Jump to content

glenngb

Aktiv medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by glenngb

 1. Da har jeg fått pakke:) Veldig greit med ebay og selgere som sender kjapt.. Takker for all hjelp
 2. Skal sjekke på amfibi. Er det ikke noe med størrelsen osv på disse nettene? Noen som vet det?
 3. Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i coleman 21 glødenett i osloområdet? Skal i kollen noen dager til uka og tenkte da å ta med min arvede coleman powerhouse unleaded fuel 295. Tror jeg fant ut at den bruker mantle21. Får jo bestilt på nett men da er det jo leveringstid osv.. Noen som har forslag? Takker for all hjelp!!
 4. Jeg har akkurat overhalt 111en til min samboer. Denne har vært med i kajakk og brukt sist på sørlandet i 03 og 04. Etter det var den med i kajakk rundt Spitsbergen i 9uker. Og hadde etter det ikke blitt stelt eller tatt vare på ( før min tid dette altså) Fikk demontert og hadde den med i delevasker/koker på jobb. Etter det ble tanken og tildels brenneren "rød" dvs de fikk et rød skjær.. Spørsmålet er da.. Går det ann å få en messingfarget igjen og evt hvordan? Har ikke fått satt meg ned å gnikket noe på den enda. Hva trengerjegå bytte etter denne overhallingen? grafitt pakningen er vel det eneste som ser litt løen ut. Og ja der er Oring på pumpa.. Det er jo noen guruer her inne så håper noen har noen tips..
 5. Jeg hadde mer eller mindre bestemt meg for en Omnifuel men kom over primus ETAPower Multifuel. Er det noen som har noen erfaringer med denne? Og hvordan er denne i forhold til Omnifuelen? Av tenkniske data så ser man at det er mindre effekt på etapower mf men koketid 1liter vann er omtrent det samme. 2,5-3,5 min vs 3 min.. Det jeg ser etter en en brenner som er -Driftsikkerhet - Kan brenne besin(renset/miljø) til bruk på vinterstid.. -Gass er jo greit på sommeren men ikke et must.
 6. Hei! Jeg har en SIGG Firejet som begynner å fuske. Tenkte da å erstatte denne, men det store spm er da hva skal man velge? Har sett litt rundt om og det er vel omnifuel som er den sterkeste. Men har også sett på MSR Dragonfly og whisperlite. Er litt bortskjemt med SIGGen som ikke båker noe mer en en gassprimus. Kjenner flere som har omnifuel og syns den bråker litt.. Mitt bruk er sommer og vinter. Gjerne til bruk på gass men er ikke noe must. Den skal brukes alene men mest sammen med familien på tur. Samboer og barn. (2 etterhvert).. Så mitt spm er hva dere anbefaler dere? noen som har flere erfaringer? Skal også sette istand den gamle trofaste firejeten. må lage en pakning og reste opp. (har masse løse partikler i rør osv) er elltid greit å ha 2. spes på biltur/camping/leir men laging av mat til flere..
 7. hmm.. Så langsgående spor er bare for at skia skal være mer retningsstabil, om jeg har forstått rett. Så uten spor vil skia bli mer "vinglete" / lettere å svinge med?
 8. Jeg har nå fått i hus støvler, bindinger og et par med nye Åsnes Ingstad. Gleder meg til å få testet disse i påsken Men jeg stusset litt over at det ikke er noe spor i sålen. Langsgående på midten, er det dette som er smørelomme eller er smørelomme det "rommet" som blir igjen under bindingen når man står på skiene? Etter nettsidene deres så sitat: "Utstyrt med spenn og smørelomme." Mine ski er altså helt plane under. lik kjøreskiene mine(Ros. B2). Stemmer dette med dere andre sine der ute som har Ingstad ski? Og hvordan er dette på Nansen eksempelvis? (skulle lagt ut et bilde men håper dere sjønner forklaringen..)
 9. Så ingen crispi anbefaling fra deg altså West?? Mener jeg har lest på forumet her et sted at de som importerete Asolo morgedal og andre skisko satte sitt eget merke på dvs Varg. Om dette er god fisk eller ikke vet jeg ikke men støvlene er jo forbausende like og samme modell navn... Jeg får gå i butikken i helga med ullsokker og teste ut litt service..
 10. Hvordan går det i denne saken? Jeg er i ferd med å kjøpe meg skisko. Har siklet litt på varg skavl. Men crispi antartic eller sydpolen er jo anternaltivene. Men har lest flere som har hatt problemer med sålene på disse også... Glenn
 11. Er det bare gore tex som er forskjellen på disse to støvlene?
 12. Takker forbrasvar. Har ganske brede store ben. str 46 så 43 er nok litt for tight Jeg får med andre ord komme meg ut å prøve litt forskjellige sko. Kom over en fransk side som har bilige crispi sko [Hidden Content]. er det noen som vet om et sted hvor de har varg støvlene??
 13. Jeg lurer på om folk har noen erfaringer å dele når det gjelder Varg Skavl, Crispi sydpolen og Crispi Antartic? Jeg har valg bort Varg morgedal da denne er litt "lett" og lav. Skal ha et par støvler til Ingsatd ski med 75mm binding. Tanken er at det skal gå ann å ha litt kontroll på nedturen i tillegg til at de skal være gode å gå bortover med. Håper noen har noen erfaringer å dele...
 14. Ja hvor romslige skal skoene være..? Jeg regner med å handle nye sko i løpet av vinteren. Når det gjelder ekstra varme i snøen så brukerjeg selv. forsvarets fotposer. Fungerer bra å bruke bare disse utenpå vanlig sko med evt løs snøring for å bedre blodomløpet. Ellers har jeg et par som er for små til å ha utenpå sko men har lagt nedi såle av en pensjonert bamse liggeunderlag og 2par gode ullsokker eller enda bedre katankaer. Da er det ikke snakk om å fryse på bena;) Og disse fotposene får man for omtrent ingenting..
 15. glenngb

  hodelykt

  Hva med Princeton TEC? Jeg har en Princeton Tec APEX som jeg er meget godt fornøyd med. Den har en kraftig spot. og godt flom lys. disse kan selvsagt dimmes ned og flom har også strobe/blink til nødbruk. Den er litt dyrere. ligger vel på rund 900 men jeg angere ikke et sekund på at jeg betalte mellomlegget. Jeg har versjonen med lang ledning med tanke på vinterbruk. Batterikasse kan også festes på hodereima til sommerbruk:) Jeg har bare hatt min på hode, ute i vind og snø og den fungerer utmerket likevel. Eneste som er vært å tenke på er å bruke oppladbare batterier i stedet for alkaniske. Disse leverer mer guffe så da holder det lenger før du trenger å bytte. Lykta er oppgitt til 32timer på maks styrke spot lys. og 150timer på maks flom. Har ikke testet med klokke men med oppladbare barretier så er det nok ikke langt unna.. En annen ting som er greit å få med er jo at Børge Ousland varmed å utvikle og testet prototypen til denne lykta da han gikk til sydpolen i mørketiden. Hvis noen syns denne høres interesant ut så er jo også et tips å bestille fra utlandet. Har skjekket litt og da får man den for mellom 5-600kroner. Man får den også til litium batterier. (de korte tykke) men personlig foretrekker jeg AA da det finnes i nød på den gjengse bensinstasjon/rema osv.. Er forøverig interessert i enlykt til så hvis noen vil ha fra utlandet så hadde det gått å dele litt frakt og evt mva. (ofte slipper man denne)
 16. Hei! Er ny på forumet her, har lest litt rundt ogmye bra info her. Men sliter fortsatt litt med hva jeg skal velge. Har tenkt følgende. - Åsnes Ingstad Evt Nansen. (da jeg liker kortfellesystemet deres.) - Varg Skavl sko. - 22design sine lite dogz step in 75mm bindinger. [Hidden Content] Har per idag bare et sett med kjøreski. dvs B2 med R8binding og crispi CXP. Dette er litt tungt og stivt til å traske rundt på vanlig fjellturmed. Så fjellskiene skal stort sett brukes utenfor løper og gjerne ha nogenlunde kontroll i utforkjøringene. Er 191 høy og 135kg med sekk Hvilke lengder er da greie og fungerer Skavl støvlene til det jeg har tenkt, noen som har prøvddisse? Har noen prøvd 22Design sine Lite dogz evtde tidligere telebulldog? Anternaltivet er Rottefalla supertelemark med evt wire. Er det å anbefale bindinger som er litt oppbygd evt montere eks 10mm plate under? Takker for alle svar!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy