol eller høy varme, så problemet kan vel ikke gjelde generelt drikkeposer som kun brukes til vann?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy